0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Feminitate
 4. Menopauza poate fi învinsă!
Carte

Menopauza poate fi învinsă!

Autor(i): Monica Pașcalău,
Editura: Venusiana
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 281 (21x27 cm)
Preţ: 65,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Perioada menopauzei, ce le sperie pe multe femei care nu au făcut eforturi susținute și adecvate pentru a-și suspenda menstruația, poate marca debutul unei vieți armonioase și chiar înfloritoare, dacă suntem capabile să înțelegem așa cum se cuvine și mai ales să corectăm în timp util unele obiceiuri nefavorabile, dizarmonioase, nefaste.

Medicina așa-zis clasică propune să tratăm menopauza doar prin terapie hormonală de substituție, terapie ce include unele contraindicații. În plus, efectele secundare ce sunt declanșate cu acea ocazie sunt evidente și cel mai adesea inevitabile.

Luând act de toate aceste obstacole ce sunt vădite și multiple în cadrul medicinii clasice, am ales să preconizăm alte metode ce sunt perfect naturale și eficiente.

Atunci când sunt puse în aplicare în mod constant și sistematic, toate acestea ne ajută să găsim răspunsuri practice prin integrarea înțeleaptă a anumitor metode naturale ce au fost verificate de-a lungul timpului.

Este evident că medicina alternativă a devenit în ultimii ani din ce în ce mai răspândită atât în întreaga lume, cât și în țara noastră. Mai ales femeile se îndreaptă cu multă încredere și entuziasm către medicina alternativă, pentru a-și trata cu succes, pe căi perfect naturale, feluritele boli curente.

Terapia ce se bazează pe plante medicinale adecvate, administrate sub formă de pulbere are nenumărate efecte benefice, care nu implică apoi efecte secundare nefaste, așa cum prezintă imensa majoritate a medicamentelor de sinteză.

Din nefericire, medicina alopată oferă doar soluții chimice, dizarmonioase, artificiale la o stare firească și oarecum naturală a femeii ce se află la menopauză.

Având în vedere toate acestea am ajuns să ne întrebăm: este oare aceasta soluția cea mai bună? Este în interesul sănătății depline a femeilor abordarea doar prin medicamente de sinteză a menopauzei?

Răspunsul la toate aceste întrebări, dar și multe alte sfaturi eminamente practice le veți afla din paginile inspiratoare ale cărții de față. Veți descoperi că abordăm într-o nouă perspectivă, perfect naturală, echilibrantă și armonioasă problema spinoasă a menopauzei.

În cadrul acestei lucrări veți vedea că analizăm inclusiv multe modalități perfect naturale, ce sunt de un real folos, atât pentru prevenirea apariției menopauzei, cât și pentru ameliorarea pe o cale perfect naturală a simptomelor ei.

De asemenea vă oferim unele chei valoroase care vă vor fi de un real folos pentru reglarea pe cale naturală a sistemului hormonal.

Medicinile naturale, valoroase, din care ne-am inspirat pentru a structura această lucrare pot fi considerate pe bună dreptate veritabile „guri de oxigen“, care îl ajută pe medicul ce dorește să iasă din cercul vicios medico-științific impulsionându-l astfel să intre într-un domeniu holistic în care atât spiritul, cât și trupul nu sunt văzute ca fiind disociate, ci sunt corelate într-o tainică și continuă interacțiune benefică permanentă.

O mare parte din succesul medicinilor orientale străvechi se datorează rafinamentului lor, care uneori este extrem, și care se bazează pe o experiență milenară a rezolvării și eliminării constructive a dizarmoniilor și a contradicțiilor.

A înțelege așa cum se cuvine principiile medicinei alternative, care ține cont de ansamblul conștiință–trup–spirit, îi permite femeii ce este capabilă să înțeleagă toate acestea să asculte glasul înțelepciunii inimii. Ea va putea descoperi astfel pas cu pas o perspectivă de ansamblu ce se poate dovedi a fi profund transformatoare, salvatoare, și care, în ansamblul ei, este optimistă.

În măsura în care toate aceste aspecte sunt descoperite din aproape în aproape, prin intermediul gramelor de practică, ele ne oferă diamantele de care noi, femeile, avem nevoie spre a trăi perioada

corespunzătoare menopauzei cu totul altfel, dintr-o altă perspectivă, creatoare, ba chiar regenerantă.

Cuprinsul cărţii: „Menopauza poate fi învinsă!“

 • Introducere
 • Ce este menopauza
 • Echilibrul hormonal și influența lui asupra ciclicității biologice feminine
 • Tulburările menopauzei
 • Cum să ne hrănim la menopauză
 • Îngrijirea trupului prin căi naturale și armonioase
 • Medicina tradițională naturală - fitoterapia
 • Viziunea Ayurvedei asupra menopauzei
 • Medicinile complementare - o soluție inteligentă la menopauză
 • Practica yoga atentă și perseverentă ajută din plin la stoparea simptomelor menopauzei
 • Metode neconvenționale, inedite pentru prevenirea menopauzei
 • O viață sexuală amoroasă împlinitoare ne ține departe de menopauză
 • O viziune holistică
 • Glosar
 • Anexă
 • Bibliografie