0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Psihologie
  3. Despre vis
Carte

Despre vis

Despre vis. Editura Trei
Cumpăr
Autor(i): Sigmund Freud
Editura: Trei
Colecţia: Psihologia pentru toți
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 128 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Una dintre cele mai importante și, în același timp, cele mai interesante cărți ale secolului XX este Interpretarea viselor de Sigmund Freud.

S-a spus despre ea că a descifrat secretul visului. Cele aproape 800 de pagini, care abundă în referințe culturale și ilustrări onirice, ar putea intimida nespecialiștii. Dacă însă, ideile esențiale și exemplele corespunzătoare ar da conținut unei alte cărți de proporții mult mai reduse, atunci, cu siguranță, oricine este interesat de viața psihică ar citi-o, pentru a-și putea înțelege visele.

Această carte există, se intitulează „Despre vis“, și a fost scrisă pentru un public larg chiar de întemeietorul psihanalizei.

„În timpurile pe care le putem numi preștiințifice, oamenii nu se simțeau în încurcătură în legătură cu găsirea explicației unui vis. Dacă și‑l aminteau după ce se trezeau, îl considerau o vestire, fie milostivă, fie ostilă, venită din partea unor forțe mai înalte, demonice și divine. Odată cu înflorirea tipurilor de gândire specifice științelor naturii, toată această mitologie încărcată de sens s‑a transpus în psihologie, și în ziua de azi nu se mai îndoiește decât o foarte mică parte dintre oamenii educați că visul este propriul produs psihic al visătorului.“ (Sigmund FREUD)

„Dacă noi concepem conținutul visului ca pe reprezentarea unei dorințe realizate și îi explicăm obscuritatea prin modificările operate de cenzură asupra materialului refulat, nu ne mai vine greu nici să deducem funcțiile visului. Într‑o stranie opoziție cu faptul că se spune că somnul este tulburat de către vise, noi trebuie să recunoaștem visul drept gardian al somnului.“ (Sigmund FREUD)

Cuprinsul cărţii: „Despre vis“

  • Freud și ocultismul (Vasile Dem. Zamfirescu)
  • Despre vis
  • Psihanaliză și telepatie
  • Vis și telepatie