0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Management
  4. Resursele umane în ecuația profitului
Carte

Resursele umane în ecuația profitului

Resursele umane în ecuația profitului. Editura All
Cumpăr
Autor(i): Jeffrey Pfeffer
Editura: All
Colecţia: Management și comunicare
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Oamenii nu sunt niște bunuri… sunt combustibilul care pune în mișcare afacerile.“ (James P. Harckett, Președinte și CEO, Steelcase, Inc.)

Există o nepotrivire provocatoare în managementul organizațional. Cercetarea, experiența și bunul simț, toate indică din ce în ce mai pronunțat o relație directă între succesul financiar al unei companii și angajarea sa în practici manageriale care tratează oamenii drept capital.

În această examinare critică a practicilor de management al resurselor umane, autorul de succes și expertul în management Jeffrey Pfeffer susține că majoritatea practicilor general acceptate sunt extrem de distructive atât pentru relațiile de lucru, cât și pentru performanta organizațională.

Pfeffer prezintă analize și exemple din realitatea de zi cu zi, în dorința de a demonstra o corelație directă între profit și un bun management al oamenilor.

Pe baza cercetărilor întreprinse la diverse companii, Pfeffer construiește o ipoteză de afaceri convingătoare, conform căreia cultura și capacitatea unei companii – derivate din felul în care își administrează oamenii – sunt adevăratele și durabilele surse de avantaj competițional.

Autorul analizează motivele pentru care până și cele mai inteligente organizații ajung să facă uz de șabloane dăunătoare atunci când își administrează angajații și oferă o suită de pași specifici, aplicabili, care pot fi urmați pentru a obține o performanță mai bună.

Astfel, într-un mod clar și lipsit de ocolișuri, Pfeffer identifică tendințe problematice în acordarea compensațiilor, sugerează alternative la reducerile de personal, examinează efectele economice ale sindicatelor și analizează rolurile eficiente ale reglementărilor publice.