0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Fitoterapie
  4. Remedii şi tratamente cu plante medicinale
Carte

Remedii şi tratamente cu plante medicinale

Remedii şi tratamente cu plante medicinale. Editura Andreas
CumpărDetalii carte

385 de boli şi peste 1500 de tratamente

Autor(i): Victor Duţă,
Editura: Andreas
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 312 (17x27 cm)
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Din antichitate şi până în zilele noastre, din Orient şi până în Occident, preoţi, alchimişti şi înţelepţi au cercetat şi au folosit virtuţile plantelor, forţa lor tămăduitoare, pentru a alina suferinţele oamenilor.

Spunând că: „Alimentul să-ţi fie medicament!“, Hipocrate este socotit a fi un precursor al „fitonutriţiei“. Fitonutriţia se bazează pe calităţile plantelor medicinale şi nu numai. În urmă cu circa 900 de ani, Hildegard von Bingen a demonstrat că plantele şi Natura, în sine, au o mare putere de a vindeca maladiile de care suferă omul.

Marele alchimist Paracelsus a demonstrat că din plante se pot extrage diverse substanţe care se pot transforma în tincturi, uleiuri esenţiale, ce conţin oligoelemente şi săruri minerale care, folosite cu inteligenţă, vor constitui medicamente naturale, care au calitatea de a vindeca şi a fortifia organismul uman.

Abatele Sebastian Kneipp a scris: „Pentru fiecare boală a crescut o plantă“.

„Natura este cel mai bun medic“, ne atenţionează şi vestitul medic al antichităţii, Galenus.

Cei care au citit „Cartea-Cărţilor“– „Biblia“, în „Facerea“ vor găsi textul: „Şi a zis Dumnezeu: “.

Căutând plantele, adică urmând Natura, îl veţi întâlni pe Dumnezeu! În „Facerea“, se arată, în modul cel mai clar, că hrana de bază a omului trebuie să fie plantele.

Bolnav fiind, omul ţintuit la pat se roagă la Dumnezeu să-l ajute să se însănătoşească. Cercetările au arătat că principala cauză a îmbolnăvirilor omului o reprezintă modul greşit de a trăi al fiinţei umane, dizarmonia sa faţă de natură. Şi din natură îşi va trage sevele, pentru a putea trăi…

Un vechi proverb chinezesc spune: „Primele şi adevăratele medicamente sunt plantele“. Fitoterapia oferă căi extraordinare pentru a tămădui maladii oricât de grave ar fi ele.

Cartea noastră demonstrează că plantele reprezintă remedii care se găsesc la îndemâna oamenilor, sunt ieftine şi, folosite în tratamente, vindecă fără a avea efecte secundare nocive, aşa cum se întâmplă cu medicamentele produse sintetic.