0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Predarea bazată pe ataşament
Carte

Predarea bazată pe ataşament

Predarea bazată pe ataşament. Editura
CumpărDetalii carte

Cum să creezi o clasă tribală

Autor(i): Louis J. Cozolino
Editura: Trei
Colecţia: Educaţie şi formare
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 312 (14x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Creierele umane sunt programate pentru viaţa socială, iar capacitatea elevilor de a învăţa este profund influenţată de calitatea legăturii de ataşament pe care aceştia o stabilesc cu educatorii şi colegii lor.

Un ataşament securizant nu doar că va garanta o stare de bine în clasă, ci va optimiza tot procesul de învăţare, prin întărirea motivaţiei, prin reglarea anxietăţilor şi prin facilitarea neuroplasticităţii.

Plecând de la aceste premise, cartea înfăţişează un model pentru o clasă bazată pe ataşamente securizante, explorând modul în care relaţia educator–elev devine crucială pentru a crea nişte clase şi comunităţi şcolare de tip „tribal“, cu funcţie de susţinere afectivă.

Cartea este un îndemn către învăţători şi profesori, pentru a conştientiza rolul crucial al legăturilor sociale în optimizarea procesului educativ.

Avem nevoie, mai mult ca oricând, de o transformare profundă a modului în care definim şi practicăm învăţarea pentru că, deşi toată lumea spune că trăim într-o societate bazată pe cunoaştere şi pe învăţare, aproape nimeni nu mai vrea să înveţe…

Învăţarea a fost alterată de gratificarea imediată, de evaluările fără sens, de presiunile instituţionale şi sociale de tot felul, de ierarhii şi mai ales de neînţelegerea modului în care ne angajăm ca fiinţe umane în acest proces.

Cozolino ne propune o soluţie naturală, inedită şi simplă: readucerea dimensiunilor socială şi emoţională în învăţare prin predarea bazată pe ataşament.

Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti