0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Cărți: Viață după moarte
  4. Experiențe de moarte iminentă
Carte

Experiențe de moarte iminentă

Experiențe de moarte iminentă. Editura Pro Editură și Tipografie
Autor(i): Daniel Mauer
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 350 (15x22 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Medicii, cardiologii, neurologii, reanimatorii au făcut recent o descoperire epocală: conștiința unor pacienți care au fost considerați morți rămăsese operațională. Dar rămăsese operațională în afară corpului lor!

Conștiința lor supraviețuise în ciuda constatării opririi inimii, a respirației și a oricărei activități a creierului în timpul așa-numitei morți clinice.

Într-adevăr, odată reanimați, acești oameni salvați de la moarte au descris în detaliu ceea ce s-a petrecut cu ei și în jurul lor în cursul presupusei lor morți. Relatări confirmate ulterior de martori, medici, infirmieri, îngrijitori prezenți la fața locului.

Aceste miracole ne fac automat să ne întrebăm:

  • Care este statutul exact al conștiinței?
  • Se găsește ea cu adevărat în trup?
  • Cum poate ea să rămână activă, odată creierul „stins“?
  • Supraviețuiește conștiința morții trupului?

Întrebări cu atât mai actuale cu cât unele rapoarte medicale, urmând unor anchete de mare amploare, încurajează această idee a conștiinței care ar supraviețui la oprirea inimii și a creierului, autorii mergând până la a sugera că ea nu este încarcerată în corp!

Și la o constatare de același ordin ajung și lucrările unor neurologi specializați în stările meditative.

A susține ipoteza supraviețuirii nu înseamnă, cu siguranță, a favoriza un regres al gândirii, așa cum pretind oamenii rațiunii.

Perseverând în a-i nega pertinența, aceștia riscă să rateze o treaptă din ascensiunea către adevăr. În anii din urmă, studii științifice ireproșabile au furnizat noi indicii. Indicii decisive, dar, din păcate, ignorate de marele public, chiar și de oamenii de știință direct interesați. O lacună pe care această carte își propune să o corijeze.