0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Produse din lapte preparate în bucătărie
Carte

Produse din lapte preparate în bucătărie

Produse din lapte preparate în bucătărie. Editura Casa
CumpărDetalii carte

Autor(i): Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp
Editura: Casa
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 108 (17x24 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea prezintă, pas cu pas, producerea în propria bucătărie a alimentelor care au ca materie primă laptele. Scopul celor două autoare, ele însele bucătărese încercate, este de a-i învăţa pe oameni „să simtă adevăratul gust al alimentelor“ pe care, datorită creşterii numărului de produse gata preparate cu gust identic, se pare că l-au uitat.

Cititorii sunt îndemnaţi ca pe baza reţetelor prezentate să prepare fără aditivii atât de dăunători sănătăţii, produse delicioase pe bază de lapte.

Într-un capitol separat, sunt prezentate componentele laptelui, precum şi diferitele tipuri de lapte existente în comerţ. În altul aflăm care sunt ustensilele necesare producerii delicateselor din lapte: brânză, lapte bătut, diferite tipuri de iaurt, chefir etc. Reţetele sunt explicite, conţinând şi valoarea nutritivă pentru 100g de produs finit.

Bogat ilustrată, cu un index alfabetic al reţetelor, cartea „Produse din lapte preparate în bucătărie“ vă invită să preparaţi singuri specialităţi culinare având un ingredient principal la îndemâna oricui: laptele.

Cuprinsul cărţii: „Produse din lapte preparate în bucătărie“

  • Cuvânt înainte
  • Noţiuni de bază
    • Laptele – un aliment special
      • Calitatea laptelui depinde de modul în care sunt crescute vacile
      • Laptele şi oamenii
    • Laptele este de mai multe feluri
      • Laptele crud
      • Laptele crud certificat
      • Laptele integral pasteurizat
      • Laptele semi-degresat
      • Laptele degresat
      • Laptele ESL sau laptele „cu termen de valabilitate extins“
      • Laptele UHT
      • Laptele fără lactoză
      • Laptele bio
      • Laptele de fân
      • Laptele de capră
      • Laptele de oaie
      • Laptele de iapă
    • Ce conţine laptele?
      • Proteine din lapte
      • Grăsimea din lapte
      • Lactoza
      • Săruri minerale
      • Vitamine
      • Apa
    • Cumpărarea, depozitarea şi prelucrarea laptelui
    • Ustensile necesare pentru prelucrarea laptelui
      • Oală de lapte
      • Grilaj
      • Sită
      • Termometru pentru alimente
      • Forme cu găuri pentru brânză
      • Ştergare de in sau de bumbac rezistente la fiert
      • Paletă sau cuţit lat
    • Explicarea unor termeni de specialitate importanţi
      • Termostatare
      • Inoculare
      • Masa de coagul
      • Coagularea laptelui
      • Coagul
      • Omogenizarea
      • Temperatură de inoculare
      • Cheagul
      • Zerul
      • Pasteurizarea
      • Saramură
      • Separarea
      • Normalizarea
      • Încălzirea la temperatură înaltă
      • Notă importantă
  • Lapte bătut, iaurt şi chefir
    • Lapte bătut
    • Iaurt
    • Iaurt cu fructe
    • Iaurt cu plante aromatice
    • Iaurt colorat cu legume
    • Iaurt cu fructe
    • Băutură cu căpşuni şi roiniţă
    • Shake cu mere şi scorţişoară
    • Băutură cu morcovi şi ghimbir
    • Chefir