0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Dumitru Constantin-Dulcan
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Dumitru Constantin-Dulcan

Un promotor al noii spiritualități

Autor(i): Vasile George Dâncu,
Editura: Școala Ardeleană
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 444 (13x20 cm)
Preţ: 68,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În tot ceea ce suntem și în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecută.

Privind retrospectiv, am convingerea că toți venim pe lume cu un rost de îndeplinit, cu un sens precis în funcționalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotați cu o anumită zestre nativă și ne naștem în locul și în condițiile adecvate drumului pe care îl avem de străbătut în efemera noastră existență.

În căutarea propriului Sine, am înțeles că avem cu toții o sorginte spirituală, că facem parte integrantă din Marele Univers și tot ceea ce ni se întâmplă, se întâmplă și în nemărginirea sa.

Prin urmare, singura cale de a scrie o istorie fericită la nivel de umanitate este aceea de a trăi în acord cu Legea fundamentală pe care se sprijină Universul – aceea a binelui, a zidirii și nu a distrugerii, a respectului pentru natură, pentru demnitatea umană și dreptul natural la viață al tuturor ființelor.

Aceasta este esența Noii Spiritualități.

Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoașterii depline a valorii sale. Emerit om de știință, Profesorul a clădit cu trudă o frumoasă carieră de medic – neurolog și psihiatru –, și-a slujit țara ca medic militar și a scris cărți în vremuri grele pentru România.

A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi prețuite și respectate.

După 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumărate titluri științifice și onorifice. Înaintat la grad de general în anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta“ al Academiei Române pentru celebra lucrare „Inteligența materiei“.

Odată cu înlăturarea regimului comunist din țara noastră, a reușit să călătorească în întreaga lume, să vadă minunile pe care, până atunci, doar le visase și le imaginase din cărțile citite.

Un episod semnificativ în biografia sa l-a constituit reeditarea bestseller-ului „Inteligența materiei“, urmată de publicarea altor volume care impun un important scriitor și un om de știință al României. În anii ’80, Profesorul era căutat de cititori, însă aproape interzis de către regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, îndrăgit și invitat peste tot în țară.

Încântați că suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem că este de datoria noastră să edităm și un volum dedicat personalității profesorului Dulcan.

Reunim, așadar, în volumul de față, atât texte semnate de profesori, specialiști, scriitori, jurnaliști, prieteni și admiratori, cât și secvențe reprezentative din opera sa vizând temele esențiale: iubirea, rostul omului în univers, modelul informațional al lumii vii, esența vieții, omul în raport cu religia, Eminescu și cultura românească, experiențele morții clinice, criza spirituală a omului modern, copiii geniali de mâine, problematica morții.

Acestora le adăugăm un cuvânt-pledoarie pentru noua spiritualitate, precum și un text inedit despre un subiect mult dezbătut în clipa de față: cum să rămâi mereu tânăr, ambele semnate de Profesor.

Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viață exemplară și o operă memorabilă, care completează fericit cărțile sale de autor, toate clădite pe ideea că problemele lumii de azi își pot găsi rezolvarea pe o cale spirituală.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către cei care au răspuns invitației de a colabora la realizarea volumului de față, către familia Profesorului, care ne-a ajutat mult la configurarea acestui proiect editorial, în special la partea de biografie și iconografie, și către colegii din redacție care au stat în umbra cărții, contribuind efectiv la realizarea acesteia.

Dragi cititori, vă invit să facem din această apariție o sărbătoare spirituală!