0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Evoluţie spirituală
  4. Mindfulness, calea conştientă spre compasiunea de sine
Carte

Mindfulness, calea conştientă spre compasiunea de sine

Mindfulness, calea conştientă spre compasiunea de sine. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Cum să te eliberezi de gândurile şi de emoţiile distructive

Autor(i): Christopher K. Germer
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Biblioterapia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 432 (13x20 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tradiţia budistă întâlneşte în paginile cărţii de faţă concepte şi practici validate de ştiinţa modernă. Îndemnurile, argumentele şi exerciţiile de meditaţie pe care le propune sunt ca un vin vechi în sticle noi: idei arhaice turnate într-un limbaj psihologic actual, la îndemâna oricărui cititor dornic de vindecare.

Cartea „Mindfulness, calea conştientă spre compasiunea de sine“ a fost Best Consumer Health Book of the Year în clasamentele Library Journal şi Self-Help Book of Merit în clasamentele Asociaţiei pentru Terapii Comportamentale şi Cognitive.

În această carte esenţială, Christopher Germer dezvăluie nenumăratele sinergii dintre mindfulness şi compasiunea de sine. Autorul propune căi ingenioase şi eficiente de a ne încredinţa atenţiei conştiente şi bunătăţii iubitoare care izvorăşte din propria inimă, profitând de pe urma gesturilor care decurg dintr-o îmbrăţişare atât de sănătoasă şi de straşnică.

Dr. Germer explică atât teoria, cât şi practica prin care ne putem spori bunătatea, deopotrivă faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi. Autorul ne arată paşi decisivi şi la îndemâna oricui. Urmându-i, ne putem transforma vieţile dinspre interior spre exterior. Niciodată nu este prea târziu să o apucăm pe această cale esenţială.

Un ghid elegant şi practic de cultivare a compasiunii de sine, elaborat de un clinician şi profesor de meditaţie înţelept şi devotat. Autorul propune practici şi exerciţii validate în timp, cu potenţialul de a linişti zgomotul de fond al minţilor noastre, care ne influenţează atât de drastic cursul vieţii.

Samuel Shem, autorul cărţii „The House of God“

Compasiunea de sine este rădăcina vindecării emoţionale, de aceea ghidul de faţă, scris într-un stil extrem de limpede, cu înţelepciune şi căldură, este nepreţuit.

Dr. Tara Brach

„Aceasta nu este o carte de dezvoltare personală, ci de ne-dezvoltare personală“, ne previne autorul volumului. Citiţi-l pe Christopher Germer şi veţi descoperi o voce empatică şi blândă ce aşterne o lumină neaşteptată peste emoţiile negative care ne frământă. Ce-ar fi dacă, în loc să ne opintim în lupta cu gândurile distructive, hrănindu-le cu energia noastră, am învăţa să le acceptăm? Ce ar fi dacă, în loc să opunem rezistenţă durerii emoţionale şi să ne adâncim astfel suferinţa, am reuşi să o întâmpinăm cu seninătate? Prin bunătate îndreptată spre noi înşine şi spre cei din jur, putem cultiva atenţia conştientă şi echilibrul care să ne îndrume, pas cu pas, pe calea compasiunii de sine.

Cartea este un îndemn onest şi tandru de a ne îngriji de propria sensibilitate, venit din partea unui psihoterapeut pe care deceniile de experienţă l-au învăţat că o floare nu se deschide cu forţa…