0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Cărți: Fitoterapie
  4. Flora în slujba vieții umane
Carte

Flora în slujba vieții umane

Flora în slujba vieții umane. Editura Pro Editură și Tipografie
Cumpăr

Mărturii bibilice. Elemente de medicină isihastă.

Autor(i): Dr. Teodor Vasile,
Editura: Pro Editură și Tipografie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 240 (19x26 cm)
Preţ: 73,21 Lei
Disponibilitate: în stoc

Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele.

Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 38-4

Așa spune Sfânta Scriptură despre importanța plantelor, folosite ca leac pentru om; orice este dat de Dumnezeu pe pământ are scopul de a‑l ajuta, atâta timp cât crede și nu îi este teamă de lucrarea Sa.

Obiectivul principal al acestei cărți îl reprezintă înțelegerea faptului că, în esență, orice om este capabil, prin credință și prin apropierea de Dumnezeu și de ceea ce Creatorul a lăsat pe pământ, să se vindece și să trăiască în armonie cu el însuși și cu tot ceea ce îl înconjoară.

Credința este cea mai puternică forță de care omul se poate folosi și cea dintâi condiție pentru ca el să se poată tămădui.

Bolnavul, iar aici nu mă refer doar la boala fizică, ar trebui să se întoarcă în primul rând spre Dumnezeu, dar și să creadă cu toată puterea în El.

Atunci când omul, mânat de dorințele pământești, își întoarce fața de la Dumnezeu, atunci apare și boala. Cel mai bun mod pentru ca omul să scape de boală și, mai apoi, să învețe să-și îngrijească eficient întreaga ființă este să-și întărească legătura cu Dumnezeu.

Această legătură se exprimă prin cunoașterea de Dumnezeu și prin trăirea după legea Sa, prin viață morală și cult divin.

Dacă omul nu ar fi o ființă rațională, el nu ar înțelege nimic din ceea ce este religios.

Să dea pământul din sine verdeață: iarbă, cu sămânță într-însa, după felul și asemănarea ei, și pomi roditori, care să dea rod cu sămânță în sine, după fel, pe pământ!

Facerea 1, 11

Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră“

Facerea 1, 29

Sădi-voi în pustiu: cedri, salcâmi, mirți și măslini, și în locuri neumblate: chiparoși, platani și ienuperi laolaltă, ca să vadă și să-și dea seama, să cerceteze și să priceapă cu toții că mâna Domnului a făcut acestea…

Isaia 41, 19-20