0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Al treilea cimpanzeu

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Al treilea cimpanzeu

Al treilea cimpanzeu. Editura All
CumpărDetalii carte

Evoluţia şi viitorul Omului

Autor(i): Jared Diamond
Editura: All
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 360 (16x23 cm)
Preţ: 59,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Concepută pentru publicul larg şi esenţială pentru oricine îşi doreşte să înţeleagă ce înseamnă să fii om, lucrarea „Al treilea cimpanzeu“ este semnată de Jared Diamond, laureatul Premiului Pulitzer pentru bestsellerul internaţional „Viruşi, arme şi oţel“.

Descoperirea oaselor fosilizate ale sutelor de creaturi aflate în stadii intermediare a adus dovezi copleşitoare în sprijinul ideii că omul a evoluat din maimuţele antropoide.

În 1859, când Darwin a făcut această afirmaţie, cei mai mulţi au considerat că teoria lui este întru totul absurdă, dar descoperirile ulterioare au confirmat-o.

Studiile de genetică moleculară ale ultimilor ani ne dovedesc că oamenii de astăzi împărtăşesc 98% din programul genetic al celor doi cimpanzei: cimpanzeul bonobo din Zair şi cimpanzeul obişnuit din restul Africii tropicale. Mai mult decât atât, distanţa genetică dintre noi şi cimpanzei este chiar mai mică decât distanţa dintre alte specii foarte apropiate precum păsările vireo cu ochi albi şi cele cu ochi roşii.

În prima parte, Diamond urmăreşte evoluţia speciei umane de la câteva milioane de ani în urmă până în perioada de dinaintea apariţiei agriculturii, acum zece mii de ani. A doua parte este dedicată transformărilor care au făcut posibilă dezvoltarea ulterioară a limbii şi a artelor, iar cea de-a treia parte analizează în detaliu trăsăturile culturale determinante în diferenţierea noastră faţă de animale: limbajul, arta, tehnologia şi agricultura. Ultimele două părţi prezintă trăsăturile care ne ameninţă supravieţuirea: înclinaţia către crimele xenofobe (trăsătură care se găseşte şi la animale în luptele dintre indivizi şi grupuri) şi agresiunea tot mai accelerată asupra mediului. Epilogul reia cele mai importante repere ale ascensiunii omului de la condiţia de animal, amendând viteza cu care au avansat mijloacele posibilei noastre decăderi şi staţionând în punctele esenţiale pentru a sublinia modurile în care al treilea cimpanzeu poate învăţa din trecut pentru a-şi asigura viitorul.

„O carte strălucită, care poate bucura orice cititor. Un excelent ajutor pentru a înţelege ce înseamnă să fii om.“ (Paul Ehrlich, Stanford University)

„O carte cu mult spirit. O lectură extraordinară…“ (New York Times Book Review)