0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Datoria vieţii noastre
Carte

Datoria vieţii noastre

Datoria vieţii noastre. Editura Şcoala Ardeleană
CumpărDetalii carte

Lecţie de deschidere a Cursurilor de Istoria antică şi de Istoria artelor, susţinută la Universitatea din Cluj - cetită în ziua 3 Noemvrie 1919.

Autor(i): Vasile Pârvan
Editura: Şcoala Ardeleană
Colecţia: Cărţi care au fost
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 96 (12x17 cm)
Preţ: 12,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ediţie anastatică prefaţată de Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Universităţii Babeş-Bolyai

Confraternitatea Universităţii noastre trebue să înţeleagă viaţa ca o luptă pentru mai mult gând. Spontaneitate, originalitate, însufleţire, spiritualizare, a întregei noastre munci ordonate în viaţă. Iar spiritualizarea aceasta a vieţii, valorificată după unitatea de măsură supremă: etern valabilul uman, să fie legea perpetuă a deosebirei inertului de viu, animalicului de uman, naturalului de cultural, materialului de cultural, materialului de spiritual.

Vasile Pârvan

Cu toţii purtăm în noi – conştienţi sau nu – trecutul, unii cu indiferenţă sau anxietate, iar alţii cu demnitate şi curaj. O mostră de trecut demn şi curajos – adevărată lecţie despre lume – este acest mesaj din 1919 al lui Vasile Pârvan, rămas în continuare, în multe privinţe, „Datoria vieţii noastre“.

Să-l recitim, să-l înţelegem şi să-l preţuim, întru gloria unei instituţii care se cheamă cu mândrie Universitatea noastră.

Gaudeamus igitur!

Ioan-Aurel Pop