Enciclopedia aditivilor
Informații indispensabile românilor inteligenți și prudenți care nu se lasă otrăviți cu aditivi
Autor(i): Gregorian BivolaruEditura: Shambala
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 408 (20x29 cm)
Preţ: 74,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
Cartea „Enciclopedia aditivilor“ are scopul de a vă informa în legătură efectele nocive pe care le au aditivii alimentari și cei nealimentari asupra sănătății umane, deoarece este mai bine să prevenim decât să vindecăm, fiind mai mereu atenți la semnele și avertismentele pe care ni le dă organismul nostru.
În ultima vreme, au fost dezvăluite public tot mai multe informații legate de nocivitatea așa-zișilor aditivi alimentari, despre care s-a demonstrat deja că sunt niște substanțe chimice adesea extrem de dăunătoare pentru trupul uman.
Intenția autorilor este să îi ajute pe români să conștientizeze faptul că în spatele acestor aparent mici probleme alimentare se ascund grave racile ale civilizației moderne, ce tind să se impună și la noi în țară prin insidioase și subversive mecanisme politico-economice, care, în schimbul unor pretinse comodități ale vieții de zi cu zi (supermarket-uri, mall-uri etc), nu-i mai permit omului accesul la o hrană naturală, impunându-i în schimb, prin reclame deșănțate, pseudoalimente lipsite de valoare nutritivă, pervertind dieta și - sub masca alinierii la normele „civilizate“ ale UE - distrugând micii producători și agricultura locală (numită acum tendențios „agricultură de subzistență“), precum și orice tehnologii tradiționale și soiuri de culturi locale (a se vedea cazul soiei, porumbului, cartofilor, bumbacului, orezului etc, modificate genetic). Viața „adaptată“ la lumea modernă este apoi plătită scump - cu mari porții de sănătate - de către consumatori, care se îmbolnăvesc pe nesimțite și se resemnează cu naivitate să suporte tirania produselor artificiale ce invadează piața, fără să se gândească o clipă la cauza reală a suferinței lor și fără să aibă nici cea mai mică reacție.
„Enciclopedia aditivilor“ reprezintă o ediție foarte mult îmbogățită și revizuită a cărții „Ghidul efectelor aditivilor alimentari uzuali“ publicată în anul 2000 de același autor.
În afara prezentării inedite și incitante, cartea de față vă aduce un plus major de informație și atrage atenția asupra mult mediatizatelor produse de tip fast-food și a mult folositelor băuturi carbogazoase, asupra alimentelor procesate industrial (care sunt lipsite de valoare nutritivă și conțin cumplitele ingrediente modificate genetic și aditivii chimici), asupra efectelor dăunătoare ale iradierii hranei și ale cuptorului cu microunde, asupra pericolelor fluorurării, asupra introducerii cu rea intenție a mercurului în amalgamul dentar și în vaccinuri, precum și asupra contaminării alimentare cu clor și cu alte impurități.
Iată o expunere succintă a conținutului pe capitole al cărții „Enciclopedia aditivilor“:
- Capitolul 1 - prezintă categoriile de aditivi din produsele alimentare, precum și pe cele din produsele cosmetice. Prezentarea generală a aditivilor din produsele alimentare este urmată de grafice analitice, pentru evidențierea unor aspecte statistice semnificative. În finalul fiecărei descrieri este prezentat tabelul corespunzător categoriei de aditivi: coloranți, conservanți, antioxidanți etc.
- Capitolul 2 - conține informații despre pseudo-alimentele de tip fast-food, evidențiind o întreagă rețea de interese ascunse, politico-financiare, care grevează industria alimentară. Autorii vă oferă date edificatoare despre efectele dezechilibrante ale alimentației „Junk-food“, în mod justificat considerate drept „mâncare din lada de gunoi“.
- Capitolul 3 - expune problema băuturilor carbogazoase, atât de intens popularizate și comercializate astăzi. Autorii prezintă efectele aditivilor incredibil de toxici din aceste produse, de prezența cărora foarte puțini consumatori au curiozitatea să se informeze înainte de a îngurgita lichidele otrăvite.
- Capitolul 4 - prezintă pe scurt principalele categorii de produse procesate industrial, precum și informații despre ingredientele adăugate și despre adevăratele modalități de fabricare, pe care firmele producătoare le ascund cu buna știință.
- Capitolul 5 - vă dezvăluie una dintre cele mai simple modalități de informare în legătură cu conținutul în aditivi al produselor de larg consum. Este vorba despre citirea atentă și avizată a etichetelor. Vă oferim analiza a 20 de etichete, pentru ca apoi să vă puteți orienta singuri.
- Capitolul 6 - demască procedeul industrial al iradierii alimentelor și perversitatea cu care administrațiile trec sub tăcere, în mod intenționat, folosirea reziduurilor radioactive pentru așa-zisa conservare și igienizare a produselor. De asemeni, oferă informații despre cuptoarele cu microunde, care ascund o tehnologie cu efect mortal pentru utilizatorii ei.
- Capitolul 7 - expune criminala folosire în SUA a fluorului pentru docilizarea și îndobitocirea populației. În mod incredibil, în mai multe țări (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Irlanda), apa este fluorurată, aceasta însemnând practic otrăvirea conștientă a populației, sub pretextul profilaxiei cariilor dentare. O formă de fluorurare există cu certitudine și în România, cel puțin prin mult-lăudata pastă de dinți cu adaos de fiuor.
- Capitolul 8 - demască înșelătoria din domeniul vaccinurilor, care aduc profituri imense industriilor și medicinei, dar care au efecte cumplite asupra populației: apariția autismului, scăderea imunității etc.
- Capitolul 9 - prezintă „binefacerile“ pe care le avem de pe urma folosirii vaselor și ambalajelor pe baza de aluminiu: maladiile Alzheimer și Parkinson, ștergerea informației genetice etc. Tot aici, autorii au inclus informații despre contaminarea cu alte metale (plumb, cadmiu) și cu clor.
Cuprinsul cărţii: „Enciclopedia aditivilor“
- PREFAȚĂ
- NOUA ORDINE MONDIALĂ ESTE RESPONSABILĂ DE GENOCIDUL BIOCHIMIC PLANETAR
- Noul imperialism - atacul cu substanțe chimice otrăvitoare, prezentate în ambalaje viu colorate
- Hrana actuală - calul troian al industriei alimentare chimizate
- Afacerile corporatiste - crimă organizată la nivel înalt
- Ultimele zbateri ale Fiarei
- Șantajul și cenzura cercetătorilor științifici
- Cunoașterea adevărului înseamnă putere
- Triunghiul antinutriției
- ADITIVII - BOMBARDAMENTUL CHIMIC ASUPRA CELULELOR TRUPULUI NOSTRU
- Ce sunt aditivii?
- Afacerea mondială a E-urilor
- Astăzi mâncăm hrană moartă
- Aproape 70. 000 de substanțe chimice ne intoxică în fiecare clipă
- „Argumente“ pentru folosirea aditivilor chimici
- Despre testele de toxicitate
- Codul numeric al aditivilor
- Despre efectele toxice ale aditivilor
- Aditivii ascund defectele produselor
- Substanțele chimice numite aditivi ne influențează comportamentul
- Chiar și produsele „bio“ conțin aditivi
- Aditivii pentru alimentația animală
- Aditivii și malnutriția
- Aditivii și hiperactivitatea în cazul copiilor
- Modul în care ne mint aditivii
- E100-E199: coloranții
- Ce sunt coloranții?
- Invazia coloranților sintetici
- Pericolul culorilor frumoase
- Amestecurile înșelătoare
- Tabel cu aditivii coloranți
- E200-E299: conservanții
- Ce sunt conservanții?
- Conservarea, practicată încă din cele mai vechi timpuri
- Metode actuale de conservare
- Efectele agenților conservanți
- Tabel cu aditivii conservanți
- E300-E21: antioxidanții
- Ce sunt antioxidanții?
- Tabel cu aditivii antioxidanți
- E400-E499: agenții de vâscozitate, sărurile de topire, gelifianții, fosfații, emulgatorii
- E500-E599: sărurile și compușii lor
- Ce sunt acești aditivi?
- Tabel cu aditivii emulgatori, stabilizatori, antiaglomeranți, agenți de vâscozitate, săruri de topire și acidifianți
- E600-E699: intensificatorii de gust
- Ce sunt intensificatorii de gust?
- Glutamatul de sodiu și aspartamul - prezentare generală
- Glutamatul monosodic (E621, GMS)
- Eticheta E621 (GMS)
- Jack Samuels, de la campania „Adevărul pe etichete“ din SUA:
- Soia procesată industrial este alimentul cu cea mai mare concentrație de glutamat
- Mecanismul prin care acționează glutamații
- Pericolele excitotoxinelor
- „Riscurile“ eliminării definitive a glutamatului
- Mărturii
- Un alt atac asupra trupului nostru, pentru profit
- Tabel cu aditivii intensificatori de gust
- E700-E899: aditivi care nu sunt destinați alimentației umane (unii dintre acești aditivi se adaugă în furajele și hrana animalelor de fermă)
- E900-E999: agenți de tratare a făinii, gaze, îndulcitori artificiali, agenți de glazurare (aditivi care conferă luciu și strălucire, agenți de acoperire)
- E900-E815: agenții de glazurare
- Tabel cu aditivii agenți de glazurare
- E916-E949: agenții de tratare a făinii, agenții de albire, adjuvanții, conservanții gazoși, gazele de propulsare
- Ce sunt acești aditivi?
- Tabel cu aditivii agenți de tratare a făinii, agenți de albire, adjuvanți, conservanți gazoși, gaze de propulsare
- E950-E999: îndulcitorii artificiali (edulcoranții)
- Ce sunt îndulcitorii?
- Splenda (E955) - nimic splendid în ea
- Alitamul
- Siropul de fructoză din porumb
- Folosirea ciclamaților este din nou permisă!
- Tabel cu aditivii îndulcitori artificiali
- Drumul către iad este pavat cu aspartam - Nutradeath
- Legea federală SUA împotriva genocidului
- Pentru obținerea aspartamului se utilizează metode de inginerie genetică
- Mecanismul de acțiune al aspartamului
- Capacitatea chelatoare a aspartamului
- Efectele nocive ale acestei toxine au determinat apariția unei noi boli: boala aspartamului
- Cine ne vrea moartea?
- Diverse declarații care acuză frauda FDA în afacerea cu aspartamul
- Aspartamul este inclus în planul conspirație planetare care vizează un genocid biologic
- Mărturii cutremurătoare despre aspartam
- E1000-E1399: diverși aditivi (umectanți, enzime alimentare)
- E1400-E1499: amidonuri modificate
- E1500-E1521: solvenți, suporturi pentru alți aditivi
- Ce sunt acești aditivi?
- Tabel cu aditivi umectanți, enzime alimentare, amidonuri modificate, solvenți, suporturi pentru alți aditivi
- Aditivii nedeclarați
- Ce sunt acești aditivi?
- FDA aprobă pentru prima dată folosirea virusurilor ca aditivi în alimente!
- Grăsimile saturate de tip trans
- Mâncăruri fără grăsimi
- Alți înlocuitori de grăsimi folosiți în produsele alimentare
- Aromatizanții chimici imită aroma naturală
- Lobby-urile bogătașilor fac legea
- Tipuri de aromatizanți
- Tabel cu aditivii alimentari care nu au un cod numeric
- Produsele cosmetice conțin aceleași substanțe nocive care sunt prezente în produsele de curățenie casnică
- Termeni fără nici o semnificație reală
- Nocivitatea
- DEA, MEA, TEA, NDELA
- Aromele înșelătoare
- Parfumurile artificiale și efectele lor asupra sănătății
- Efectele toxinelor
- Produsele de igienă personală - toxine în plus pentru trup
- Produsele pentru îngrijirea dinților și a gurii
- Ce înseamnă „F“
- Înălbirea dinților
- Apa de gură
- Deodorantele și antiperspirantele
- Produsele pentru igiena intimă feminină
- Produsele din bumbac modificat genetic
- Produsele pentru îngrijirea părului
- Balsamul de păr
- Spray-urile, gelurile și alte produse pentru aranjarea părului - o pseudofrumusețe plătită cu sănătatea noastră
- Păr vopsit mortal
- Produsele cosmetice pentru „îngrijirea“ pielii
- Produsele pentru bărbierit
- Parfumurile chimice care „împrospătează“ aerul din camere
- Produsele pentru curățenia casnică și multiplele lor întrebuințări
- Produsele pentru igienă sanitară conțin substanțe chimice super-ucigașe
- Soluțiile de curățare a covoarelor
- Detergenții lichizi pentru vase
- Soluțiile pentru spălarea podelelor și a gresiei
- Detergenții și balsamurile de rufe
- Hainele „curate“ și toxinele care se ascund în ele
- Tabel cu aditivii din produsele cosmetice și de curățenie casnică
- Efectele nocive ale aditivilor alimentari (E-urilor) asupra trupului uman - sinteză
- FAST-FOOD
- Hamburgerul - „mâncare din lada de gunoi“
- Deciziile politice din lumea fast-food-ului
- Legături ascunse între asociațiile comerciale
- Istoria comună a industriei alimentare și a industriei tutunului
- Dobândirea influenței prin contribuții la campaniile politice
- Susținătorii comuni ai industriei tutunului și industriei alimentare
- Metodele perverse de autoapărare ale industriei alimentare
- Agresivitatea reclamelor
- Dezechilibrele hormonale datorate fast-food-ului
- Principalele victime: copiii
- Efectele fumatului
- SUCUL MORȚII - PERICOLUL ASCUNS AL BĂUTURILOR GAZOASE
- Conservanții
- Siropul de glucoză
- Inamicul smalțului dentar
- Fracturile osoase și osteoporoza
- Băuturile de tip cola „light“
- Studiu epidemiologie relevant
- Exces de calorii - apetit scăzut - deficit de nutrimente
- Un american consumă într-un an peste 200 de litri de băuturi carbogazoase
- Pesticide la cutie
- Caloriile zero și obezitatea
- Pericolul băuturilor „energizante“
- Interzis copiilor sub șaisprezece ani
- Sunteți cafeinoman?
- Cauza calculilor renali
- ALIMENTELE ADITIVATE ȘI MODIFICATE GENETIC DEVIN MOARTE
- Legumele și fructele - ce se ascunde sub aspectul lor de „prospețime“?
- „Pâinea noastră cea de toate zilele“
- Cerealele pentru micul dejun
- Băuturile cu ciocolată
- Sucurile de fructe
- Produsele de patiserie „fast“
- Pizza „ameliorată“
- Și clătitele?!
- Ciocolata
- Dar biscuiții?
- Chips-uri, snacks-uri și… Alzheimer
- Laptele pasteurizat, omogenizat, sterilizat ambalat, expirat… reambalat… expirat… reambalat…
- Margarina
- Brânzeturile ultrafiltrate
- Deserturile lactate
- Produsele aerate
- Untul
- Cremele tartinabile hidrogenate
- Dulceața cu îndulcitori toxici
- Compoturile gelificate
- Ouăle
- Românii se află sub regimul dictatorial al „iodării universale“
- Ingredientele-fantomă din produsele comerciale
- Trucuri comerciale
- Hrana pentru copii
- CEEA CE NE ASCUND ADESEA ETICHETELE
- Misterele ingredientelor ascunse
- Victimele reclamelor
- Băutură carbogazoasă de tip cola light fără zahăr cu trei îndulcitori
- Băutură „energizantă“
- Brânză topită
- Ciocolată
- Pate vegetal
- Gumă de mestecat fără zahăr, cu îndulcitori chimici și aromatizanți
- Jeleuri
- Condimente la plic
- Biscuiți
- Margarină
- Înghețată
- Ketchup
- Suc din fructe, necarbogazos
- Maioneză
- Supă instant la plic
- Muștar
- Snacks
- Croissant
- Chips
- IRADIEREA OMOARĂ HRANA NATURALĂ
- În ce constă iradierea hranei?
- Demonstrații științifice ale nocivității iradierii
- Iradierea distruge conținutul de vitamine al alimentelor
- Iradierea nu este o soluție pentru a preveni îmbolnăvirea datorată alimentelor infestate
- Mascarea condițiilor neigienice
- Iradierea contribuie la consolidarea industriei agricole și la planul de globalizare a hranei
- Încălcarea dreptului la cunoaștere și la libera informare: FDA a influențat relaxarea regulilor de etichetare în ceea ce privește iradierea hranei
- Cum rămâne cu dreptul nostru de a ști?
- FDA, consumatorii și minciuna de pe etichete
- Cuptorul cu microunde: coacere împotriva naturii
- Cum funcționează cuptoarele cu microunde?
- Reacția autorităților și a producătorilor
- Boala microundelor
- Studii și cercetări în domeniul microundelor
- Sângele încălzit la microunde omoară pacienții
- Alte modalități de folosire a microundelor
- FLUORURAREA - OTRĂVIREA POPULAȚIEI, SUB PRETEXT DE BINEFACERE
- Ce sunt fluorul și fluorurile?
- Societatea secretă a medicilor stomatologi
- Delta Sigma Delta
- Emblema și simbolurile DSD
- Fluorul: armă biologică
- Publicitate și marketing de manipulare
- Fluorul și bomba atomică
- Fluorurarea apei potabile în diferite țări
- Minciuna pro-fluorurare promovată prin reclamele pentru pasta de dinți
- Manipularea Colgate
- Efectele nocive ale fluorului - substanță chimică activă biologic
- Fluoroza dentară
- Băuturile cu fluor și fluoroza dentară
- Îndopați cu fluor prin alimentele procesate
- Medicamentele fluorurate sau epoca profiturilor înfloritoare
- Apa vieții sau apa morții?
- Politețea surâzătoare a morții
- Pesticidele fluorurate
- Carburanții pe bază de fluor
- Declarații și dovezi științifice despre nocivitatea fluorului
- ADA (Asociația Americană a Dentiștilor) recunoaște…
- Concluzii care spulberă poveștile de adormit… conștiința
- CRIMINALITATEA CONȘTIENTĂ A INDUSTRIEI FARMACEUTICE ȘI A SISTEMULUI POLITIC CONTINUĂ ȘI PRIN VACCINURILE CU MERCUR
- Epidemia genocidală
- Amalgamul dentar
- Mercurul și alte toxine amenință viața din zona arctică
- Efectele nocive ale mercurului
- Miturile false ale vaccinării
- Holocaustul crește o dată cu fiecare injectare
- Compoziția unui vaccin
- Istoria timerosalului
- Program comparativ de vaccinare în SUA (1983/2007)
- Provocare cu vaccinuri
- Întâlnirea secretă de la Simpsonwood
- Marșul Green Our Vaccines din Washington DC
- CONTAMINAREA ALIMENTELOR CU CLOR, CU METALE (ALUMINIU, PLUMB, CADMIU) ȘI ALTE IMPURITĂȚI DIN AMBALAJE
- Aluminiul - substanță toxică prezentă în viața noastră
- Efectele nocive ale aluminiului
- Plumbul
- Cadmiul
- Clorul: în piscină, dar și în cola dietetică
- Impuritățile din ambalaje intră în contact cu alimentele și le contaminează
- REMEDII PERFECT NATURALE CARE POT FI FOLOSITE CU EFICIENȚĂ MAXIMĂ ÎN CONTRACARAREA EFECTELOR NOCIVE ALE ADITIVILOR
- Plante cu efect imunostimulant
- Cele mai reprezentative plante cu efect imunostimulant
- Alte plante cu efect imunostimulant
- Amestecuri de plante cu efect imunostimulant
- Plante cu acțiune depurativă antitoxică, detoxifiantă
- Alimente cu acțiune depurativă
- Alte plante cu efect de purificare a organismului
- Remedii naturale în cazul unor intoxicații
- Plante cu efect imunostimulant
- INDEXUL ADITIVILOR DIN TABELE
- Indexul aditivilor alimentari care au cod numeric
- Indexul aditivilor alimentari care nu au un cod numeric
- Indexul aditivilor din produsele cosmetice
- GLOSAR DE TERMENI
- ABREVIERI
- BIBLIOGRAFIE