0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața
Carte

Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața

Un ghid inedit despre natura umană și fericire

Autor(i): Russ Roberts
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 208 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Adam Smith a devenit sfântul protector al capitalismului datorită celei mai cunoscute opere a sa, „Avuția națiunilor“.

Puțini știu însă că filosoful scoțian a avut la fel de multe de spus și în privința comportamentului oamenilor, a modului în care ne percepem pe noi înșine, a felului în care îi tratăm pe ceilalți și a deciziilor pe care le luăm pentru a ne găsi fericirea. Ideile sale despre natura umană sunt dezvoltate într-o operă vastă și uimitoare, intitulată „Teoria sentimentelor morale“.

În „Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața“, Roberts examinează capodopera uitată a lui Smith și găsește o comoară de cugetări practice și potrivite în orice epocă. Opiniile lui Smith despre natura umană sunt la fel de relevante astăzi ca acum trei sute de ani.

De ce avem nevoie pentru a fi cu adevărat fericiți?

Să urmărim faima și averea sau respectul prietenilor și al familiei?

Cum putem face lumea un loc mai bun?

Răspunsurile neașteptate ale lui Smith, încadrate în contextul bogat al evenimentelor curente, al literaturii, istoriei și culturii pop, sunt în același timp profunde, paradoxale și amuzante.

Readucând la viață cartea neglijată a lui Smith, Roberts ne oferă o perspectivă de neprețuit asupra comportamentului uman, prin ochii uneia dintre cele mai strălucite minți din istorie.

„O carte extraordinară. Te face să te simți mai bine cu privire la viață, la omenire și la tine însuți. Ca și cum ai sta la o conversație și un pahar de scotch cu Adam Smith sau, chiar mai bine, cu Russ Roberts.“ (Nassim Taleb, autorul cărții „Lebăda neagră“)

„Ne pot învăța economiștii cum să trăim o viață frumoasă? Atunci când economiștii în cauză sunt Adam Smith și Russ Roberts, răspunsul este un „da“ răspicat. Aceasta e o carte distractivă, fascinantă și originală, care vă va provoca să deveniți o versiune mai bună a voastră.“ (Daniel Pink, autorul cărților „Drive“ și „A vinde e omenește“)

„Viața și economia sunt despre alegeri. A profita cât mai mult de viață înseamnă a alege înțelept. A înțelege cum alegerile tale interacționează cu ale altora este esența economiei. Iată câteva dintre lucrurile pe care Russ Roberts le-a înțeles citind faimoasa carte a lui Adam Smith, „Teoria sentimetelor morale“ și pe care speram să le folosiți după ce veți lectura Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața.“