0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Redresează nava!
Carte

Redresează nava!

Redresează nava!. Editura
Detalii carte

O poveste adevărată despre transformarea adepţilor în lideri

Autor(i): L. David Marquet
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 0 (13x20 cm)
Preţ: 47,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În majoritatea organizaţiilor, leadershipul se referă la cum să controlezi oameni. Cea mai mare parte din ceea ce este studiat, învăţat şi practicat astăzi în termeni de leadership urmează structura de lider-subordonat.

Chiar dacă acest şablon a fost utilizat mult timp (o structură de succes, dezvoltată pentru munca fizică în special), în lumea modernă, cea mai importantă muncă pe care o facem este cea cognitivă. Oamenii care sunt trataţi ca subordonaţi au aşteptările unor subordonaţi şi se poartă ca nişte subordonaţi. Cei care primesc ordine funcţionează de obicei la jumătate din viteză şi nu îşi utilizează la maximum imaginaţia şi iniţiativa. Este o limită recunoscută a modelului lider-subordonat.

Structura lider-lider este total diferită de structura lider-subordonat. Leadershipul nu este vreo calitate mistică pe care unii o au, iar alţii nu. Ca oameni, toţi au ce este necesar şi cu toţii trebuie să-şi folosească abilităţile de leadership în fiecare aspect al vieţii lor profesionale.

Modelul lider-lider nu obţine doar îmbunătăţiri importante în ceea ce priveşte eficacitatea şi moralul, dar face şi organizaţia mai puternică.

„Redresează nava!“ prezintă patru faze din străduinţa lui David Marquet de a schimba în bine modul de interacţiune de la bordul echipajului navei Santa Fe.

În prima parte descrie cum trebuia să se descotorosească de ideile vechi pentru a face loc unora noi. În următoarele patru părţi descrie puntea spre lider-lider şi pilonii de susţinere. Puntea înseamnă controlul, răspândirea controlului către alţii din organizaţie, în timp ce dumneavoastră păstraţi responsabilitatea. Controlul funcţionează doar cu o forţă de muncă competentă, care înţelege scopul organizaţiei.

Nu cunosc un model mai bun pentru acest tip de leadership care conferă putere decât Comandorul Marquet. Iar în paginile ce urmează veţi găsi un model pentru calea voastră.

Cum descătuşăm intelectul şi iniţiativa fiecărui membru al organizaţiei în direcţia unui scop comun? Iată răspunsul: cu un fascinant stil de a povesti şi o profundă înţelegere a ceea ce motivează şi inspiră. David Marquet oferă liderilor din domeniul militar, al afacerilor şi al educaţiei un vehicul puternic ce-i va încânta, provoca şi încuraja să acţioneze.

Michael P. Peters, preşedinte al Colegiului St. John`s, Santa Fe

Cartea lui David Marquet discută „motivaţia de succes“ care le-a oferit oamenilor săi energia de a depăşi obstacole dificile. Valorile pe care el le-a insuflat tovarăşilor săi au furnizat o explozie de energie ce i-a alimentat în mod pozitiv satisfăcându-le nevoile de împlinire – furnizând recunoaştere corespunzătoare, furnizând un simţ al apartenenţei, dezvoltând stima de sine, permiţând un sentiment al controlului şi făcând posibilă abilitatea de a se ridica la standarde corespunzătoare. Acest tip de leadership energizează forţa de muncă şi permite managementului superior să creeze un tablou al viitorului şi să lumineze o cale ce duce întreaga echipă înspre el. Aceasta este o carte ce trebuie citită de toţi cei care doresc o bună influenţă morală asupra forţei de muncă!

Viceamiralul Al Konetzmi în rezervă), fost căpitan comandor de submarin în Flota din Pacific