0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Cărți: Fitoterapie
  4. Vinuri curative și vinuri pe bază de plante aromate
Carte

Vinuri curative și vinuri pe bază de plante aromate

Vinuri curative și vinuri pe bază de plante aromate. Editura MAST
Cumpăr

Sănătate pentru suflet

Autor(i): Barbel Ranseder
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 21,67 Lei
Disponibilitate: în stoc

Vinurile pe bază de plante medicinale și vinurile curative făcute în casă nu numai că s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul natural al unor boli, ci pot fi folosite și ca ingrediente pentru multe feluri de mâncare.

Paleta de plante medicinale care se pot macera în vin este foarte largă, de la Angelica la pelin negru.

Din acest motiv cartea nu se limitează numai la a prezenta care sunt efectele benefice ale acestor vinuri asupra sănătății și care sunt rezultatele vizibile în cazul tulburărilor de somn, a tensiunii ridicate sau în cazul altor afecțiuni.

În carte vi se oferă și informații utile despre cum să culegeți corect plantele medicinale, în ce fel vin este cel mai indicat să le macerați și care sunt vinurile care jucau deja un rol foarte important în medicina lui Hildegard v. Binger.

Cuprinsul cărţii: „Vinuri curative și vinuri pe bază de plante aromate“

  • Introducere
  • Istoria vinurilor din plante
    • Efectele vinului
      • Vinuri cu condimente
      • Vinuri cu plante aromatice
      • Vinuri artificiale
      • Sortimente de vinuri
      • Istoria vinurilor din plante a lui Hildegard von Bingen până în secolul 20
  • Culegere, uscare, depozitare
  • Răsaduri, îngrijire și recoltare după Maria Thun
    • Plantele de frunze în zilele plantelor cu flori
    • Plantele de floare în zilele plantelor cu flori
    • Plantele de fruct în zilele plantelor cu fructe
    • Rădăcinoase în zilele plantelor rădăcinoase
  • Paracelsus și culorile
    • Culoarea galben
    • Culoarea roșu
    • Culoarea albastru
    • Culoarea verde
    • Culoarea alb
    • Culoarea negru
  • Nivelul de efect al puterii vindecătoare din plante
  • Vinuri pe bază de plante
    • Vinurile de plante la Pliniu, Paracelsus și Dioscorides
    • Vinurile de plante în zilele noastre
    • Cum se prepară un vin de plante
      • Ce se întâmplă când adăugăm plantele în vin
    • Ce proprietăți au acum aceste substanțe
      • Minerale
      • Substanțe mucilaginoase
      • Gome
      • Flavonoide
      • Principii amare
      • Glicozide
      • Vinuri pe bază de amestec de plante pentru ceai
  • Plante medicinale pentru vinuri
    • Căldărușă
    • Iarba mare
    • Angelică, angelică de pădure
    • Călțunul doamnei, cerențel
    • Busuioc
    • Valeriană
    • Pelinul negru
    • Artemisia
    • Pătrunjel de câmp
    • Limba mielului
    • Urzică
    • Năsturel
    • Verbină
    • Fumăriță
    • Coada racului
    • Ginkgo biloba, Arborele pagodelor
    • Splinuță
    • Vindecea
    • Talpa gâștei
    • Limba vecinii, năvalnic, limba cerbului
    • Asmățui
    • Lumânărică
    • Albăstrea
    • Chimen
    • Leuștean
    • Plămânărică
    • Peucedanum ostruthium
    • Turiță mare
    • Busuiocul cerbilor
    • Vetrice
    • Trandafir
    • Coada șoricelului
    • Ciuboțica cucului
    • Arpagic
    • Năpraznic
    • Urzică moartă
    • Țintaură
    • Toporaș
    • Pelin
    • Nuc
  • Rețete de vinuri după Hildegard von Bingen
    • Vermut (cu pelin)
    • Vin pentru inimă
    • Vinuri pentru ochi
      • …cu violete, trandafiri și fenicul
      • …de Franconia
    • Vinuri împotriva febrei
      • …din frunze de lămâi
      • …de peucedanum ostruthium
      • …de moșmoane
    • Vinuri pentru întărirea sistemului imunitar
      • Limba cerbului
    • Vinuri împotriva răcelii și a răgușelii
      • Lumânărică
      • Vornic
    • Vinuri pentru plămâni
      • …cu iarbă mare (vinum inulatim)
      • …cu plămânărică
      • O rețetă cu ace de brad pentru plămâni
    • Vinuri pentru stomac
      • Cimișir
    • Vinuri pentru digestie
      • Turiță mare
      • Suc de ridichi
      • Vetrice
    • Frecții cu vinuri pe bază de plante împotriva durerilor de cap
      • Frecție cu suc de pelin
    • Vinuri pentru creier și împotriva stărilor de amețeală
      • …cu busuiocul cerbilor
      • „Vin stins“
    • Vinuri pentru fixarea gingiei
    • Vinuri împotriva durerilor de dinți
      • …cu pelin și verbină
    • Vinuri împotriva reumatismului
      • „Elixir“ cu mentă
    • Vinuri pentru ameliorarea pierderii bruște a auzului
      • …pe bază de țintaură
    • Informații de bază pentru vinurile făcute după rețeta lui Hildegard
      • von Bingen
  • De la vinul din rădăcină de iarbă mare până la vermut
    • …din rădăcină de iarbă mare
    • …cu căldărușă
    • …cu angelică
    • …cu călțunul doamnei
    • …cu valeriană
    • …cu leurdă cu flori sau semințe
    • …cu leurdă
    • …cu busuioc
    • …cu pelin negru
    • Aperitiv cu pelin negru
    • …cu limba mielului
    • …cu vindecea
    • …cu rădăcină de pătrunjel de câmp
    • …cu sclipet
    • …cu cimbru
    • …cu ciurul zânelor
    • Ceai cu verbină
    • …cu verbină
    • …cu amestec de plante
    • …cu gențiană
    • …cu fumăriță
    • …cu muguri de molid
    • …de primăvară
    • …cu gingko biloba
    • …cu vargă de aur
    • …cu măceșe
    • …cu sempervivum
    • …cu talpa gâștii
    • Vinuri cu limba cerbului
    • …cu rădăcină de soc
    • …cu brebenoc
    • Popâlnicul iepuresc
    • …cu leuștean
    • …cu tei
    • …cu păpădie
    • …cu plămânărică
    • …cu armurariu
    • …cu hrean
    • …cu vâsc
    • …cu semințe de mac
    • …cu cerențel
    • …cu gălbenele
    • Băutură cu trandafiri
    • …cu trandafiri după Pliniu
    • Sirop de trandafiri
    • …cu rozmarin
    • …cu salvie
    • …cu salvie după Franz-Xavier-Treml
    • …cu coada șoricelului
    • Aperitiv cu coada șoricelului
    • …cu ciuboțica cucului
    • Șampanie cu arpagic - un adevărat elixir al dragostei
    • …cu năpraznic
    • …cu cimbru
    • …cu toporași
    • …cu ienupăr
    • …cu nuci
    • …cu cicoare
    • …cu frunze de viță
    • …cu pelin și verbină
    • …cu pelin
    • …cu rădăcini
    • Amestec cu scorțișoară pentru iarnă
    • …pentru somn liniștit-după Ursel Buhring
    • Amestec de plante pentru digestie
    • …de plante pentru femei
    • …antistres pe bază de plante
  • Vinuri pentru gătit
    • …cu semințe de leuștean
    • …cu semințe de mărar
    • …cu ceapă verde
    • …cu ceapă de tuns
    • …cu amestec de semințe
  • Rezultatele degustărilor
    • Clasificarea vinurilor cu zahăr rezidual
    • Pălămidă
    • Flori de salcâm
    • Flori de busuioc
    • Flori de pomi fructiferi
    • Busuioc de câmp
    • Vin cu urzică
    • Vin cu gălbenele
    • Vin cu tarhon
    • Vin cu mușchi
    • Vin cu lumânărică
    • Vin cu albăstrea
    • Vin cu păpădie
    • Vin cu hrean
    • Vin cu oregano
    • Vin cu pătrunjel
    • Vin cu petale de trandafir
    • Vin cu rozmarin și mentă
    • Vin cu pelin
    • Vin cu amestecuri de plante
  • Vinuri pe bază de plante pentru toate anotimpurile
    • Plante în alcool dulce
    • Rădăcini în alcool dulce
    • Vinuri de primăvară
      • Vinul meu de primăvară
      • …cu ciuboțica cucului/lamium
      • …cu păpădie
      • …cu flori
      • Vinul vrăjitoarelor
    • Vinuri de vară
      • …de vinariță, punci de mai
      • …cu nuci verzi
      • …cu busuioc
      • …cu rozmarin
      • …cu lumânărică
    • Vinuri de toamnă
      • …din rădăcini
    • Vinuri de iarnă
      • …de angelică
      • …fiert (Concentrat pentru vin fiert)
  • Vinuri pe bază de plante și sărbători din calendarul celtic
    • Sărbătoarea tuturor sfinților
    • Solstițiul de iarnă, Alban Artan, Yule
    • Mesa lumânărilor, imbotc, La Fheile Brighde
    • Vin pe bază de cimișir
    • Vin pe bază de năsturel și leurdă
    • Echinocțiul de primăvară (Ostara)
    • Vin de primăvară pe bază de plante
    • Maifest, Beltane (Armindeni)
    • Vin pe bază de scoruș
    • Solstițiul de vară, Drăgaica, Alban Hevin, Litha
    • Marele Sabat al Recoltei, Lugnasad
    • Binecuvântarea plantelor, Adormirea Maicii domnului
    • Echinocțiul de toamnă, Ziua Recoltei (Ziua Recunoștinței), Mabon, Alban Efed
  • Rețete cu vinuri pe bază de plante
    • Aperitive
      • Aperitiv pe bază de coada șoricelului
      • Aperitiv pe bază de pelin negru
    • Supe
      • Supă-cremă cu urzici și leurdă
      • Supă rece cu iaurt și castraveți
      • Supă de ceapă cu crutoane de brânză
      • Supă-cremă hrănitoare de praz
    • Feluri principale
      • Pui în sos de vin pe bază de tarhon cu mâncare de cartofi și dovleac și cu salată de andive
      • Mâncare de cartofi și dovleac
      • Carne cu mere și sos din vin pe bază de pătrunjel
      • Sos de vin pe bază de pătrunjel
      • Pește în folie de aluminiu înăbușit în vin pe bază de mărar
    • Sosuri pentru salate
      • Sos de salată rafinat cu vin pe bază de hrean
      • Sos de salată pe bază de andive
    • Orez și spätzle
      • Spätzle după rețeta lui Hildegard von Bingen
      • Și, la final ceva dulce
      • Punci de vinariță cu căpșuni - punciul meu preferat din sezonul vinariței și al căpșunelor
      • Compot de cireșe dulci rafinat cu vin pe bază de flori de cireș
      • Vin pe bază de ciuboțica cucului