0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Datoria vieții noastre
Carte

Datoria vieții noastre

Datoria vieții noastre. Editura Școala Ardeleană
Cumpăr

Lecție de deschidere a Cursurilor de Istoria antică și de Istoria artelor, susținută la Universitatea din Cluj - cetită în ziua 3 Noemvrie 1919.

Autor(i): Vasile Pârvan,
Editura: Școala Ardeleană
Colecţia: Cărți care au fost
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 96 (12x17 cm)
Preţ: 12,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ediție anastatică prefațată de Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

Proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, apărut sub egida Universității Babeș-Bolyai

Confraternitatea Universității noastre trebue să înțeleagă viața ca o luptă pentru mai mult gând. Spontaneitate, originalitate, însuflețire, spiritualizare, a întregei noastre munci ordonate în viață. Iar spiritualizarea aceasta a vieții, valorificată după unitatea de măsură supremă: etern valabilul uman, să fie legea perpetuă a deosebirei inertului de viu, animalicului de uman, naturalului de cultural, materialului de cultural, materialului de spiritual.

Vasile Pârvan

Cu toții purtăm în noi – conștienți sau nu – trecutul, unii cu indiferență sau anxietate, iar alții cu demnitate și curaj. O mostră de trecut demn și curajos – adevărată lecție despre lume – este acest mesaj din 1919 al lui Vasile Pârvan, rămas în continuare, în multe privințe, „Datoria vieții noastre“.

Să-l recitim, să-l înțelegem și să-l prețuim, întru gloria unei instituții care se cheamă cu mândrie Universitatea noastră.

Gaudeamus igitur!

Ioan-Aurel Pop