0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa
Carte

Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa

Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Un ghid inedit despre natura umană şi fericire

Autor(i): Russ Roberts
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 208 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Adam Smith a devenit sfântul protector al capitalismului datorită celei mai cunoscute opere a sa, „Avuţia naţiunilor“.

Puţini ştiu însă că filosoful scoţian a avut la fel de multe de spus şi în privinţa comportamentului oamenilor, a modului în care ne percepem pe noi înşine, a felului în care îi tratăm pe ceilalţi şi a deciziilor pe care le luăm pentru a ne găsi fericirea. Ideile sale despre natura umană sunt dezvoltate într-o operă vastă şi uimitoare, intitulată „Teoria sentimentelor morale“.

În „Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa“, Roberts examinează capodopera uitată a lui Smith şi găseşte o comoară de cugetări practice şi potrivite în orice epocă. Opiniile lui Smith despre natura umană sunt la fel de relevante astăzi ca acum trei sute de ani.

De ce avem nevoie pentru a fi cu adevărat fericiţi?

Să urmărim faima şi averea sau respectul prietenilor şi al familiei?

Cum putem face lumea un loc mai bun?

Răspunsurile neaşteptate ale lui Smith, încadrate în contextul bogat al evenimentelor curente, al literaturii, istoriei şi culturii pop, sunt în acelaşi timp profunde, paradoxale şi amuzante.

Readucând la viaţă cartea neglijată a lui Smith, Roberts ne oferă o perspectivă de nepreţuit asupra comportamentului uman, prin ochii uneia dintre cele mai strălucite minţi din istorie.

„O carte extraordinară. Te face să te simţi mai bine cu privire la viaţă, la omenire şi la tine însuţi. Ca şi cum ai sta la o conversaţie şi un pahar de scotch cu Adam Smith sau, chiar mai bine, cu Russ Roberts.“ (Nassim Taleb, autorul cărţii „Lebăda neagră“)

„Ne pot învăţa economiştii cum să trăim o viaţă frumoasă? Atunci când economiştii în cauză sunt Adam Smith şi Russ Roberts, răspunsul este un „da“ răspicat. Aceasta e o carte distractivă, fascinantă şi originală, care vă va provoca să deveniţi o versiune mai bună a voastră.“ (Daniel Pink, autorul cărţilor „Drive“ şi „A vinde e omeneşte“)

„Viaţa şi economia sunt despre alegeri. A profita cât mai mult de viaţă înseamnă a alege înţelept. A înţelege cum alegerile tale interacţionează cu ale altora este esenţa economiei. Iată câteva dintre lucrurile pe care Russ Roberts le-a înţeles citind faimoasa carte a lui Adam Smith, „Teoria sentimetelor morale“ şi pe care speram să le folosiţi după ce veţi lectura Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa.“