0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Enciclopedia aditivilor
Carte

Enciclopedia aditivilor

Enciclopedia aditivilor. Editura Shambala
CumpărDetalii carte

Informaţii indispensabile românilor inteligenţi şi prudenţi care nu se lasă otrăviţi cu aditivi

Autor(i): Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 408 (20x29 cm)
Preţ: 70,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Enciclopedia aditivilor“ are scopul de a vă informa în legătură efectele nocive pe care le au aditivii alimentari şi cei nealimentari asupra sănătăţii umane, deoarece este mai bine să prevenim decât să vindecăm, fiind mai mereu atenţi la semnele şi avertismentele pe care ni le dă organismul nostru.

În ultima vreme, au fost dezvăluite public tot mai multe informaţii legate de nocivitatea aşa-zişilor aditivi alimentari, despre care s-a demonstrat deja că sunt nişte substanţe chimice adesea extrem de dăunătoare pentru trupul uman.

Intenţia autorilor este să îi ajute pe români să conştientizeze faptul că în spatele acestor aparent mici probleme alimentare se ascund grave racile ale civilizaţiei moderne, ce tind să se impună şi la noi în ţară prin insidioase şi subversive mecanisme politico-economice, care, în schimbul unor pretinse comodităţi ale vieţii de zi cu zi (supermarket-uri, mall-uri etc), nu-i mai permit omului accesul la o hrană naturală, impunându-i în schimb, prin reclame deşănţate, pseudoalimente lipsite de valoare nutritivă, pervertind dieta şi - sub masca alinierii la normele „civilizate“ ale UE - distrugând micii producători şi agricultura locală (numită acum tendenţios „agricultură de subzistenţă“), precum şi orice tehnologii tradiţionale şi soiuri de culturi locale (a se vedea cazul soiei, porumbului, cartofilor, bumbacului, orezului etc, modificate genetic). Viaţa „adaptată“ la lumea modernă este apoi plătită scump - cu mari porţii de sănătate - de către consumatori, care se îmbolnăvesc pe nesimţite şi se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piaţa, fără să se gândească o clipă la cauza reală a suferinţei lor şi fără să aibă nici cea mai mică reacţie.

„Enciclopedia aditivilor“ reprezintă o ediţie foarte mult îmbogăţită şi revizuită a cărţii „Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali“ publicată în anul 2000 de acelaşi autor.

În afara prezentării inedite şi incitante, cartea de faţă vă aduce un plus major de informaţie şi atrage atenţia asupra mult mediatizatelor produse de tip fast-food şi a mult folositelor băuturi carbogazoase, asupra alimentelor procesate industrial (care sunt lipsite de valoare nutritivă şi conţin cumplitele ingrediente modificate genetic şi aditivii chimici), asupra efectelor dăunătoare ale iradierii hranei şi ale cuptorului cu microunde, asupra pericolelor fluorurării, asupra introducerii cu rea intenţie a mercurului în amalgamul dentar şi în vaccinuri, precum şi asupra contaminării alimentare cu clor şi cu alte impurităţi.

Iată o expunere succintă a conţinutului pe capitole al cărţii „Enciclopedia aditivilor“:

  • Capitolul 1 - prezintă categoriile de aditivi din produsele alimentare, precum şi pe cele din produsele cosmetice. Prezentarea generală a aditivilor din produsele alimentare este urmată de grafice analitice, pentru evidenţierea unor aspecte statistice semnificative. În finalul fiecărei descrieri este prezentat tabelul corespunzător categoriei de aditivi: coloranţi, conservanţi, antioxidanţi etc.
  • Capitolul 2 - conţine informaţii despre pseudo-alimentele de tip fast-food, evidenţiind o întreagă reţea de interese ascunse, politico-financiare, care grevează industria alimentară. Autorii vă oferă date edificatoare despre efectele dezechilibrante ale alimentaţiei „Junk-food“, în mod justificat considerate drept „mâncare din lada de gunoi“.
  • Capitolul 3 - expune problema băuturilor carbogazoase, atât de intens popularizate şi comercializate astăzi. Autorii prezintă efectele aditivilor incredibil de toxici din aceste produse, de prezenţa cărora foarte puţini consumatori au curiozitatea să se informeze înainte de a îngurgita lichidele otrăvite.
  • Capitolul 4 - prezintă pe scurt principalele categorii de produse procesate industrial, precum şi informaţii despre ingredientele adăugate şi despre adevăratele modalităţi de fabricare, pe care firmele producătoare le ascund cu buna ştiinţă.
  • Capitolul 5 - vă dezvăluie una dintre cele mai simple modalităţi de informare în legătură cu conţinutul în aditivi al produselor de larg consum. Este vorba despre citirea atentă şi avizată a etichetelor. Vă oferim analiza a 20 de etichete, pentru ca apoi să vă puteţi orienta singuri.
  • Capitolul 6 - demască procedeul industrial al iradierii alimentelor şi perversitatea cu care administraţiile trec sub tăcere, în mod intenţionat, folosirea reziduurilor radioactive pentru aşa-zisa conservare şi igienizare a produselor. De asemeni, oferă informaţii despre cuptoarele cu microunde, care ascund o tehnologie cu efect mortal pentru utilizatorii ei.
  • Capitolul 7 - expune criminala folosire în SUA a fluorului pentru docilizarea şi îndobitocirea populaţiei. În mod incredibil, în mai multe ţări (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Irlanda), apa este fluorurată, aceasta însemnând practic otrăvirea conştientă a populaţiei, sub pretextul profilaxiei cariilor dentare. O formă de fluorurare există cu certitudine şi în România, cel puţin prin mult-lăudata pastă de dinţi cu adaos de fiuor.
  • Capitolul 8 - demască înşelătoria din domeniul vaccinurilor, care aduc profituri imense industriilor şi medicinei, dar care au efecte cumplite asupra populaţiei: apariţia autismului, scăderea imunităţii etc.
  • Capitolul 9 - prezintă „binefacerile“ pe care le avem de pe urma folosirii vaselor şi ambalajelor pe baza de aluminiu: maladiile Alzheimer şi Parkinson, ştergerea informaţiei genetice etc. Tot aici, autorii au inclus informaţii despre contaminarea cu alte metale (plumb, cadmiu) şi cu clor.
Pentru a veni în întâmpinarea celor care înţeleg pericolul unei alimentaţii nesănătoase - oricât de comodă şi de atractivă ar fi ea - şi doresc să revină la o alimentaţie binefăcătoare, autorii au dedicat o secţiune specială prezentării unor remedii perfect naturale, capabile să contracareze efectele nocive ale aditivilor sintetici în cazul diverselor tipuri de intoxicaţii, devenite din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor. Tratamentul pe care autorii îl propun se bazează pe plante selectate în principal pentru acţiunea lor imunostimulantă, antitoxică şi depurativă; ele se administrează sub formă de pulberi măcinate fin, de macerate sau de tincturi, la intervale de timp regulate (la 4 sau 6 ore). În plus, prezentarea fiecărei plante conţine ilustraţii şi o descriere fitoterapeutică. De asemeni, autorii oferă un index alfabetic al tuturor aditivilor prezentaţi în tabele, însoţit de un simbol specific, care vă va permite o mai uşoară identificare a gradului lor de nocivitate.

Cuprinsul cărţii: „Enciclopedia aditivilor“

  • PREFAŢĂ
  • NOUA ORDINE MONDIALĂ ESTE RESPONSABILĂ DE GENOCIDUL BIOCHIMIC PLANETAR
    • Noul imperialism - atacul cu substanţe chimice otrăvitoare, prezentate în ambalaje viu colorate
    • Hrana actuală - calul troian al industriei alimentare chimizate
    • Afacerile corporatiste - crimă organizată la nivel înalt
    • Ultimele zbateri ale Fiarei
    • Şantajul şi cenzura cercetătorilor ştiinţifici
    • Cunoaşterea adevărului înseamnă putere
    • Triunghiul antinutriţiei
  • ADITIVII - BOMBARDAMENTUL CHIMIC ASUPRA CELULELOR TRUPULUI NOSTRU
    • Ce sunt aditivii?
    • Afacerea mondială a E-urilor
    • Astăzi mâncăm hrană moartă
    • Aproape 70. 000 de substanţe chimice ne intoxică în fiecare clipă
    • „Argumente“ pentru folosirea aditivilor chimici
    • Despre testele de toxicitate
    • Codul numeric al aditivilor
    • Despre efectele toxice ale aditivilor
    • Aditivii ascund defectele produselor
    • Substanţele chimice numite aditivi ne influenţează comportamentul
    • Chiar şi produsele „bio“ conţin aditivi
    • Aditivii pentru alimentaţia animală
    • Aditivii şi malnutriţia
    • Aditivii şi hiperactivitatea în cazul copiilor
    • Modul în care ne mint aditivii
    • E100-E199: coloranţii
      • Ce sunt coloranţii?
      • Invazia coloranţilor sintetici
      • Pericolul culorilor frumoase
      • Amestecurile înşelătoare
      • Tabel cu aditivii coloranţi
    • E200-E299: conservanţii
      • Ce sunt conservanţii?
      • Conservarea, practicată încă din cele mai vechi timpuri
      • Metode actuale de conservare
      • Efectele agenţilor conservanţi
      • Tabel cu aditivii conservanţi
    • E300-E21: antioxidanţii
      • Ce sunt antioxidanţii?
      • Tabel cu aditivii antioxidanţi
    • E400-E499: agenţii de vâscozitate, sărurile de topire, gelifianţii, fosfaţii, emulgatorii
    • E500-E599: sărurile şi compuşii lor
      • Ce sunt aceşti aditivi?
      • Tabel cu aditivii emulgatori, stabilizatori, antiaglomeranţi, agenţi de vâscozitate, săruri de topire şi acidifianţi
    • E600-E699: intensificatorii de gust
      • Ce sunt intensificatorii de gust?
      • Glutamatul de sodiu şi aspartamul - prezentare generală
      • Glutamatul monosodic (E621, GMS)
      • Eticheta E621 (GMS)
      • Jack Samuels, de la campania „Adevărul pe etichete“ din SUA:
      • Soia procesată industrial este alimentul cu cea mai mare concentraţie de glutamat
      • Mecanismul prin care acţionează glutamaţii
      • Pericolele excitotoxinelor
      • „Riscurile“ eliminării definitive a glutamatului
      • Mărturii
      • Un alt atac asupra trupului nostru, pentru profit
      • Tabel cu aditivii intensificatori de gust
    • E700-E899: aditivi care nu sunt destinaţi alimentaţiei umane (unii dintre aceşti aditivi se adaugă în furajele şi hrana animalelor de fermă)
    • E900-E999: agenţi de tratare a făinii, gaze, îndulcitori artificiali, agenţi de glazurare (aditivi care conferă luciu şi strălucire, agenţi de acoperire)
    • E900-E815: agenţii de glazurare
      • Tabel cu aditivii agenţi de glazurare
    • E916-E949: agenţii de tratare a făinii, agenţii de albire, adjuvanţii, conservanţii gazoşi, gazele de propulsare
      • Ce sunt aceşti aditivi?
      • Tabel cu aditivii agenţi de tratare a făinii, agenţi de albire, adjuvanţi, conservanţi gazoşi, gaze de propulsare
    • E950-E999: îndulcitorii artificiali (edulcoranţii)
      • Ce sunt îndulcitorii?
      • Splenda (E955) - nimic splendid în ea
      • Alitamul
      • Siropul de fructoză din porumb
      • Folosirea ciclamaţilor este din nou permisă!
      • Tabel cu aditivii îndulcitori artificiali
      • Drumul către iad este pavat cu aspartam - Nutradeath
      • Legea federală SUA împotriva genocidului
      • Pentru obţinerea aspartamului se utilizează metode de inginerie genetică
      • Mecanismul de acţiune al aspartamului
      • Capacitatea chelatoare a aspartamului
      • Efectele nocive ale acestei toxine au determinat apariţia unei noi boli: boala aspartamului
      • Cine ne vrea moartea?
      • Diverse declaraţii care acuză frauda FDA în afacerea cu aspartamul
      • Aspartamul este inclus în planul conspiraţie planetare care vizează un genocid biologic
      • Mărturii cutremurătoare despre aspartam
    • E1000-E1399: diverşi aditivi (umectanţi, enzime alimentare)
    • E1400-E1499: amidonuri modificate
    • E1500-E1521: solvenţi, suporturi pentru alţi aditivi
      • Ce sunt aceşti aditivi?
      • Tabel cu aditivi umectanţi, enzime alimentare, amidonuri modificate, solvenţi, suporturi pentru alţi aditivi
    • Aditivii nedeclaraţi
      • Ce sunt aceşti aditivi?
    • FDA aprobă pentru prima dată folosirea virusurilor ca aditivi în alimente!
    • Grăsimile saturate de tip trans
    • Mâncăruri fără grăsimi
    • Alţi înlocuitori de grăsimi folosiţi în produsele alimentare
    • Aromatizanţii chimici imită aroma naturală
    • Lobby-urile bogătaşilor fac legea
    • Tipuri de aromatizanţi
    • Tabel cu aditivii alimentari care nu au un cod numeric
    • Produsele cosmetice conţin aceleaşi substanţe nocive care sunt prezente în produsele de curăţenie casnică
    • Termeni fără nici o semnificaţie reală
    • Nocivitatea
    • DEA, MEA, TEA, NDELA
    • Aromele înşelătoare
    • Parfumurile artificiale şi efectele lor asupra sănătăţii
    • Efectele toxinelor
    • Produsele de igienă personală - toxine în plus pentru trup
    • Produsele pentru îngrijirea dinţilor şi a gurii
    • Ce înseamnă „F“
    • Înălbirea dinţilor
    • Apa de gură
    • Deodorantele şi antiperspirantele
    • Produsele pentru igiena intimă feminină
    • Produsele din bumbac modificat genetic
    • Produsele pentru îngrijirea părului
    • Balsamul de păr
    • Spray-urile, gelurile şi alte produse pentru aranjarea părului - o pseudofrumuseţe plătită cu sănătatea noastră
    • Păr vopsit mortal
    • Produsele cosmetice pentru „îngrijirea“ pielii
    • Produsele pentru bărbierit
    • Parfumurile chimice care „împrospătează“ aerul din camere
    • Produsele pentru curăţenia casnică şi multiplele lor întrebuinţări
    • Produsele pentru igienă sanitară conţin substanţe chimice super-ucigaşe
    • Soluţiile de curăţare a covoarelor
    • Detergenţii lichizi pentru vase
    • Soluţiile pentru spălarea podelelor şi a gresiei
    • Detergenţii şi balsamurile de rufe
    • Hainele „curate“ şi toxinele care se ascund în ele
    • Tabel cu aditivii din produsele cosmetice şi de curăţenie casnică
    • Efectele nocive ale aditivilor alimentari (E-urilor) asupra trupului uman - sinteză
  • FAST-FOOD
    • Hamburgerul - „mâncare din lada de gunoi“
    • Deciziile politice din lumea fast-food-ului
    • Legături ascunse între asociaţiile comerciale
    • Istoria comună a industriei alimentare şi a industriei tutunului
    • Dobândirea influenţei prin contribuţii la campaniile politice
    • Susţinătorii comuni ai industriei tutunului şi industriei alimentare
    • Metodele perverse de autoapărare ale industriei alimentare
    • Agresivitatea reclamelor
    • Dezechilibrele hormonale datorate fast-food-ului
    • Principalele victime: copiii
    • Efectele fumatului
  • SUCUL MORŢII - PERICOLUL ASCUNS AL BĂUTURILOR GAZOASE
    • Conservanţii
    • Siropul de glucoză
    • Inamicul smalţului dentar
    • Fracturile osoase şi osteoporoza
    • Băuturile de tip cola „light“
    • Studiu epidemiologie relevant
    • Exces de calorii - apetit scăzut - deficit de nutrimente
    • Un american consumă într-un an peste 200 de litri de băuturi carbogazoase
    • Pesticide la cutie
    • Caloriile zero şi obezitatea
    • Pericolul băuturilor „energizante“
    • Interzis copiilor sub şaisprezece ani
    • Sunteţi cafeinoman?
    • Cauza calculilor renali
  • ALIMENTELE ADITIVATE ŞI MODIFICATE GENETIC DEVIN MOARTE
    • Legumele şi fructele - ce se ascunde sub aspectul lor de „prospeţime“?
    • „Pâinea noastră cea de toate zilele“
    • Cerealele pentru micul dejun
    • Băuturile cu ciocolată
    • Sucurile de fructe
    • Produsele de patiserie „fast“
    • Pizza „ameliorată“
    • Şi clătitele?!
    • Ciocolata
    • Dar biscuiţii?
    • Chips-uri, snacks-uri şi… Alzheimer
    • Laptele pasteurizat, omogenizat, sterilizat ambalat, expirat… reambalat… expirat… reambalat…
    • Margarina
    • Brânzeturile ultrafiltrate
    • Deserturile lactate
    • Produsele aerate
    • Untul
    • Cremele tartinabile hidrogenate
    • Dulceaţa cu îndulcitori toxici
    • Compoturile gelificate
    • Ouăle
    • Românii se află sub regimul dictatorial al „iodării universale“
    • Ingredientele-fantomă din produsele comerciale
    • Trucuri comerciale
    • Hrana pentru copii
  • CEEA CE NE ASCUND ADESEA ETICHETELE
    • Misterele ingredientelor ascunse
    • Victimele reclamelor
    • Băutură carbogazoasă de tip cola light fără zahăr cu trei îndulcitori
    • Băutură „energizantă“
    • Brânză topită
    • Ciocolată
    • Pate vegetal
    • Gumă de mestecat fără zahăr, cu îndulcitori chimici şi aromatizanţi
    • Jeleuri
    • Condimente la plic
    • Biscuiţi
    • Margarină
    • Îngheţată
    • Ketchup
    • Suc din fructe, necarbogazos
    • Maioneză
    • Supă instant la plic
    • Muştar
    • Snacks
    • Croissant
    • Chips
  • IRADIEREA OMOARĂ HRANA NATURALĂ
    • În ce constă iradierea hranei?
    • Demonstraţii ştiinţifice ale nocivităţii iradierii
    • Iradierea distruge conţinutul de vitamine al alimentelor
    • Iradierea nu este o soluţie pentru a preveni îmbolnăvirea datorată alimentelor infestate
    • Mascarea condiţiilor neigienice
    • Iradierea contribuie la consolidarea industriei agricole şi la planul de globalizare a hranei
    • Încălcarea dreptului la cunoaştere şi la libera informare: FDA a influenţat relaxarea regulilor de etichetare în ceea ce priveşte iradierea hranei
    • Cum rămâne cu dreptul nostru de a şti?
    • FDA, consumatorii şi minciuna de pe etichete
    • Cuptorul cu microunde: coacere împotriva naturii
    • Cum funcţionează cuptoarele cu microunde?
    • Reacţia autorităţilor şi a producătorilor
    • Boala microundelor
    • Studii şi cercetări în domeniul microundelor
    • Sângele încălzit la microunde omoară pacienţii
    • Alte modalităţi de folosire a microundelor
  • FLUORURAREA - OTRĂVIREA POPULAŢIEI, SUB PRETEXT DE BINEFACERE
    • Ce sunt fluorul şi fluorurile?
    • Societatea secretă a medicilor stomatologi
    • Delta Sigma Delta
    • Emblema şi simbolurile DSD
    • Fluorul: armă biologică
    • Publicitate şi marketing de manipulare
    • Fluorul şi bomba atomică
    • Fluorurarea apei potabile în diferite ţări
    • Minciuna pro-fluorurare promovată prin reclamele pentru pasta de dinţi
    • Manipularea Colgate
    • Efectele nocive ale fluorului - substanţă chimică activă biologic
    • Fluoroza dentară
    • Băuturile cu fluor şi fluoroza dentară
    • Îndopaţi cu fluor prin alimentele procesate
    • Medicamentele fluorurate sau epoca profiturilor înfloritoare
    • Apa vieţii sau apa morţii?
    • Politeţea surâzătoare a morţii
    • Pesticidele fluorurate
    • Carburanţii pe bază de fluor
    • Declaraţii şi dovezi ştiinţifice despre nocivitatea fluorului
    • ADA (Asociaţia Americană a Dentiştilor) recunoaşte…
    • Concluzii care spulberă poveştile de adormit… conştiinţa
  • CRIMINALITATEA CONŞTIENTĂ A INDUSTRIEI FARMACEUTICE ŞI A SISTEMULUI POLITIC CONTINUĂ ŞI PRIN VACCINURILE CU MERCUR
    • Epidemia genocidală
    • Amalgamul dentar
    • Mercurul şi alte toxine ameninţă viaţa din zona arctică
    • Efectele nocive ale mercurului
    • Miturile false ale vaccinării
    • Holocaustul creşte o dată cu fiecare injectare
    • Compoziţia unui vaccin
    • Istoria timerosalului
    • Program comparativ de vaccinare în SUA (1983/2007)
    • Provocare cu vaccinuri
    • Întâlnirea secretă de la Simpsonwood
    • Marşul Green Our Vaccines din Washington DC
  • CONTAMINAREA ALIMENTELOR CU CLOR, CU METALE (ALUMINIU, PLUMB, CADMIU) ŞI ALTE IMPURITĂŢI DIN AMBALAJE
    • Aluminiul - substanţă toxică prezentă în viaţa noastră
    • Efectele nocive ale aluminiului
    • Plumbul
    • Cadmiul
    • Clorul: în piscină, dar şi în cola dietetică
    • Impurităţile din ambalaje intră în contact cu alimentele şi le contaminează
  • REMEDII PERFECT NATURALE CARE POT FI FOLOSITE CU EFICIENŢĂ MAXIMĂ ÎN CONTRACARAREA EFECTELOR NOCIVE ALE ADITIVILOR
    • Plante cu efect imunostimulant
      • Cele mai reprezentative plante cu efect imunostimulant
      • Alte plante cu efect imunostimulant
      • Amestecuri de plante cu efect imunostimulant
    • Plante cu acţiune depurativă antitoxică, detoxifiantă
    • Alimente cu acţiune depurativă
    • Alte plante cu efect de purificare a organismului
    • Remedii naturale în cazul unor intoxicaţii
  • INDEXUL ADITIVILOR DIN TABELE
    • Indexul aditivilor alimentari care au cod numeric
    • Indexul aditivilor alimentari care nu au un cod numeric
    • Indexul aditivilor din produsele cosmetice
  • GLOSAR DE TERMENI
  • ABREVIERI
  • BIBLIOGRAFIE