0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autocunoaştere
  4. Antidotul
Carte

Antidotul

Antidotul. Editura Publica
CumpărDetalii carte

FERICIRE pentru oamenii care nu suportă gândirea pozitivă

Autor(i): Oliver Burkeman
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 264 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Acest tip de fericire nu are nimic de-a face cu superficialităţile puse în joc de gândirea pozitivă – cu insistenţa sa pentru un optimism deşănţat ori cu impunerea succesului drept scop final al oricărui demers uman.

Calea negativă spre fericire este un mod diferit de a te raporta la realitate. Este o cale care te duce spre un alt tip de destinaţie. Sau poate că ar avea mai mult sens să spunem că drumul în sine este tocmai destinaţia?

Aceste realităţi sunt greu de exprimat în cuvinte, şi, după cum principiile legii efortului inversat ne arată, cu cât ne străduim mai mult să facem asta, cu atât mai mult ne îndepărtăm de scopul nostru.

„Un adevărat călător nu are planuri bine ticluite şi nici vreo intenţie de a ajunge la capătul drumului“, spune Lao Tzu. Nici nu există o modalitate mai bună de a porni într-o călătorie.

Oliver Burkeman

„Antidotul“ este o bijuterie. Lectura acestei cărţi te va îmbogăţi şi, da, te va face chiar puţin mai fericit. Daniel H. Pink, autorul cărţii „DRIVE“

Oricât de paradoxală ar putea părea concluzia la care ajunge jurnalistul britanic, este una cu darul de a ne pune pe gânduri şi cu forţa de a ne schimba total modul în care ne raportăm la realitate: ceea ce ne sabotează dorinţa noastră de a fi fericiţi sunt tocmai eforturile înverşunate pe care le depunem pentru a atinge această stare.

Andreea (Udrea) Rădulescu, Consultant de business

O carte extraordinară! Burkeman ne face să înţelegem că modul în care căutăm fericirea, adesea prin apelul la sentimentul de certitudine, este total contraproductiv pentru scopurile noastre.

William Leith, The Telegraph

Cartea lui Oliver Burkeman te va pune pe gânduri, dar te va face să şi zâmbeşti.

Alex Bellos, autorul cărţii „Here`s Looking at Euclid“