0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Zoologie
  3. Înțelepciunea lupilor
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Înțelepciunea lupilor

Cum gândesc, cum plănuiesc, cum au grijă unii de alții - lucruri uimitoare despre animalul care seamănă cel mai mult cu omul

Autor(i): Elli H. Radinger
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de știință
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 288 (14x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Niciun animal nu seamănă atât de mult cu omul în privința comportamentului social ca lupul.

Elli H. Radinger, specialista germană numărul unu în lupi, a văzut de mai multe ori lupi răniți la vânătoare sau în luptă. Familia de lupi se îngrijea mereu de aceștia. Dacă plecau la vânătoare, unul rămânea cu cel rănit. Când se întorceau, îi aduceau hrană. Animalele bolnave și bătrâne erau îngrijite până când se simțeau mai bine.

Această însușire de a-i îngriji pe ceilalți face ca oamenii și lupii să fie atât de asemănători. Să cari după tine hrană de colo-colo și să te îngrijești de ceilalți membri ai familiei inclusiv când sunt bolnavi sunt lucruri pe care le vezi doar la oameni și la lupi.

La o primă vedere, cimpanzeii par să semene mai mult cu oamenii decât lupii. Dar masculii-primate nu ajută la hrănirea puilor sau la îngrijirea bătrânilor. Lupii și oamenii se înțeleg mai bine. Este unul dintre motivele pentru care, cu multă vreme în urmă, nu am invitat maimuțele să-și împartă viața cu noi, ci lupii.

Elli H. Radinger se bazează pe experiența ei de decenii în studiul lupilor și ne oferă o privire uimitoare asupra inteligenței unei specii adesea greșit înțelese.

Iubește-ți familia, ai grijă de cei care îți sunt încredințați, nu renunța niciodată și nu înceta niciodată să te joci – acestea sunt principiile lupilor.

Au grijă plini de empatie de bătrânii și răniții din rândurile lor, își cresc plini de dragoste urmașii și au capacitatea să uite de toate când se joacă. Lupii gândesc, visează, își fac planuri, comunică inteligent între ei – și se aseamănă mai mult cu noi decât orice alt animal.

Elli H. Radinger, celebra specialistă germană în lupi, spune povești captivante, ilustrative pentru valori ca spiritul de familie, încrederea, răbdarea, abilitățile de conducere, grija, atitudinea în fața nenorocirilor sau a morții. Ne dezvăluie lucruri uimitoare și necunoscute până acum despre viața lupilor și arată că aceștia ar fi oameni mai buni.