0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Managementul timpului
  4. Când
Carte

Când

Secretele științifice ale momentului perfect

Autor(i): Daniel H. Pink
Editura: Publica
Colecţia: Brand Minds
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Toți știm că alegerea momentului perfect este crucial, dar nu cunoaștem prea multe despre acest lucru în sine.

Viețile noastre sunt un șir neîntrerupt de decizii de tip „când“: când să înființăm o afacere, să programăm un curs, să începem o relație serioasă. Cu toate acestea luăm astfel de decizii pe baza intuiției și la întâmplare. Deseori presupunem că alegerea momentului perfect este o artă, dar în această carte Pink ne arată că este, de fapt, o știință.

Bazându-se pe numeroase studii din psihologie, biologie și economie, autorul ne arată cum să trăim și să muncim în mod optim pentru a avea succes.

  • Cum putem folosi tiparele ascunse ale zilei pentru a ne construi programul ideal?
  • De ce anumite pauze îmbunătățesc radical notele obținute de elevi la teste?
  • Cum putem transforma un debut cu poticneli într-un nou început?
  • De ce ar trebui să evităm să mergem la spital după-amiaza?
  • De ce când cântăm în sincron cu alții ne bucurăm de aceleași beneficii ca atunci când facem mișcare?
  • Și care este momentul ideal pentru a demisiona dintr-o slujbă, pentru a ne schimba cariera sau a ne căsători?

În „Când“, Pink distilează studii și date de ultimă oră, sintetizându-le într-o narațiune fascinantă, ușor de parcurs, plină de povești irezistibile și sfaturi practice, care le oferă cititorilor observații pătrunzătoare despre felul în care putem trăi o viață mai bogată și mai plină.

Pink îndulcește veștile proaste despre slăbiciunile pe care le avem când vine vorba despre timp cu câteva vești bune despre cum să le compensăm.

Mai mult, nenumărate dintre sugestiile sale ne îndeamnă pur și simplu să o luăm mai încet, să facem pauze și să tragem câte un pui de somn.

Însă niciunul dintre aceste sfaturi nu va împiedica timpul să zboare, dar cel puțin există moduri confirmate de a face în așa fel încât orele să se scurgă cu mai mult folos.

The Wall Street Journal

Daniel Pink este unul dintre puținii autori de nonficțiune capabili să filtreze un număr atât de mare de lucrări științifice, inserându-le în povești umane originale. Cercetările sale extrem de riguroase sunt ilustrate prin exemple accesibile. Citind această carte vă veți petrece timpul cu folos; va fi ca și când ați face o plimbare lungă cu un prieten bun, amuzant și înțelept.

Harper’s Bazaar

O carte care te învață cum să stăpânești timpul.

Cu toții știm, în teorie, că este bine să ne dăm timp și să facem lucrurile la momentul potrivit. De cele mai multe ori, ne gândim la asta ca la o artă. Însă Daniel Pink ne arată că timpul este o știință, o ecuație pe care o poți rezolva dacă vrei să muncești mai inteligent și să trăiești mai bine. Fiecare zi este o succesiune de decizii pe care le luăm răspunzând la întrebarea „când“. Această carte, o colecție de observații științifice, istorice și umoristice despre natura umană, ne ajută să stăpânim știința ascunsă a alegerii momentului. Așadar, vă invit să o lecturați, voi alegeți când!

László Diósi, CEO OTP Bank România