0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Fitoterapie
  4. Vinuri curative şi vinuri pe bază de plante aromate
Carte

Vinuri curative şi vinuri pe bază de plante aromate

Vinuri curative şi vinuri pe bază de plante aromate. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Sănătate pentru suflet

Autor(i): Barbel Ranseder
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 21,67 Lei
Disponibilitate: în stoc

Vinurile pe bază de plante medicinale şi vinurile curative făcute în casă nu numai că s-au dovedit a fi eficiente în tratamentul natural al unor boli, ci pot fi folosite şi ca ingrediente pentru multe feluri de mâncare.

Paleta de plante medicinale care se pot macera în vin este foarte largă, de la Angelica la pelin negru.

Din acest motiv cartea nu se limitează numai la a prezenta care sunt efectele benefice ale acestor vinuri asupra sănătăţii şi care sunt rezultatele vizibile în cazul tulburărilor de somn, a tensiunii ridicate sau în cazul altor afecţiuni.

În carte vi se oferă şi informaţii utile despre cum să culegeţi corect plantele medicinale, în ce fel vin este cel mai indicat să le maceraţi şi care sunt vinurile care jucau deja un rol foarte important în medicina lui Hildegard v. Binger.

Cuprinsul cărţii: „Vinuri curative şi vinuri pe bază de plante aromate“

  • Introducere
  • Istoria vinurilor din plante
    • Efectele vinului
      • Vinuri cu condimente
      • Vinuri cu plante aromatice
      • Vinuri artificiale
      • Sortimente de vinuri
      • Istoria vinurilor din plante a lui Hildegard von Bingen până în secolul 20
  • Culegere, uscare, depozitare
  • Răsaduri, îngrijire şi recoltare după Maria Thun
    • Plantele de frunze în zilele plantelor cu flori
    • Plantele de floare în zilele plantelor cu flori
    • Plantele de fruct în zilele plantelor cu fructe
    • Rădăcinoase în zilele plantelor rădăcinoase
  • Paracelsus şi culorile
    • Culoarea galben
    • Culoarea roşu
    • Culoarea albastru
    • Culoarea verde
    • Culoarea alb
    • Culoarea negru
  • Nivelul de efect al puterii vindecătoare din plante
  • Vinuri pe bază de plante
    • Vinurile de plante la Pliniu, Paracelsus şi Dioscorides
    • Vinurile de plante în zilele noastre
    • Cum se prepară un vin de plante
      • Ce se întâmplă când adăugăm plantele în vin
    • Ce proprietăţi au acum aceste substanţe
      • Minerale
      • Substanţe mucilaginoase
      • Gome
      • Flavonoide
      • Principii amare
      • Glicozide
      • Vinuri pe bază de amestec de plante pentru ceai
  • Plante medicinale pentru vinuri
    • Căldăruşă
    • Iarba mare
    • Angelică, angelică de pădure
    • Călţunul doamnei, cerenţel
    • Busuioc
    • Valeriană
    • Pelinul negru
    • Artemisia
    • Pătrunjel de câmp
    • Limba mielului
    • Urzică
    • Năsturel
    • Verbină
    • Fumăriţă
    • Coada racului
    • Ginkgo biloba, Arborele pagodelor
    • Splinuţă
    • Vindecea
    • Talpa gâştei
    • Limba vecinii, năvalnic, limba cerbului
    • Asmăţui
    • Lumânărică
    • Albăstrea
    • Chimen
    • Leuştean
    • Plămânărică
    • Peucedanum ostruthium
    • Turiţă mare
    • Busuiocul cerbilor
    • Vetrice
    • Trandafir
    • Coada şoricelului
    • Ciuboţica cucului
    • Arpagic
    • Năpraznic
    • Urzică moartă
    • Ţintaură
    • Toporaş
    • Pelin
    • Nuc
  • Reţete de vinuri după Hildegard von Bingen
    • Vermut (cu pelin)
    • Vin pentru inimă
    • Vinuri pentru ochi
      • …cu violete, trandafiri şi fenicul
      • …de Franconia
    • Vinuri împotriva febrei
      • …din frunze de lămâi
      • …de peucedanum ostruthium
      • …de moşmoane
    • Vinuri pentru întărirea sistemului imunitar
      • Limba cerbului
    • Vinuri împotriva răcelii şi a răguşelii
      • Lumânărică
      • Vornic
    • Vinuri pentru plămâni
      • …cu iarbă mare (vinum inulatim)
      • …cu plămânărică
      • O reţetă cu ace de brad pentru plămâni
    • Vinuri pentru stomac
      • Cimişir
    • Vinuri pentru digestie
      • Turiţă mare
      • Suc de ridichi
      • Vetrice
    • Frecţii cu vinuri pe bază de plante împotriva durerilor de cap
      • Frecţie cu suc de pelin
    • Vinuri pentru creier şi împotriva stărilor de ameţeală
      • …cu busuiocul cerbilor
      • „Vin stins“
    • Vinuri pentru fixarea gingiei
    • Vinuri împotriva durerilor de dinţi
      • …cu pelin şi verbină
    • Vinuri împotriva reumatismului
      • „Elixir“ cu mentă
    • Vinuri pentru ameliorarea pierderii bruşte a auzului
      • …pe bază de ţintaură
    • Informaţii de bază pentru vinurile făcute după reţeta lui Hildegard
      • von Bingen
  • De la vinul din rădăcină de iarbă mare până la vermut
    • …din rădăcină de iarbă mare
    • …cu căldăruşă
    • …cu angelică
    • …cu călţunul doamnei
    • …cu valeriană
    • …cu leurdă cu flori sau seminţe
    • …cu leurdă
    • …cu busuioc
    • …cu pelin negru
    • Aperitiv cu pelin negru
    • …cu limba mielului
    • …cu vindecea
    • …cu rădăcină de pătrunjel de câmp
    • …cu sclipet
    • …cu cimbru
    • …cu ciurul zânelor
    • Ceai cu verbină
    • …cu verbină
    • …cu amestec de plante
    • …cu genţiană
    • …cu fumăriţă
    • …cu muguri de molid
    • …de primăvară
    • …cu gingko biloba
    • …cu vargă de aur
    • …cu măceşe
    • …cu sempervivum
    • …cu talpa gâştii
    • Vinuri cu limba cerbului
    • …cu rădăcină de soc
    • …cu brebenoc
    • Popâlnicul iepuresc
    • …cu leuştean
    • …cu tei
    • …cu păpădie
    • …cu plămânărică
    • …cu armurariu
    • …cu hrean
    • …cu vâsc
    • …cu seminţe de mac
    • …cu cerenţel
    • …cu gălbenele
    • Băutură cu trandafiri
    • …cu trandafiri după Pliniu
    • Sirop de trandafiri
    • …cu rozmarin
    • …cu salvie
    • …cu salvie după Franz-Xavier-Treml
    • …cu coada şoricelului
    • Aperitiv cu coada şoricelului
    • …cu ciuboţica cucului
    • Şampanie cu arpagic - un adevărat elixir al dragostei
    • …cu năpraznic
    • …cu cimbru
    • …cu toporaşi
    • …cu ienupăr
    • …cu nuci
    • …cu cicoare
    • …cu frunze de viţă
    • …cu pelin şi verbină
    • …cu pelin
    • …cu rădăcini
    • Amestec cu scorţişoară pentru iarnă
    • …pentru somn liniştit-după Ursel Buhring
    • Amestec de plante pentru digestie
    • …de plante pentru femei
    • …antistres pe bază de plante
  • Vinuri pentru gătit
    • …cu seminţe de leuştean
    • …cu seminţe de mărar
    • …cu ceapă verde
    • …cu ceapă de tuns
    • …cu amestec de seminţe
  • Rezultatele degustărilor
    • Clasificarea vinurilor cu zahăr rezidual
    • Pălămidă
    • Flori de salcâm
    • Flori de busuioc
    • Flori de pomi fructiferi
    • Busuioc de câmp
    • Vin cu urzică
    • Vin cu gălbenele
    • Vin cu tarhon
    • Vin cu muşchi
    • Vin cu lumânărică
    • Vin cu albăstrea
    • Vin cu păpădie
    • Vin cu hrean
    • Vin cu oregano
    • Vin cu pătrunjel
    • Vin cu petale de trandafir
    • Vin cu rozmarin şi mentă
    • Vin cu pelin
    • Vin cu amestecuri de plante
  • Vinuri pe bază de plante pentru toate anotimpurile
    • Plante în alcool dulce
    • Rădăcini în alcool dulce
    • Vinuri de primăvară
      • Vinul meu de primăvară
      • …cu ciuboţica cucului/lamium
      • …cu păpădie
      • …cu flori
      • Vinul vrăjitoarelor
    • Vinuri de vară
      • …de vinariţă, punci de mai
      • …cu nuci verzi
      • …cu busuioc
      • …cu rozmarin
      • …cu lumânărică
    • Vinuri de toamnă
      • …din rădăcini
    • Vinuri de iarnă
      • …de angelică
      • …fiert (Concentrat pentru vin fiert)
  • Vinuri pe bază de plante şi sărbători din calendarul celtic
    • Sărbătoarea tuturor sfinţilor
    • Solstiţiul de iarnă, Alban Artan, Yule
    • Mesa lumânărilor, imbotc, La Fheile Brighde
    • Vin pe bază de cimişir
    • Vin pe bază de năsturel şi leurdă
    • Echinocţiul de primăvară (Ostara)
    • Vin de primăvară pe bază de plante
    • Maifest, Beltane (Armindeni)
    • Vin pe bază de scoruş
    • Solstiţiul de vară, Drăgaica, Alban Hevin, Litha
    • Marele Sabat al Recoltei, Lugnasad
    • Binecuvântarea plantelor, Adormirea Maicii domnului
    • Echinocţiul de toamnă, Ziua Recoltei (Ziua Recunoştinţei), Mabon, Alban Efed
  • Reţete cu vinuri pe bază de plante
    • Aperitive
      • Aperitiv pe bază de coada şoricelului
      • Aperitiv pe bază de pelin negru
    • Supe
      • Supă-cremă cu urzici şi leurdă
      • Supă rece cu iaurt şi castraveţi
      • Supă de ceapă cu crutoane de brânză
      • Supă-cremă hrănitoare de praz
    • Feluri principale
      • Pui în sos de vin pe bază de tarhon cu mâncare de cartofi şi dovleac şi cu salată de andive
      • Mâncare de cartofi şi dovleac
      • Carne cu mere şi sos din vin pe bază de pătrunjel
      • Sos de vin pe bază de pătrunjel
      • Peşte în folie de aluminiu înăbuşit în vin pe bază de mărar
    • Sosuri pentru salate
      • Sos de salată rafinat cu vin pe bază de hrean
      • Sos de salată pe bază de andive
    • Orez şi spätzle
      • Spätzle după reţeta lui Hildegard von Bingen
      • Şi, la final ceva dulce
      • Punci de vinariţă cu căpşuni - punciul meu preferat din sezonul vinariţei şi al căpşunelor
      • Compot de cireşe dulci rafinat cu vin pe bază de flori de cireş
      • Vin pe bază de ciuboţica cucului