Fructe și legume cu proprietăți antiinflamatoare
Rețete de preparare
Autor(i): Beverly Lynn BennettEditura: MAST
Colecţia: Stil de viață sănătos
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 125 (13x20 cm)
ISBN:9786066491068
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Folosiți-vă de alimentație pentru a controla inflamația.
Inflamația este mecanismul de apărare al sistemului imunitar în acțiune. Inflamația acută este un răspuns dezirabil la afecțiuni și infecții, dar inflamația cronică, care poate fi prezentă ani de zile fără simptome observabile, poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi boala Alzhaimer, diabet, cancer și boli de inimă.
Beverly Lynn Bennett, chef vegan de renume, explică diferențele dintre inflamația acută și cea cronică, descrie amănunțit efectele lor specifice asupra sănătății și subliniază strategii simple în cadrul stilului de viață prin care se pot diminua ravagiile pe care le poate face inflamația cronică.
Regimul alimentar necorespunzător este principala cauză a inflamația cronice, așa ca alegerile pe care le faceți în privința a ceea ce mâncați pot aduce schimbări cruciale.
Bennett identifică alimentele cele mai eficiente în protecția sănătății – cele care conțin concentrațiile cele mai mari de fitochimice și alți nutrienți esențiali care luptă împotriva
inflamației.
Înarmați eu multitudinea de rețete delicioase și ușor de preparat pe care autoarea ni le pune la dispoziție, veți putea să includeți fără efort o mare varietate de alimente încărcate cu energie în meniul dumneavoastră zilnic.
Cuprinsul cărţii: „Fructe și legume cu proprietăți antiinflamatoare“
- Definirea inflamației
- Ce este inflamația cronică?
- Cum luptăm împotriva inflamației cronice
- Alimentația, nutrienții și suplimentele antiinflamatoare
- Băuturi și mic-dejunuri
- Mâncăruri fermentate, sosuri și paste pentru sandviciuri
- Salate de varză și alte salate
- Supe și stufaturi
- Garnituri
- Feluri principale
- Dulciuri