0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Psihopolitica
Carte

Psihopolitica

Psihopolitica. Editura All
CumpărDetalii carte

Tratat de psihopatologie socială, ilustrat cu 100-1 dalmaţieni ai politicii româneşti

Autor(i): Florin Tudose, Devis Grebu
Editura: All
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 280 (16x23 cm)
Preţ: 49,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Psihopolitica“, într-o ediţie revizuită şi adusă la zi, conţine fişele tuturor personalităţilor politice importante din România ultimelor cinci decenii.

Medicul psihiatru Florin Tudose scrie cu patos şi umor, fără a-şi pierde însă niciun moment uzul raţiunii şi respectul pentru propria meserie.

El ne arată liderii României comuniste şi postdecembriste în toată goliciunea suferinţelor psihice şi morale care i-au afectat sau îi afectează. Şi care ne-au schimbat viaţa tuturor şi ne-o vor mai afecta multă vreme de aici înainte.

Megalomani, snobi, timizi, narcisişti, paranoici, complexaţi, mitomani, histrioni: toate personalităţile sinistre care s-au revărsat pe eşichierul nostru politic se regăsesc printre modelele conturate de autor. Totuşi, nicăieri nu se pun diagnostice. Pentru că Florin Tudose nu a scris un tratat de psihiatrie, ci doar o serie de eseuri spectaculoase, menite să-i ofere oricărui cititor curios toate instrumentele de care are nevoie pentru a decide singur câte parale fac indivizii care se perindă la vârful instituţiilor statului şi pe ecranele televizoarelor.

Subiectul cărţii nu este medicina, şi cu atât mai puţin psihiatria, ci doar dezechilibrele sufletului omenesc, ruperile armoniei şi exagerarea afectelor. Toate acestea fac mult mai rău celorlalţi decât bolile cuprinse în Tratate şi îngrijite în sanatorii şi în spitale. Florin Tudose