0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Medicină alopată
 3. Dopamina
Carte

Dopamina

Dopamina. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Despre cum o singură moleculă din creierul nostru controlează iubirea, sexul şi creativitatea – şi va hotărî soarta omenirii

Autor(i): Daniel Z. Lieberman
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 336 (14x20 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dopamina este substanţa chimică a dorinţei, care cere întotdeauna mai mult – mai multe obiecte, mai multă stimulare şi mai multe surprize. În căutarea acestor lucruri, nu se lasă intimidată de sentimente, teamă sau morală.

Dopamina este sursa fiecărei nevoi imperative pe care o avem, acea fărâmă de biologie care-l determină pe omul de afaceri ambiţios să sacrifice totul pe altarul succesului sau care o face pe soţia fericită să rişte liniştea căminului său de dragul emoţiei resimţite în prezenţa unui necunoscut. Pe scurt, este motivul pentru care pornim în căutare şi reuşim, descoperim şi prosperăm. Dar este şi motivul pentru care ne avântăm în joc şi ne risipim banii.

În această carte, profesorul şi psihiatrul Daniel Z. Lieberman şi conferenţiarul Michael E. Long vin cu o teorie care are potenţialul de a ne schimba viaţa: o bună parte din viaţa noastră are o componentă nebăgată în seamă până acum, care explică o serie largă de comportamente despre care se credea că nu au nici o legătură unele cu altele.

 • De ce trişează câştigătorii?
 • De ce geniile suferă adeseori de boli mintale?
 • De ce aproape toate dietele eşuează?
 • De ce creierii liberalilor şi conservatorilor sunt cu adevărat diferiţi.
 • De ce suntem obsedaţi de lucrurile pe care ni le dorim şi, odată ce intrăm în posesia lor, ne plictisim?
 • De ce dependenţa este „perfect logică“ pentru o persoană dependentă?
 • De ce iubirea trece atât de rapid de la pasiune la indiferenţă?
 • De ce unii oameni sunt liberali fanatici şi alţii sunt conservatori inveteraţi?
 • De ce nu ne pierdem speranţa nici măcar în cele mai grele momente – şi ne pricepem atât de bine să găsim soluţii pentru a le depăşi?
Răspunsul este de găsit într-o singură substanţă chimică din creierul nostru: dopamina. Aceasta a asigurat supravieţuirea omului primitiv. La mii de ani distanţă, ea este sursa comportamentelor şi a ideilor noastre culturale fundamentale – şi a progresului însuşi.

O lectură captivantă. Odată ce înţelegeţi puterea şi pericolele dopaminei, veţi înţelege mai bine însăşi condiţia umană.