0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Yoga
 3. Înţeleptul de la Arunachala
Carte

Înţeleptul de la Arunachala

Înţeleptul de la Arunachala. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi

Autor(i): Ramana Maharshi
Editura: Herald
Colecţia: Serie de autor: Ramana Maharshi
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 624 (13x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prezentul volum cuprinde dialogurile din „Talks with Sri Ramana Maharshi“, lucrare apărută pentru prima oară în limba engleză în anul 1955.

Convorbirile purtate cu Ramana Maharshi, între anii 1935 şi 1939, de către discipoli din ashram şi vizitatori veniţi din întreaga lume au fost înregistrate de Sri Munagala Venkataramiah, devenit mai târziu Swami Ramananda Sarasvati.

Îi suntem recunoscători acestuia pentru rigurozitatea cu care a notat dialogurile, ca interpret calificat în cadrul ashramului. Prin grija sa, cea mai mare parte dintre acestea au fost revăzute şi corectate de Sri Ramana însuşi, oferindu-se astfel o garanţie în plus a autenticităţii.

Ramana Maharshi, supranumit şi „Înţeleptul de la Arunāchala“, nu ţinea conferinţe, discursuri sau predici, nu pretindea nimănui să creadă în cuvintele sau în tăcerile sale, nu considera pe nimeni discipol, pentru că ştia că singurul Maestru este Dumnezeu.

Prin simpla sa prezenţă, Ramana Maharshi reuşea să îi transforme pe cei pătrunşi de tăcerea sa elocventă şi de pacea ce se degaja din personalitatea sa atât de impersonală…

Prezenţa lui Sri Ramana Mahashi, manifestată prin învăţăturile sale, va oferi, prin tăcere, cititorului însetat de adevăr răspunsul la întrebările lui nerostite.

Maestrul însuşi spunea: „Tăcerea gurului este învăţătura spirituală cea mai puternică, cea mai explozivă. Este, de asemenea, forma sublimă a Graţiei.“

Învăţătura centrală a lui Sri Ramana este Introspecţia. În loc de a urmări să ştii una sau alta, caută să îţi cunoşti Sinele. Întreabă „Cine sunt eu?“ în loc de a întreba despre o sută de alte lucruri.

Introspecţia ar trebui să fie cea mai uşoară dintre toate activităţile noastre, dar pare să fie cea mai dificilă, pentru că ne-am înstrăinat de noi înşine. Ce trebuie făcut este simplu: să rămânem în Sine. Acesta este Adevărul ultim. Este starea noastră eternă, naturală, inerentă. Din cauza ignoranţei, ne identificăm pe noi înşine cu ceea ce nu suntem… Învăţăturile lui Sri Ramana conţinute în „Convorbiri“ aduc speranţă pentru oricine. Nimeni nu trebuie să creadă că este în afară mântuirii.

T. M. P. Mahadevan

Această ediţie revăzută convorbirilor lui Ramana şi completată cu un glosar şi un index, va veni în întâmpinarea cititorilor care o aşteaptă, pentru a-i călăuzi, prin învăţătura mereu actuală a Înţeleptului de la Arunāchala, în găsirea drumului înspre propria natură din fiecare dintre noi.

Cuprinsul cărţii: „Înţeleptul de la Arunachala“

 • Introducere
 • Cuvânt înainte
 • Înțeleptul de la Arunachala
 • Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi
 • Lecturi și povestiri
 • Glosar
 • Index alfabetic
 • Bibliografie