0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Irațional în mod previzibil
Carte

Irațional în mod previzibil

Forțele ascunse care ne influențează deciziile

Autor(i): Dan Ariely
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 424 (14x20 cm)
Preţ: 65,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Suntem cu toții mult mai puțin raționali decât presupune teoria economică standard. În plus, aceste manifestări iraționale de care noi dăm dovadă nu sunt nici întâmplătoare, nici absurde. Ele sunt sistematice și, din moment ce le repetăm iar și iar, sunt previzibile.

Prin urmare, nu vi s‑ar părea logic să modificăm teoria economică standard, s‑o scoatem din spațiul psihologiei naive (care adesea pică proba gândirii raționale, a introspecției și – cel mai important – a unei atente examinări empirice)?

Exact acesta este lucrul pe care încearcă să‑l realizeze domeniul în formare al economiei comportamentale – precum și cartea de față, ca mică parte din acest demers.

O carte splendidă, care te și pune pe gânduri, te și amuză, vorbind despre o mulțime de lucruri: începând cu forța remediilor placebo și terminând cu plăcerile unui pahar de Pepsi. Ariely dă în vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joacă propria minte și ne arată cum putem să nu ne lăsăm păcăliți.

Jerome Groopman, profesor, Facultatea de Medicină Harvard

Dan Ariely este un geniu al înțelegerii comportamentului uman. Niciun economist nu reușește mai bine să dea la iveală și să explice rațiunile ascunse ale alegerilor noastre bizare, pe piață și în afara ei. Irațional în mod previzibil ne va remodela, o dată pentru totdeauna, felul în care vedem lumea și pe noi înșine.

James Surowiecki, autorul cărții „The Wisdom of Crowds“

„Irațional în mod previzibil“ este nebunesc de originală. Ne arată de ce – mult mai adesea decât ne place să recunoaștem – oamenii fac greșeli prostești, uneori dezastruoase. Ariely nu doar că ne oferă o lectură fascinantă, ci ne face și mult mai înțelepți.

Cu tolba plină de experimente istețe, idei interesante și anecdote încântătoare, Dan Ariely este un ghid înțelept și amuzant în înțelegerea metehnelor, a erorilor și a gafelor comise de oameni în luarea deciziilor de zi cu zi.

Daniel Gilbert, profesor de psihologie la Harvard University