0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. De la depresie la gustul fericirii
Carte

De la depresie la gustul fericirii

De la depresie la gustul fericirii. Editura Meteor Press
Cumpăr

Eliberarea de prejudecăți și regăsirea de sine

Autor(i): Hélène Roubeix,
Editura: Meteor Press
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Depresia, în diverse grade și sub diferite forme, este o suferință foarte răspândită.

Totodată, e greu de acceptat: din punct de vedere social, este percepută ca o slăbiciune, ca un handicap, iar din punct de vedere personal, repune în discuție imaginea de sine, cea pe care am vrea s-o proiectăm în exterior.

Or, ieșirea din depresie presupune mai întâi abandonarea rezistenței, astfel încât să fim capabili să regăsim legătura cu noi înșine.

În cartea de față, Hélène Roubeix reușește să descrie, pe înțelesul tuturor, originile, mecanismele și consecințele depresiei. Într-un stil simplu, concis și pragmatic, utilizând exemple din belșug, autoarea accentuează ideea potrivit căreia oamenii pot veni în mod natural în întâmpinarea vindecării.

Ea se ocupă totodată, cu multă răbdare, de ceea ce se ascunde dincolo de masca pe care ne-o punem zilnic atunci când ne confruntăm cu ceilalți.

Lucrând cu noțiuni-cheie precum Eu și Sine, autoarea îi învață pe cititori să întâmpine depresia și toate emoțiile caracteristice ei.

Sprijinindu-se pe exemple vii și pe experiența dobândită ca psihoterapeut, dar și ca om care a reușit să iasă din această stare, Hélène Roubeix ne propune o lectură pozitivă a depresiei: ca etapă pe drumul spre cunoaștere și acceptare de sine, depresia ne îndrumă pe calea ce duce la fericire!

Solid argumentată, accesibilă, fiind bine scrisă și abordând subiectul cu sensibilitate, lucrarea de față le propune cititorilor un demers terapeutic eliberator.