0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Managementul timpului
 4. Nu mânca BROASCA!
Carte

Nu mânca BROASCA!

Coperta cărții: Nu mânca BROASCA! – 12 concepte de Time Management întoarse pe dos, pentru că doar așa funcționează de la editura Evrika Publishing.
Cartea: Nu mânca BROASCA! – 12 concepte de Time Management întoarse pe dos, pentru că doar așa funcționează
Autor: Remus Bălan,
Editura: Evrika Publishing
Cumpăr

12 concepte de Time Management întoarse pe dos, pentru că doar așa funcționează

Autor(i): Remus Bălan,
Editura: Evrika Publishing
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 208 (15x20 cm)
ISBN:9786069512975
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Am ales 12 dintre cele mai importante concepte și tehnici de Time Management, care sunt greșit întipărite în mintea majorității oamenilor, și le-am întors pe dos.

Esența, pe care am „stors-o“ în ultimii 25 de ani de studiu și practică, o găsești în această carte. Totul este lucrat și testat de mine și pe mine, precum și împreună cu participanții la programele mele de training, consultanță și coaching.

Chiar vreau să înțelegi că nu iți spun povești auzite și citite pe internet, ci vorbesc despre lucruri REALE și APLICABILE adunate din experiența multor ani.

Remus a făcut o treabă excelentă. El vine și propune o colecție de modele de gestiune a timpului pornind de la premisa că ai maturitatea necesară să înțelegi și să preiei ce ți se potrivește dintr-un spectru larg de concepte, tehnici și idei, unele dintre ele de-a dreptul disruptive.

Abordarea mi se pare cu atât mai valoroasă cu cât Remus „atacă“ încă din titlu unul dintre cele mai consacrate precepte ale domeniului, propus de autorul și speakerul de top Brian Tracy: „Mănâncă broasca!“

Andy Szekely

Remus ne oferă în această carte un ghid practic prin care, odată ce îl punem în acțiune, să ducem cea mai mare a timpului nostru în zona investițională; care să ne ajute să ne atingem obiectivele, să ne folosim eficient potențialul și, în final, să reușim să ne trăim viața așa cum ne dorim.

Cristian Onețiu

Te îndemn să investești cu folos câteva ore și să citești această carte. S-ar putea să fie cele mai relevante ore de până acum, pentru că s-ar putea să schimbe total modul în care vei folosi orele care urmează!

Calin Iepure

Dintre toate metodele de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți viața, cele mai bune sunt cele care ți se potrivesc. Probabil știai sau intuiai, însă totul sună mai credibil și prinzi mai mult curaj când îți confirmă și altcineva. La fel, dintre cărțile despre gestionarea cât mai eficientă a timpului, cea mai potrivită mi se pare „Nu mânca broasca“. Nu pentru că este genul de lectură care te face să te simți bine cu tine (să te simți om, cu vulnerabilități și eșecuri), sau nu numai din acest motiv, ci mai ales pentru că iți permite, ba chiar te încurajează să testezi, să greșești și să decizi care este varianta care funcționează pentru tine. Este una cu care 99% din populația lumii s-ar afla în dezacord? Sau una pe care cei mai mulți dintre specialiști nu o recomandă? Ei bine, autorul volumului de față insistă într-o singură privință, fără a-ți impune soluțiile descoperite de el: verifică modul în care funcționezi cel mai bine!

Aplică teorii multiple, folosește-te de ceea ce cunoști deja despre tine, iar în final ia decizia care iți oferă timp eficient petrecut în afacerea de care te ocupi sau la locul de muncă pe care îl ai, învățând că a delega sarcini nu este o slăbiciune, la fel cum nu este nici să recunoști când ai nevoie de ajutor sau de odihnă.

Dincolo de această dimensiune cu potențial motivațional din cartea lui Remus Bălan, un cititor cu adevărat preocupat de gestionarea propriului timp și totodată a resurselor pe care acesta le consumă sau, dimpotrivă, le produce, un cititor care dorește să își îmbunătățească viața pe toate planurile din perspectiva timpului investit descoperă în „Nu mânca broasca“ o serie de acțiuni propuse de mari autori în domeniu și pe care Remus Bălan sugerează, argumentat impecabil, să le facem pe dos, invers.

Un lucru extrem de important și amintit în treacăt, dar cu care am fost de acord din prima clipă, este că pare ușor ilogic să invoci „timpul de calitate“ petrecut cu familia atunci când este evident că, fiind oamenii cei mai apropiați ție, ar trebui ca timpul petrecut cu ei să fie prin definiție și subînțeles drept unul de calitate. Și-atunci accentul ar trebui să cadă – și din păcate acest lucru se întâmplă foarte rar – pe cantitatea de timp pe care o petrecem alături de cei dragi. Dacă sunt importanți pentru noi și dacă pe lista cu oameni prioritari în viața noastră ne plasăm și pe noi înșine, atunci timpul cu familia este în mod obligatoriu unul de calitate, iar tendința se duce în mod natural spre a sta cât mai mult cu ei.

Urmând sfaturile autorului, poți crește atât calitatea, cât și cantitatea acestui timp.

Cartea de fața reprezintă debutul în volum al lui Remus Bălan, cel care realizează, alături de Andy Szekely, podcastul Master My Time. Cu 25 de ani de experiență la activ, deci și cu suficient timp la dispoziție pentru a afla ce funcționează și ce nu atunci când împrumutăm variantele testate de eficiență ale altora, Remus Balan oferă și consultanță de unu la unu celor interesați să-și maximizeze eficiența.

Pe lângă site-ul care oferă o mulțime de resurse gratuite celor interesați, cartea de față reușește să concentreze și să detalieze tot ce e important de știut dacă te-ai săturat să ai impresia că multitaskingul cu care te lauzi la interviuri mai mult te ține pe loc și te încurcă – dar n-ai îndrăznit să-l pui la îndoială până acum pentru că prea multă lume identifică multitaskingul ca fiind o calitate, nu-i așa? Iată că Remus Balan nu se teme să strige că împăratul e gol și că este așa în ochii lui, asumându-și ca pentru oricine altcineva, verificând și testând, este posibil ca adevărul absolut să fie taman pe dos.(Anca Zaharia)

Cuprinsul cărţii: „Nu mânca BROASCA!“

 • Prefață
 • Recomandare – Crostian Onețiu
 • Recomandare - Călin Iepure
 • Deșteptările
 • Who’s who
 • Cele 12 concepte
  • Mitul suprem
  • Semnificația – Ce caut eu în viața mea?
  • Deziluziile de anul nou
  • Obiective smart? Nu prea!
  • Un ochi pe obiective și doi pe sistem
  • Pareto - o dată, de două ori, de trei ori, adjudecat!
  • Primus inter (im)pares
  • Mâna invizibilă
  • To-do sau not-to-do list? Aceasta-i întrebarea!
  • Focus pocus!
  • Pauzele dese, cheia marilor succese
  • Broasca la micul dejun? Nah!
  • Final cu surprize
  • Echilibrul muncă – viața personală