0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. De la depresie la gustul fericirii
Carte

De la depresie la gustul fericirii

De la depresie la gustul fericirii. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Eliberarea de prejudecăţi şi regăsirea de sine

Autor(i): Hélène Roubeix,
Editura: Meteor Press
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Depresia, în diverse grade şi sub diferite forme, este o suferinţă foarte răspândită.

Totodată, e greu de acceptat: din punct de vedere social, este percepută ca o slăbiciune, ca un handicap, iar din punct de vedere personal, repune în discuţie imaginea de sine, cea pe care am vrea s-o proiectăm în exterior.

Or, ieşirea din depresie presupune mai întâi abandonarea rezistenţei, astfel încât să fim capabili să regăsim legătura cu noi înşine.

În cartea de faţă, Hélène Roubeix reuşeşte să descrie, pe înţelesul tuturor, originile, mecanismele şi consecinţele depresiei. Într-un stil simplu, concis şi pragmatic, utilizând exemple din belşug, autoarea accentuează ideea potrivit căreia oamenii pot veni în mod natural în întâmpinarea vindecării.

Ea se ocupă totodată, cu multă răbdare, de ceea ce se ascunde dincolo de masca pe care ne-o punem zilnic atunci când ne confruntăm cu ceilalţi.

Lucrând cu noţiuni-cheie precum Eu şi Sine, autoarea îi învaţă pe cititori să întâmpine depresia şi toate emoţiile caracteristice ei.

Sprijinindu-se pe exemple vii şi pe experienţa dobândită ca psihoterapeut, dar şi ca om care a reuşit să iasă din această stare, Hélène Roubeix ne propune o lectură pozitivă a depresiei: ca etapă pe drumul spre cunoaştere şi acceptare de sine, depresia ne îndrumă pe calea ce duce la fericire!

Solid argumentată, accesibilă, fiind bine scrisă şi abordând subiectul cu sensibilitate, lucrarea de faţă le propune cititorilor un demers terapeutic eliberator.