0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Roger Federer

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Roger Federer

Roger Federer. Editura Publica
CumpărDetalii carte

În căutarea perfecţiunii

Autor(i): René Stauffer,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 496 (13x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Era 11 septembrie 1996. Fusesem însărcinat de Tages-Anzeiger să scriu, pentru ziua următoare, un text despre World Youth Cup, un fel de Cupa Davis pentru juniori, care tocmai avusese loc la Zürich, unde îşi avea redacţia noastră sediul central. Eram sceptic. Să scriu o istorie despre un turneu în care jucau echipe de tineri de 15-16 ani pe care nu îi cunoştea nimeni?

În acea după-amiază însorită de sfârşit de vară l-am întâlnit pentru întâia oară, la baza sportivă şi de agrement Guggach, pe Roger Federer. Tocmai împlinise 15 ani, fiind de fapt prea tânăr pentru acest turneu. Referinţele sale erau însă impresionante: câştigase deja cinci titluri naţionale de master, era cel mai bun elveţian pe grupa de vârstă de până în 16 ani şi deja numărul 88 din ţară.

Roger Federer era, fără îndoială, un giuvaer neşlefuit. Eram uimit că nimeni nu mai spusese sau scrisese nimic despre el.

Să joace perfect: asta era forţa care îl mâna în viaţă. Nu dorea neapărat să îşi învingă adversarii şi să câştige trofee – chiar dacă, după cum a şi recunoscut, de altfel, îi plăcea ideea că ar putea deveni bogat şi celebru.

Instinctiv, pentru el calea era scopul, iar calea era reprezentată de încercarea de a lovi şi trimite mingile perfect cu racheta sa. Părea că este posedat de ideea aceasta, ceea ce explica de ce se enerva atât de tare chiar şi după schimburile de mingi câştigate. Obsesia lui nu era dominarea adversarului, ci a mingii, pe care o iubea şi o ura totodată.

Aspiraţiile lui Federer erau înalte – prea înalte însă pentru a şi le putea atinge în acel moment. În această relaţie tensionată dintre aşteptări şi realitate, sentimentele îi însoţeau fiecare mişcare. Părea să simtă ce posibilităţi stăteau ascunse în el şi că putea face mult mai mult decât făcea deja, dar nu reuşea încă să îşi transpună visurile în realitate.