0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Filozofie
  3. Elementele filosofiei lui Newton
Carte

Elementele filosofiei lui Newton

Elementele filosofiei lui Newton. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Voltaire
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când Voltaire publica „Elementele filosofiei lui Newton“ în 1738, în Franţa, ştiinţa newtoniană începuse să înlocuiască în mod decisiv filosofia naturală carteziană.

Fiind prima popularizare în limba franceză a perspectivei newtoniene asupra lumii, cartea lui Voltaire a făcut cunoscute publicului larg filosofia naturală, optica şi mecanica lui Newton, fiind imediat tradusă în engleză, în germană şi în italiană.

În aceste condiţii, „Elementele filosofiei lui Newton“ reprezintă o lucrare fundamentală pentru înţelegerea răspândirii ideilor newtoniene şi a dezvoltării Iluminismului, cu precădere în Franţa.

Scopul principal, în cercetarea pe care o fac, este de a prezenta, mie şi poate câtorva cititori, ideile clare cu privire la legile fundamentale ale naturii, descoperite de Newton. Voi examina până unde s-a ajuns înainte de el, de unde a plecat el, unde s-a ajuns şi, uneori, ce s-a mai aflat după el. […] Vom încerca să punem aceste Elemente la îndemâna celor care nu cunosc din Newton şi din filosofia sa decât numele. Ştiinţa naturii este un bun ce aparţine tuturor oamenilor. Toată lumea ar vrea să aibă cunoştinţă de bunul propriu, dar puţini au timp sau răbdare să-l calculeze; Newton este cel care a socotit pentru ei.