0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Viaţă după moarte
  4. Experienţe de moarte iminentă
Carte

Experienţe de moarte iminentă

Experienţe de moarte iminentă. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Autor(i): Daniel Mauer
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 350 (15x22 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Medicii, cardiologii, neurologii, reanimatorii au făcut recent o descoperire epocală: conştiinţa unor pacienţi care au fost consideraţi morţi rămăsese operaţională. Dar rămăsese operaţională în afară corpului lor!

Conştiinţa lor supravieţuise în ciuda constatării opririi inimii, a respiraţiei şi a oricărei activităţi a creierului în timpul aşa-numitei morţi clinice.

Într-adevăr, odată reanimaţi, aceşti oameni salvaţi de la moarte au descris în detaliu ceea ce s-a petrecut cu ei şi în jurul lor în cursul presupusei lor morţi. Relatări confirmate ulterior de martori, medici, infirmieri, îngrijitori prezenţi la faţa locului.

Aceste miracole ne fac automat să ne întrebăm:

  • Care este statutul exact al conştiinţei?
  • Se găseşte ea cu adevărat în trup?
  • Cum poate ea să rămână activă, odată creierul „stins“?
  • Supravieţuieşte conştiinţa morţii trupului?

Întrebări cu atât mai actuale cu cât unele rapoarte medicale, urmând unor anchete de mare amploare, încurajează această idee a conştiinţei care ar supravieţui la oprirea inimii şi a creierului, autorii mergând până la a sugera că ea nu este încarcerată în corp!

Şi la o constatare de acelaşi ordin ajung şi lucrările unor neurologi specializaţi în stările meditative.

A susţine ipoteza supravieţuirii nu înseamnă, cu siguranţă, a favoriza un regres al gândirii, aşa cum pretind oamenii raţiunii.

Perseverând în a-i nega pertinenţa, aceştia riscă să rateze o treaptă din ascensiunea către adevăr. În anii din urmă, studii ştiinţifice ireproşabile au furnizat noi indicii. Indicii decisive, dar, din păcate, ignorate de marele public, chiar şi de oamenii de ştiinţă direct interesaţi. O lacună pe care această carte îşi propune să o corijeze.