0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Loonshots
Carte

Loonshots

Cum să cultivăm ideile țicnite care câștigă războaie, vindecă boli și transformă industrii

Autor(i): Safi Bahcall
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 520 (14x21 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

  • Ce au în comun James Bond și medicamentul Lipitor?
  • Ce putem învăța dintr-un pahar cu apă despre natura umană și despre istoria lumii?

În „Loonshots“, fizicianul și antreprenorul Safi Bahcall dezvăluie un nou mod de a ne raporta la misterele comportamentului diverselor grupuri, prin care sfidează tot ceea ce credeam că știm despre cultivarea descoperirilor revoluționare.

Inspirându-se din teoria tranzițiilor de fază, Bahcall arată de ce echipele, companiile sau oricare grup care are de realizat un obiectiv vor suferi o metamorfoză rapidă, trecând de la susținerea unor noi idei trăsnite la respingerea lor rigidă, exact așa cum apa lichidă se va transforma brusc în gheață casantă.

„Loonshots“ identifică micile modificări de structură care controlează această tranziție, în același mod în care temperatura controlează transformarea apei în gheață.

Folosind exemple care variază de la răspândirea incendiilor forestiere până la vânătoarea teroriștilor online și poveștile despre hoți, genii și regi, Bahcall arată modul în care acest nou gen de știință ne ajută să înțelegem comportamentul companiilor și soarta imperiilor.

În ultimul deceniu, cercetătorii au aplicat instrumentele și tehnicile tranzițiilor de fază ca să înțeleagă modul în care zboară stolurile de păsări, în care înoată peștii, în care funcționează creierul, în care se comportă infractorii, în care izbucnesc epidemiile etc.

Dacă știința secolului XX a fost modelată de căutarea legilor fundamentale, precum cele privind cuantele și gravitația, secolul XXI va fi modelat de un nou tip de știință.

„Loonshots“ este prima care aplică aceste instrumente ca să ne ajute să ne descătușăm potențialul de a crea și de a cultiva ideile smintite care schimbă lumea.

Moonshot:

  1. Lansarea unei nave spațiale către Lună;
  2. O misiune ambițioasă și costisitoare, de care se leagă speranțele multora că se va solda cu rezultate epocale.

Loonshot:

Un proiect neglijat, disprețuit de mai toată lumea, al cărui promotor este considerat dement.

Safi Bahcall extinde principiile emergenței la comportamentul grupurilor, inițiind un mod cu totul nou de a înțelege de ce unii au succes, în vreme ce alții eșuează.

Nimerește corect toate notele de pe partitură: ritmul este corect, umorul este corect, perspectiva este corectă… totul este corect.

„Loonshots“ trebuie citită de toți oamenii care privesc cu seriozitate schimbarea în bine a lumii.

Robert Laughlin, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică și autorul cărții „A Different Universe“

O carte minunată, care explorează frumusețea, ciudățenia și complexitatea ideilor, „Loonshots“ vă educă și vă amuză în egală măsură. Dacă sunteți pasionați de idei, îndeosebi de cele noi și neconvenționale, trebuie să citiți această carte.

Această carte are de toate: idei noi, abordări curajoase, istorii antrenante și analize convingătoare. Nu trebuie ratată de nicio persoană care dorește să înțeleagă modul în care ideile schimbă lumea.