0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Filozofie
  3. Elementele filosofiei lui Newton
Carte

Elementele filosofiei lui Newton

Coperta cărții: Elementele filosofiei lui Newton de la editura Herald.
Cartea: Elementele filosofiei lui Newton
Autor: Voltaire
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Voltaire
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
ISBN:9789731116570
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când Voltaire publica „Elementele filosofiei lui Newton“ în 1738, în Franța, știința newtoniană începuse să înlocuiască în mod decisiv filosofia naturală carteziană.

Fiind prima popularizare în limba franceză a perspectivei newtoniene asupra lumii, cartea lui Voltaire a făcut cunoscute publicului larg filosofia naturală, optica și mecanica lui Newton, fiind imediat tradusă în engleză, în germană și în italiană.

În aceste condiții, „Elementele filosofiei lui Newton“ reprezintă o lucrare fundamentală pentru înțelegerea răspândirii ideilor newtoniene și a dezvoltării Iluminismului, cu precădere în Franța.

Scopul principal, în cercetarea pe care o fac, este de a prezenta, mie și poate câtorva cititori, ideile clare cu privire la legile fundamentale ale naturii, descoperite de Newton. Voi examina până unde s-a ajuns înainte de el, de unde a plecat el, unde s-a ajuns și, uneori, ce s-a mai aflat după el. […] Vom încerca să punem aceste Elemente la îndemâna celor care nu cunosc din Newton și din filosofia sa decât numele. Știința naturii este un bun ce aparține tuturor oamenilor. Toată lumea ar vrea să aibă cunoștință de bunul propriu, dar puțini au timp sau răbdare să-l calculeze; Newton este cel care a socotit pentru ei.