0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Dumitru Constantin-Dulcan
Carte

Dumitru Constantin-Dulcan

Dumitru Constantin-Dulcan. Editura Şcoala Ardeleană
CumpărDetalii carte

Un promotor al noii spiritualităţi

Autor(i): Vasile George Dâncu
Editura: Şcoala Ardeleană
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 444 (13x20 cm)
Preţ: 48,16 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În tot ceea ce suntem şi în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecută.

Privind retrospectiv, am convingerea că toţi venim pe lume cu un rost de îndeplinit, cu un sens precis în funcţionalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotaţi cu o anumită zestre nativă şi ne naştem în locul şi în condiţiile adecvate drumului pe care îl avem de străbătut în efemera noastră existenţă.

În căutarea propriului Sine, am înţeles că avem cu toţii o sorginte spirituală, că facem parte integrantă din Marele Univers şi tot ceea ce ni se întâmplă, se întâmplă şi în nemărginirea sa.

Prin urmare, singura cale de a scrie o istorie fericită la nivel de umanitate este aceea de a trăi în acord cu Legea fundamentală pe care se sprijină Universul – aceea a binelui, a zidirii şi nu a distrugerii, a respectului pentru natură, pentru demnitatea umană şi dreptul natural la viaţă al tuturor fiinţelor.

Aceasta este esenţa Noii Spiritualităţi.

Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoaşterii depline a valorii sale. Emerit om de ştiinţă, Profesorul a clădit cu trudă o frumoasă carieră de medic – neurolog şi psihiatru –, şi-a slujit ţara ca medic militar şi a scris cărţi în vremuri grele pentru România.

A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi preţuite şi respectate.

După 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumărate titluri ştiinţifice şi onorifice. Înaintat la grad de general în anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta“ al Academiei Române pentru celebra lucrare „Inteligenţa materiei“.

Odată cu înlăturarea regimului comunist din ţara noastră, a reuşit să călătorească în întreaga lume, să vadă minunile pe care, până atunci, doar le visase şi le imaginase din cărţile citite.

Un episod semnificativ în biografia sa l-a constituit reeditarea bestseller-ului „Inteligenţa materiei“, urmată de publicarea altor volume care impun un important scriitor şi un om de ştiinţă al României. În anii ’80, Profesorul era căutat de cititori, însă aproape interzis de către regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, îndrăgit şi invitat peste tot în ţară.

Încântaţi că suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem că este de datoria noastră să edităm şi un volum dedicat personalităţii profesorului Dulcan.

Reunim, aşadar, în volumul de faţă, atât texte semnate de profesori, specialişti, scriitori, jurnalişti, prieteni şi admiratori, cât şi secvenţe reprezentative din opera sa vizând temele esenţiale: iubirea, rostul omului în univers, modelul informaţional al lumii vii, esenţa vieţii, omul în raport cu religia, Eminescu şi cultura românească, experienţele morţii clinice, criza spirituală a omului modern, copiii geniali de mâine, problematica morţii.

Acestora le adăugăm un cuvânt-pledoarie pentru noua spiritualitate, precum şi un text inedit despre un subiect mult dezbătut în clipa de faţă: cum să rămâi mereu tânăr, ambele semnate de Profesor.

Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viaţă exemplară şi o operă memorabilă, care completează fericit cărţile sale de autor, toate clădite pe ideea că problemele lumii de azi îşi pot găsi rezolvarea pe o cale spirituală.

Mulţumirile noastre se îndreaptă către cei care au răspuns invitaţiei de a colabora la realizarea volumului de faţă, către familia Profesorului, care ne-a ajutat mult la configurarea acestui proiect editorial, în special la partea de biografie şi iconografie, şi către colegii din redacţie care au stat în umbra cărţii, contribuind efectiv la realizarea acesteia.

Dragi cititori, vă invit să facem din această apariţie o sărbătoare spirituală!