0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sănătate
  3. Pledoarie pentru viață sănătoasă
Carte

Pledoarie pentru viață sănătoasă

Coperta cărții: Pledoarie pentru viață sănătoasă – Remedii naturale de la editura Dharana.
Cartea: Pledoarie pentru viață sănătoasă – Remedii naturale
Autor: Acad. dr. farm. Ovidiu Bojor,
Editura: Dharana
Cumpăr

Remedii naturale

Autor(i): Acad. dr. farm. Ovidiu Bojor,
Editura: Dharana
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (17x24 cm)
ISBN:9789738975965
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea se bazează pe ideea că primele medicamente trebuie să fie alimentele.

În prima parte sunt prezentate principalele fructe, legume și semințe cu rol benefic în sănătate.

În partea a doua sunt formulate recomandările necesare pentru utilizarea fructelor, legumelor și semințelor pe grupe de afecțiuni.

Toate aparatele corpului omenesc (digestiv, cardiovascular, respirator, urinar, genital etc.) sunt prezente cu afecțiunile lor, după cum beneficiază de întinse capitole și bolile de nutriție, afecțiunile dermatologice, afecțiunile reumatismale, afecțiunile sistemului nervos, boala canceroasă etc.

În general, aproape orice boală de care poate suferi un om primește recomandări terapeutice uneori suficiente, de multe ori în complementaritate cu soluțiile medicinei alopate și intervențiile chirurgicale.

O atenție specială este acordată dietei și atitudinii etice și spirituale ale vieții de fiecare zi.

Unul dintre inițiații în tehnicile de prelungire a vieții prin valorificarea darurilor naturii este Doctorul în Farmacie Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Științe Medicale, patriarhul fitoterapiei române, om de știință în toată puterea cuvântului, recunoscut ca atare nu numai de mediile noastre științifice, ci și de mediile științifice internaționale.

Dedicând zeci de ani cercetării virtuților terapeutice ale plantelor din arealul românesc, ca și din alte importante zone ale lumii, și studiind totodată marile sisteme de medicină tradițională, Domnia Sa a avut îndreptățirea științifică și etică de a elabora o convingătoare „Pledoarie pentru viață sănătoasă“.

Cuprinsul cărţii: „Pledoarie pentru viață sănătoasă“

  • Cuvânt înainte
  • Prefață
  • Componentele de bază ale alimentelor
    • Glucidele (zaharidele)
    • Protidele (proteinele)
    • Lipidele (grăsimile)
    • Vitaminele
    • Alte substanțe active terapeutic
    • Enzimele
    • Sărurile minerale
  • Sistemele de dietă tradiționale
    • Dieta în concepția tradițională indiană
      • Dieta în hiperaciditate și ulcer gastric
      • Dieta în alcoolism
      • Dieta în alergii
      • Dieta în artrită
      • Dieta recomandată în hepatită
      • Dieta în cancer
    • Dieta în concepția tradițională chineză
      • Dieta în hipertensiune
      • Dieta în guturai și gripă
  • Recomandări pentru obținerea unor preparate din fructe, legume, cereale și semințe
    • Maceratul la rece
    • Infuzia
    • Decoctul
    • Siropul
    • Cidrul din fructe
    • Tinctura
    • Aplicații externe
    • Prepararea sucurilor
    • Conservarea sucurilor
    • Fructele și legumele uscate
    • Alte metode de conservare
    • Câteva preparate reci din fructe și legume
    • Observații și recomandări generale
  • Principalele fructe din alimentație
    • Grupa fructelor sămânțoase
      • Mărul
      • Părul
      • Gutuiul
      • Moșmonul
    • Grupa fructelor sâmburoase
      • Prunul
      • Cireșul, Vișinul
      • Migdalul
      • Caisul
      • Piersicul
    • Grupa arbuștilor și plantelor ierboase fructifere
      • Coacăzul negru
      • Agrișul și coacăzul roșu
      • Cătina albă
      • Măceșul
      • Porumbarul
      • Zmeurul
      • Murul
      • Fragul și căpșunul
      • Afinul
      • Socul
    • Grupa fructelor uscate
      • Alunul
      • Castanul de cultură
      • Nucul
    • Grupa fructelor exotice
      • Lămâiul
      • Portocalul
      • Mandarinul
      • Grepfrutul
    • Alte fructe și semințe exotice
      • Ananasul
      • Bananierul
      • Mango
      • Rodia
      • Smochinul
      • Curmalul
      • Măslinul
      • Arahidele
      • Susanul
      • Negrilica
      • Hrișca
      • Meiul
      • Secara
      • Ovăzul
      • Schinduful
      • Vița de vie
  • Principalele legume, semințe și cereale din alimentație
    • Grupa legumelor de la care se consumă rădăcinile tuberizate
      • Hreanul
      • Morcovii
      • Napii
      • Pătrunjelul
      • Păstârnacul
      • Țelina
      • Ridichile
      • Sfecla roșie
    • Grupa cepei
      • Ceapa
      • Usturoiul
      • Prazul
    • Grupa legumelor din familia solanaceelor
      • Cartoful
      • Tomatele
      • Ardeiul
      • Pătlăgelele vinete
    • Grupa verzei
      • Varza
      • Conopida
      • Gulia
    • Grupa legumelor de la care se consumă frunzele
      • Urzica
      • Spanacul
      • Loboda de grădină
      • Măcrișul, ștevia
      • Untișorul
      • Năsturelul
      • Păpădia
      • Andivele
      • Salata verde
    • Grupa legumelor de la care se consumă păstăile, capsulele și semințele
      • Fasolea
      • Soia
      • Mazărea
      • Bobul
      • Inul
      • Lintea
      • Bamele
      • Năutul
    • Grupa legumelor din familia cucurbitaceelor
      • Castravetele
      • Dovleceii
      • Dovleacul turcesc
      • Pepenele verde
      • Pepenele galben
    • Grupa legumelor cu proprietăți condimentare
      • Mărarul
      • Pătrunjelul
      • Leușteanul
      • Asmățuiul
      • Tarhonul
    • Alte legume perene
      • Reventul
      • Sparanghelul
  • Rolul și utilizarea produselor vegetale pe grupe de afecțiuni
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în bolile aparatului cardiovascular
      • Afecțiuni cardiace cu substrat funcțional (fără substrat organic identificabil)
      • Ateromatoza și ateroscleroza
      • Angina pectorală
      • Hipertensiunea arterială
      • Insuficiența cardiacă
      • Edemele de stază cardiacă
      • Afecțiunile vasculare: hemoragiile, varicele, flebita superficială, fragilitățile capilare, arteriale, hemoroizii
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în bolile aparatului digestiv
      • Segmentul bucofaringian
        • Abcesul dentar
        • Aftele
        • Amigdalitele
        • Gingivitele
        • Paradontoza
        • Stomatitele
      • Segmentul gastrointestinal
        • Anorexia
        • Voma
        • Gastritele hiperacide și ulcerul
        • Sindroamele dispeptice
        • Meteorismul (balonările)
        • Diareea
        • Enterocolitele
        • Colicile
        • Helmintiazele
        • Constipația
      • Glandele digestive anexe (ficatul și pancreasul)
        • Hepatitele
        • Calculoza (litiaza) biliară
        • Colicile hepato-biliare
        • Dischinezia biliară
        • Insuficiența pancreatică
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în bolile aparatului genital
      • Aparatul genital feminin
        • Dismenoreele (menstrele dureroase) și ciclurile menstruale neregulate
        • Leucoreea
      • Aparatul genital masculin
        • Prostatitele
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în bolile aparatului respirator
      • Tusea
      • Laringitele și faringitele
      • Bronșitele
      • Pneumoniile
      • Astmul bronșic
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în afecțiuni ale aparatului urinar
      • Litiaza și colica renală
      • Afecțiuni inflamatorii ale rinichilor și căilor urinare
      • Cistitele
      • Enurezisul
      • Sindromul de retenție azotată (azotemie, uremie)
      • Diureticele
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în afecțiuni dermatologice
      • Acneea
      • Contuziile
      • Arsurile
      • Degerăturile
      • Panarițiul
      • Rănile (plăgile)
    • Fructele, legumele și semințele utilizate în boli de nutriție și metabolism
      • Diabetul zaharat
      • Guta
      • Obezitatea
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în afecțiunile reumatismale
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în restabilirea unor funcții glandulare
      • Stimularea secreției glandulare mamare (efect galactogog)
      • Stimularea funcției glandelor suprarenale
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în afecțiunile sistemului nervos periferic și central
      • Bolile sistemului nervos periferic. Zona Zoster
      • Bolile sistemului nervos central
      • Neurotrofice
      • Sedative nervoase generale
      • Afrodiziace
      • Anafrodiziace (calmante ale hiperexcitației sexuale)
      • Hipnotice
    • Fructele, legumele și semințele recomandate în boala canceroasă
    • Fructele, legumele și semințele utilizate în cosmetică
      • Cosmetica feței
      • Tenurile grase
      • Tenurile uscate
      • Tenurile ridate
      • Cuperoze
      • Pistruii
    • Cosmetica și igiena oculară
    • Cosmetica mâinilor
    • Cosmetica părului și tonicele capilare
    • Alte utilizări cosmetice
      • Tonifierea generală a țesuturilor
      • Bătăturile
      • Algele, un produs natural cu rol important în cosmetica modernă
      • Terapia cu alge
      • Extractul uscat de alge „Algavit dr. Ionescu Călinești“, Patent Românesc
  • 7 elemente care scurtează viața
  • 7 elemente care prelungesc viața
  • Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte
  • Anexă
    • Conținuturile energetice și nutritive ale alimentelor
    • Echivalențe alimentare
    • Măsuri uzuale în fitoterapeutică
    • Timpul optim de administrare a preparatelor fitoterapeutice
    • Glosar de termeni medicali utilizați în lucrare
  • Bibliografie selectivă