0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Peripeţiile lui Nastratin Hogea
Carte

Peripeţiile lui Nastratin Hogea

Peripeţiile lui Nastratin Hogea. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): * * *
Editura: Herald
Colecţia: Înţelepciunea inimii
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Nastratin Hogea a fost un învăţător şi un cleric musulman ştiutor de carte, care a rămas faimos prin scurte povestiri satirice.

În aceste scurte povestiri cu tâlc, el încurajează cinstea şi adevărul în defavoarea minciunii şi a nedreptăţii, indiferent de clasa socială din care provin oamenii.

Nastratin are întotdeauna răspunsul pregătit, dă dovadă de isteţime şi de înţelepciune, îmbină umorul şi corectitudinea.

De-a lungul generaţiilor, noi şi noi povestiri au fost adăugate, altele au fost modificate, iar personajul şi poveştile sale s-au răspândit şi în alte regiuni.

Dintre miile de povestiri de astăzi, nu se poate spune care sunt originale şi care au fost adăugate ulterior. Temele povestirilor au devenit o parte a folclorului multor popoare şi exprimă imaginaţia colectivă a mai multor culturi.

Deşi numeroase povestiri îl ilustrează pe Nastratin în satul său în oraşul său natal, ele fac referire la concepte atemporale. Acestea înfăţişează un tip de înţelepciune populară viguroasă care triumfă în faţa tuturor încercărilor şi nedreptăţilor la care sunt supuşi oamenii.