0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Produse din lapte preparate în bucătărie
Carte

Produse din lapte preparate în bucătărie

Produse din lapte preparate în bucătărie. Editura Casa
Cumpăr
Autor(i): Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp
Editura: Casa
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 108 (17x24 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea prezintă, pas cu pas, producerea în propria bucătărie a alimentelor care au ca materie primă laptele. Scopul celor două autoare, ele însele bucătărese încercate, este de a-i învăța pe oameni „să simtă adevăratul gust al alimentelor“ pe care, datorită creșterii numărului de produse gata preparate cu gust identic, se pare că l-au uitat.

Cititorii sunt îndemnați ca pe baza rețetelor prezentate să prepare fără aditivii atât de dăunători sănătății, produse delicioase pe bază de lapte.

Într-un capitol separat, sunt prezentate componentele laptelui, precum și diferitele tipuri de lapte existente în comerț. În altul aflăm care sunt ustensilele necesare producerii delicateselor din lapte: brânză, lapte bătut, diferite tipuri de iaurt, chefir etc. Rețetele sunt explicite, conținând și valoarea nutritivă pentru 100g de produs finit.

Bogat ilustrată, cu un index alfabetic al rețetelor, cartea „Produse din lapte preparate în bucătărie“ vă invită să preparați singuri specialități culinare având un ingredient principal la îndemâna oricui: laptele.

Cuprinsul cărţii: „Produse din lapte preparate în bucătărie“

  • Cuvânt înainte
  • Noțiuni de bază
    • Laptele – un aliment special
      • Calitatea laptelui depinde de modul în care sunt crescute vacile
      • Laptele și oamenii
    • Laptele este de mai multe feluri
      • Laptele crud
      • Laptele crud certificat
      • Laptele integral pasteurizat
      • Laptele semi-degresat
      • Laptele degresat
      • Laptele ESL sau laptele „cu termen de valabilitate extins“
      • Laptele UHT
      • Laptele fără lactoză
      • Laptele bio
      • Laptele de fân
      • Laptele de capră
      • Laptele de oaie
      • Laptele de iapă
    • Ce conține laptele?
      • Proteine din lapte
      • Grăsimea din lapte
      • Lactoza
      • Săruri minerale
      • Vitamine
      • Apa
    • Cumpărarea, depozitarea și prelucrarea laptelui
    • Ustensile necesare pentru prelucrarea laptelui
      • Oală de lapte
      • Grilaj
      • Sită
      • Termometru pentru alimente
      • Forme cu găuri pentru brânză
      • Ștergare de in sau de bumbac rezistente la fiert
      • Paletă sau cuțit lat
    • Explicarea unor termeni de specialitate importanți
      • Termostatare
      • Inoculare
      • Masa de coagul
      • Coagularea laptelui
      • Coagul
      • Omogenizarea
      • Temperatură de inoculare
      • Cheagul
      • Zerul
      • Pasteurizarea
      • Saramură
      • Separarea
      • Normalizarea
      • Încălzirea la temperatură înaltă
      • Notă importantă
  • Lapte bătut, iaurt și chefir
    • Lapte bătut
    • Iaurt
    • Iaurt cu fructe
    • Iaurt cu plante aromatice
    • Iaurt colorat cu legume
    • Iaurt cu fructe
    • Băutură cu căpșuni și roiniță
    • Shake cu mere și scorțișoară
    • Băutură cu morcovi și ghimbir
    • Chefir