0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Conchistadorii prin ochii aztecilor
Carte

Conchistadorii prin ochii aztecilor

Conchistadorii prin ochii aztecilor. Editura Corint
Cumpăr

Antologie de texte indigene

Autor(i): Miguel León‑Portilla,
Editura: Corint
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 32,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Până când a apărut această carte, republicată de nenumărate ori, unica mărturie referitoare la cucerirea Americii era cronica scrisă de spaniolii victorioși. Miguel León-Portilla a pus laolaltă, cu o incomparabilă iscusință, textele traduse din limba nahuatl în spaniola de Ángel María Garibay pentru a ne oferi viziunea celor învinși: cum au văzut indienii din Tenochtitlán, Tlatelolco, Texcoco, Chalco și Tlaxcala lupta împotriva conchistadorilor și nimicirea finală a lumii aztece.

Enumerare a semnelor care au anunțat dezastrul, descriere a înaintării lui Cortés, cronică a luptei eroice a vechilor mexicani în apărarea culturii și a vieții lor, elegie a unei civilizații care s-a pierdut pentru totdeauna, măreț poem epic al originilor poporului nostru, „Conchistadorii prin ochii aztecilor“ este o carte clasică și o lectură indispensabilă pentru toți mexicanii.

José Emilio Pacheco

Cronicile indigenilor mexicani alcătuiesc o mărturie impresionantă și, cumva, plină de învățăminte. În vasta alcătuire și expansiune a Universului, omenirea de azi este un posibil Imperiu Aztec.

Marius Chivu