0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creşterea copiilor
 4. Pe locuri, fiţi gata... Respiraţi!
Carte

Pe locuri, fiţi gata... Respiraţi!

Pe locuri, fiţi gata... Respiraţi!. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Practicaţi mindfulness alături de copiii voştri pentru diminuarea crizelor emoţionale şi o familie mai liniştită

Autor(i): Dr. Carla Naumburg
Editura: Herald
Colecţia: Mindfulness
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 31,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Problema nu este că gândim, ci că cei mai mulţi dintre noi au tendinţa de a lua în serios orice gând care le trece prin cap, indiferent de calitatea, justeţea, relevanţa sau utilitatea sa. Ne pierdem cu uşurinţă în hăţişul ideilor care ne trec prin minte şi alocăm exagerat de mult timp şi energie pentru a le cerceta, a le înţelege, a le deconstrui, a le depăşi sau a le învinge.

Se întâmplă foarte rar ca acest proces să ne aducă un plus de luciditate; cel mai adesea ne adânceşte în galeriile întortocheate ale creierului nostru şi ne îndepărtează de experienţa noastră reală, adică de singurul loc din care putem realmente schimba ceva în vieţile noastre.

Adevărul este că gândurile sunt doar gânduri (ele nu sunt totuna cu realitatea) şi că ne influenţează realitatea numai dacă noi le permitem să o facă.

Carla Naumburg

Reglarea emoţiilor, sau capacitatea de a nu te manifesta imediat după cum îţi dictează orice emoţie pe care o simţi, reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă copiii.

Când aceştia nu îşi pot controla emoţiile, au tendinţa de a ţipa, de a arunca cu obiecte, de a lovi, de a muşca sau de a adopta alte comportamente problematice. Le poate fi greu să se liniştească. […] Deşi până la un punct problemele de gestionare a emoţiilor puternice fac parte din procesul normal de creştere (nimeni nu se aşteaptă ca un prunc să aibă răbdare până la ora mesei dacă îi este foame), există modalităţi de a interacţiona cu copiii noştri şi de a le răspunde, astfel încât să-i ajutăm să evite o criză de furie sau măcar să se liniştească cât mai rapid după un astfel de episod.

Carla Naumburg

Plină de strategii înţelepte, jucăuşe şi eficiente… dacă fiecare părinte ar citi această carte, am avea multe familii fericite.

Elisha Goldstein, Ph. D - Co-fondator al Center for Mindful Living şi autor al cărţii „Uncovering Happiness“

Această carte reprezintă o introducere excelentă în mindfulness şi oferă o bogăţie de practici eficiente pe care părinţii le pot face cu copiii lor.

Carla ne arată cum să îi ajutăm să fie atenţi, să-şi gestioneze emoţiile, să-şi dezvolte empatia şi, la nivel ultim, să se înţeleagă pe ei înşişi.

Stilul ei este onest, accesibil şi amuzant – o carte care vine ca o binecuvântare pentru părinţi (şi pentru copiii lor)!

Sarah Rudell Beach - Instructor mindfulness, director executiv al Brilliant Mindfulness şi creatoarea website-ului leftbrainbuddha.com

Carla Naumburg este mereu autentică – cu înţelepciune, umor, modestie şi compasiune profundă. În „Pe locuri, fiţi gata… Respiraţi!“ oferă părinţilor şi copiilor instrumente practice pentru a fi mai conştienţi, începând de-acum!

Deborah Sosin - Autor al cărţii „Charlotte and the Quiet Place“

„Pe locuri, fiţi gata… Respiraţi!“ este ceea ce promite, oferind părinţilor practici simple şi uşor de aplicat pentru a aduce prezenţa conştientă în haosul dulce al vieţii de familie. Stilul este direct şi captivant, cu doze sănătoase de umor şi compasiune de care au nevoie toţi părinţii.

Amy Saltzman - Autoarea cărţii „A Still Quiet Place“

Clară, profundă şi amuzantă. Această carte minunată şi onestă ne oferă calea de a aduce familiei noastre miracolul mindfulness-ului.

Carla a scris acest ghid comprehensiv pentru toţi părinţii care se întreabă cum să-şi familiarizeze copiii cu această practică. Voi recomanda această carte mult timp de acum încolo! Carla oferă atât de multe modalităţi simple şi diverse pentru a avea o familie mai liniştită. În plus, ea este cel mai elocvent şi realist scriitor pe tema mindfulness-ului pe care l-am citit vreodată (şi am citit numeroşi autori). O carte care ţi-ar putea schimba viaţa!

Hunter Clarke-Fields - Fondator al centrului Hunter Yoga

Cuprinsul cărţii: „Pe locuri, fiţi gata... Respiraţi!“

 • Introducere
 • Cum să dobândiţi o stare deplin conştientă a minţii
 • Beneficiile mindfulness-ului pentru copilul vostru
 • Totul începe cu voi
 • Cum să împărtăşiţi bucuriile mindfulness-ului cu copilul vostru
 • În copilul vostru există un maestru zen. Ajutaţi-l să îl descopere
 • Cum să faceţi loc pentru mindfulness în viaţa voastră şi a copilului vostru
 • Cum să-i vorbiţi copilului vostru despre mindfulness
 • Cutia voastră cu jucării mindfulness
 • Mulţumiri
 • Resurse
 • Bibliografie
 • Părinţi care au contribuit