0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Simţul ieşit din comun
Carte

Simţul ieşit din comun

Simţul ieşit din comun. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Perspective economice, de la căsătorie la terorism

Autor(i): Gary S. Becker, Richard A. Posner
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 552 (14x20 cm)
Preţ: 56,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Blogul Becker-Posner, lansat de laureatul Premiului Nobel pentru Economie, Gary Becker, şi de celebrul jurist Richard Posner, a devenit cunoscut graţie postărilor dinamice şi incitante despre evenimente de actualitate şi a eseurilor concise şi pline de esenţă, în care sunt analizate subiecte dintre cele mai diverse, dintr-o perspectivă economică.

„Simţul ieşit din comun“ cuprinde unele dintre cele mai importante şi inovatoare dezbateri postate pe acest blog, atent organizate pe diverse teme şi actualizate în funcţie de evenimentele care au pus subiectele dezbătute într-o lumină nouă.

Indiferent că este vorba de analiza lui Posner asupra legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, a argumentelor aduse de Becker în favoarea vânzării de organe umane pentru a fi folosite, ulterior, pentru transplant sau despre comentariile celor doi autori referitoare la inutilitatea pedepsei colective, cartea abundă în informaţii valoroase, pline de dinamism.

O carte excelentă… Pentru orice persoană interesată de un curs util şi la îndemână despre modul de judecată al economiştilor din Chicago, cartea aceasta este perfectă, mai bine de atât nu se poate. Am citit-o aproape dintr-o suflare.

New York Times, blogul Freakonomics

Cel mai bun curs de economie al ceea ce este cunoscut drept „Scoala din Chicago“, la care poţi lua parte fără să plăteşti taxe de şcolarizare.

Chicago Tribune

Un laureat al Premiului Nobel. Şi un judecător al Curţii de Apel din Chicago.

Două minţi strălucite, cu două poziţii diferite, susţinute şi argumentate solid, care discută 49 de subiecte fierbinţi şi controversate. De la căsătorie la terorism şi de la vânzarea de organe la conservarea eficientă a apei, subiectele devin prilej de dialog liber între cei doi. Din această discuţie liberă, purtată cu respectul cuvenit faţă de poziţia şi argumentele celuilalt, rezultă o lectură interesantă şi fascinantă pentru oricine.

UniCredit Ţiriac Bank