0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Pomicultură
  4. Irigaţii în culturile horticole
Carte

Irigaţii în culturile horticole

Irigaţii în culturile horticole. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Autor(i): Peter J. Paschold
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 204 (13x20 cm)
Preţ: 13,01 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea tratează toate subiectele cu privire la aportul de apă în cultura horticolă:

  • consumul de apă şi nevoia de irigare a plantelor
  • particularităţi despre plante fructifere, legume, plantele ornamentale şi pepiniere
  • tehnici de irigare
  • folosirea senzorilor de umiditate a solului
  • controlarea şi reglarea irigaţiei

Această carte se adresează horticultorilor, agricultorilor care îşi irigă suprafeţele cultivate sau le vor iriga în viitor, dar şi studenţilor şi consultanţilor agricoli.

Cuprinsul cărţii: „Irigaţii în culturile horticole“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere
    • Disponibilitatea apei
    • Necesitatea unei irigaţii controlate
  • Consumul de apă şi nevoia de irigaţie
    • Legume
      • Cultura protejată
      • Suprafaţa de cultivare în aer liber
    • Fructe
      • Gestionarea apei
      • Calitatea fructelor
    • Cultivarea plantelor ornamentale
    • Pepiniera
  • Metabolismul apei la plante, în soluri şi substraturi
    • Metabolismul apei la plante
    • Metabolismul apelor la solurile naturale
    • Regimul apei în substraturi
  • Tehnici de irigare
    • Planificarea instalaţiilor de irigare
      • Evaluarea cantităţii necesare de apă
      • Captarea apei
      • Modul de acţionare al pompei de extragere
      • Tipul de instalaţie folosit în procedeul de irigare
    • Distribuirea apei pe suprafaţa de cultivare în aer liber
      • Microirigaţia
      • Procedeul de irigare cu aspersoare dispuse în rând
      • Sisteme de aspersiune liniară şi circulară
      • Echipamente mobile de irigare prin aspersiune
    • Cultura protejată
  • Calitatea apei pentru irigare
    • Prelevarea şi analizarea probelor de apă
    • Directive şi ordonanţe generale
    • Parametri de calitate a apei destinate irigaţiilor
      • Importanţa calităţii apei pentru producţia de legume
      • Purificarea apei pentru exploatarea în horticultură
      • Importanţa calităţii apei de irigat
      • Sursele de apă
      • Standardele de calitate şi efectele diferitelor grade de calitate a apei asupra producţiei
      • Tratarea şi purificarea apei
  • Controlarea şi reglarea irigaţiei
    • Obiective şi conţinuturi ale controlului irigaţiei
      • Obiective
      • Controlarea irigaţiei
    • Metode de controlare a irigaţiei
      • Prezentare pe scurt a metodelor
      • Senzori de măsurare a umidităţii solului
      • Bilanţul hidrologico-climatic
    • Fertirigarea şi chimirigarea
      • Generalităţi
      • Fertirigarea
      • Chimirigarea
  • Metode de irigare specifice tipului de cultură
    • Legume
      • Cultivarea legumelor pe suprafeţele în aer liber
      • Cultivarea legumelor în sere
    • Fructe
      • Pomi fructiferi
      • Fructe-bace
      • Controlarea irigaţiei
      • Metode specifice de irigaţie pentru culturile de plante fructifere
    • Plante ornamentale
      • Efectele stresului hidric
      • Reducerea umidităţii substratului
      • Micşorarea umidităţii relative a aerului
      • Reglarea cantităţii de apă administrate
      • Alte particularităţi ale plantelor ornamentale
    • Pepinierele
      • Cultura pe suprafeţele în câmp deschis
      • Cultura la container
  • Posibilităţi şi delimitări ale irigaţiei şi administrarea ei
  • Informaţii generale
  • Bibliografie