0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Mirodenii vindecătoare
Carte

Mirodenii vindecătoare

Mirodenii vindecătoare. Editura Adevăr Divin
CumpărDetalii carte

Cum poţi folosi 50 de mirodenii obişnuite sau exotice pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate şi pentru a vindeca bolile

Autor(i): Dr. Bharat B. Aggarwal, Debora Yost
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecă natural
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 450 (13x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Plină cu informaţii uşor de înţeles şi cu 50 de reţete uşor de preparat, aceasta este prima carte care ne învaţă cum să folosim condimentele şi cum să gătim cu ele astfel încât să obţinem beneficii terapeutice şi preventive maxime pentru sănătatea noastră.

Doreşti să afli marele secret care poate combate bolile?

Ei bine, acesta constă într-o dietă bogată în alimente integrale precum legumele şi fructele, dar şi în condimente.

Studii ştiinţifice din întreaga lume au asociat condimentele cu prevenirea şi tratarea a peste 150 de probleme de sănătate, printre care se numără boala cardiovasculară, cancerul, diabetul de tip 2 şi boala Alzheimer.

Condimentele sunt atât de puternice deoarece sunt extrem de bogate în nişte compuşi vegetali care combat oxidarea şi inflamaţiile, cele două procese care conduc la marea majoritate a bolilor cronice.

Cel mai mare expert la nivel mondial în folosirea terapeutică a condimentelor culinare, dr. Bharat Aggarwal, ne explică în această carte cum poate fi folosită puterea vindecătoare a acestora.

Dacă vei citi această carte, vei afla cum poţi integra într-o mai mare măsură 50 de condimente vindecătoare în viaţa ta, pentru un stil de viaţă mai sănătos. Vei găsi aici:

  • Un ghid de la A la Z al condimentelor despre care se ştie că au un potenţial preventiv sau vindecător pentru 150 de condiţii medicale, de la acnee, artrită şi anxietate până la atac cerebral, ulcer şi riduri;
  • 50 de reţete delicioase şi uşor de preparat, dintre care unele reprezintă variante ale reţetelor clasice, precum Pui Oreganata şi Gulaş Unguresc, iar altele sunt complet noi, precum: supă de roşii coapte cu fenicul şi mentă sau pere condimentate în vin de porto cu anason stelat;
  • Două duzini de amestecuri de condimente pe care să le ai la îndemână pentru a da un gust delicios preparatelor tale cu un efort minim;
  • Un ghid al condimentelor pentru diferite boli.

Lasă-l pe dr. Aggarwal să te înveţe cum poţi profita la maxim de beneficiile vindecătoare ale condimentelor!

Consumă mai multe condimente… şi prelungeşte-ţi viaţa

Ştiai că:

  • Rozmarinul este unul dintre cele mai puternice antioxidante de pe pământ?
  • Piperul negru îţi protejează celulele creierului?
  • Chili uşurează simptomele artritei?
  • Turmericul are proprietăţi anti-cancer foarte puternice?

Studiile ştiinţifice de ultimă oră arată că mirodeniile conţin substanţe care îmbunătăţesc şi menţin starea de sănătate, într-o măsură chiar mai mare decât plantele medicinale, fructele şi legumele. În această primă carte despre folosirea condimentelor în vederea vindecării, unul dintre cei mai mari experţi la nivel mondial în acest domeniu prezintă detaliat 50 de condimente diferite şi beneficiile lor pentru starea de sănătate. În interiorul cărţii vei găsi:

  • Un ghid de la A la Z al condimentelor despre care se ştie că au un potenţial preventiv sau vindecător pentru 150 de condiţii medicale, de la acnee, artrită şi anxietate până la atac cerebral, ulcer şi riduri;
  • 50 de reţete delicioase şi uşor de preparat, cum ar fi: pâine prăjită franţuzească cu banane şi scorţişoară, ciorbă de peşte, Pescarul din Golf, Boeuf Bourguignon, creveţi cu sos picant de migdale şi piper, cartofi la cuptor cu condimente şi negrese Los Banos cu conţinut redus de grăsime, şi
  • Un ghid al condimentelor pentru diferite boli.

„Dr. Aggarwal prezintă valoarea terapeutică a condimentelor într-o manieră uşor de înţeles şi de aplicat în practică de către cititori. Aceste alimente cu efecte terapeutice extrem de puternice trebuie să facă parte integrantă din orice plan dietetic pentru vindecare“.

Dr. David Heber, profesor şi director al Centrului pentru Nutriţie Umană din cadrul UCLA, Şcoala de Medicină David Geffen din cadrul UCLA, Los Angeles

„Am citit cu mare interes şi cu o plăcere la fel de mare noua şi fascinanta carte a dr. Aggarwal, Mirodenii vindecătoare, şi o recomand tuturor celor interesaţi de folosirea condimentelor pentru prevenirea şi tratarea bolii cardiovasculare, diabetului, cancerului şi altor probleme de sănătate“.

Dr. James A. Duke, autorul cărţii Farmacia verde şi fondatorul organizaţiei „The Green Farmacy Garden“

Cuprinsul cărţii: „Mirodenii vindecătoare“

  • Introducere: Din laboratorul meu în bucătăria ta
  • Puterea vindecătoare a condimentelor
    • Remedii antice, descoperiri moderne: dovezile sunt clare – condimentele pot vindeca
    • Bufetul condimentelor vindecătoare: de la remedii misterioase la alimente universal folosite – cum să cumperi şi să depozitezi condimentele vindecătoare
  • Condimentele vindecătoare
    • Ajowan: farmacia naturii
    • Amchur: mango cu un plus de sănătate
    • Anasonul: remediul digestiv absolut
    • Anasonul stelat: frumos şi sănătos
    • Asafoetida: un remediu legendar împotriva gripei
    • Busuiocul: grădina tinereţii
    • Cacaoa: cât de dulce poate fi!
    • Cardamomul: santinela stomacului
    • Ceapa: prea puternică pentru cancer
    • Chili: remediul picant
    • Chimenul: alinarea digestiei imediat după masă
    • Chimenul negru, seminţe: un panaceu universal uimitor
    • Chimenul roman: ţinerea diabetului sub control
    • Cimbrul: un remediu antimicrobian care susţine sănătatea
    • Citronela: condimentul care calmează
    • Cocosul: grăsimea care arde caloriile
    • Coriandrul: alinarea problemelor abdominale
    • Cuişoarele: cel mai bun analgezic
    • Curry, frunze: remediul medicinal al Mamei-Natură
    • Dafin, frunze: o infuzie de antioxidanţi
    • Dovleac, seminţe: un scut protector pentru prostată
    • Fenicul, seminţe: calmarea crampelor şi a colicilor
    • Galangalul: o sănătate mai bună cu ajutorul unui remediu thailandez
    • Ghimbirul: alinarea senzaţiei de greaţă
    • Hreanul: combate cu putere infecţiile
    • Ienibaharul: un remediu universal
    • Ienupăr, boabe: un diuretic natural
    • Kokum: miracolul exotic indian care slăbeşte
    • Măghiranul: miracolul mediteranean
    • Menta: esenţa prospeţimii
    • Migdalele: un remediu pentru inimă
    • Muştar, seminţe: un remediu pentru sănătate
    • Nucşoara: un plus de sănătate
    • Oregano: protecţie împotriva infecţiilor
    • Pătrunjelul: amplifică puterea antioxidanţilor
    • Piperul negru: regele condimentelor
    • Rodia: „O farmacie în sine“
    • Roşiile uscate la soare: gardienii sănătăţii bărbaţilor
    • Rozmarinul: remediul împotriva carcinogenilor din preparatele la grătar
    • Salvia: îmbunătăţirea memoriei şi a stării de spirit
    • Schinduf, seminţe: învingerea diabetului
    • Scorţişoara: echilibrarea glicemiei
    • Susan, seminţe: ungerea sistemului circulator
    • Şofranul: îmbunătăţeşte starea de spirit
    • Tamarinul: un remediu popular foarte îndrăgit
    • Turmericul: în fruntea cruciadei împotriva bolilor
    • Ţelină, seminţe: primul ajutor pentru gută
    • Usturoiul: suficient de puternic pentru a vindeca boala cardiovasculară
    • Vanilia: sănătate la desert
    • Wasabi: un aliat picant împotriva cancerului
  • Combinaţii speciale de condimente
    • Amestecuri de condimente din întreaga lume: combinaţii uşor de realizat pentru mâncăruri delicioase, dar şi vindecătoare
    • Savoarea curry-ului: secretul creării pulberilor şi pastelor
    • Iute şi sănătos: sfaturi vindecătoare din zonele calde ale lumii
  • Condimentele ca remedii naturale
    • De la artrită la ulcer, un ghid de la A la Z al potenţialului terapeutic al condimentelor vindecătoare