0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Cărți: Viață după moarte
  4. Mari mediumi și inițiati
Carte

Mari mediumi și inițiati

Europa mediumității spirituale și a ezoterismului creștin. Europa marelui secol supranatural

Autor(i): Jean Prieur
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 368 (15x23 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În jurul anului 1850, ca o reacție împotriva naturalismului în literatură și a pozitivismului în filozofie, în Europa se produce o extraordinară efervescență spirituală, care continuă timp de un secol.

Rezumată prin titlul primului capitol, „Alungați supranaturalul, și el se va întoarce în goana mare“, această a doua Renaștere a îmbrăcat formele cele mai variate: ocultismul lui Eliphas Lévi și Papus, teozofia Helenei Blavatsky și a lui Annie Besant, spiritismul lui Allan Kardec și Léon Denis, ezoterismul lui Edouard Schuré, antropozofia lui Rudolf Steiner, noua gnoză a lui Doinel și Fabre des Essart, atlantismul lui Paul Le Cour, metafizicq lui Flammarion și Richet, taumaturgia creștină a lui Philippe din Lyon, care a fost prezisă de preotul din Ars și a cărui influență la curtea Rusiei precedă și chiar o egalează pe cea a lui Rasputin.

Toate aceste idei, toate aceste doctrine s-au incarnat în personalități originale, puternice, adeseori pitorești, pe care Jean Prieur le readuce la viață într-un mod extraordinar. Alături de ele, cercetători îndrăzneți, precum doctorul Luys și colonelul de Rochas, au dus la bun sfârșit experiențe uimitoare, care au devansat cu mult pe cele realizate mult mai târziu.

Valoarea experiențelor de tipul Luys sau Rochas nu poate fi pusă la îndoială. În schimb, Jean Prieur evocă cu scepticism ședințele organizate în compania mediumilor cu efecte fizice: Daniel Home, Henri Bastian, Eusapia Paladino, Marthe Béraud etc., care, în unele situații, au provocat fenomenele atunci când ele întârziau să se producă.

Scrisă de un specialist lucid, această carte reînvie marele secol (1850-1950) al mediumității spirituale și al ezoterismului creștin.