0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Prosperitate și succes
  4. Peak
Carte

Peak

Secretele performanței de top și noua știință a expertizei

Autor(i): Dr. Anders Ericsson, Dr. Robert Pool,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (20x14 cm)
Preţ: 65,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Descoperirile lui Ericsson au fost elogiate și dezbătute, dar niciodată explicate corect. Prin urmare, ideea de expertiză încă ne intimidează – credem că avem nevoie de talent nativ ca să atingem excelența sau că excelența pare prohibitiv de dificilă.

„Peak“ dezminte ambele idei, dovedind că practic toți avem în noi semințele excelenței – trebuie numai să le cultivăm așa cum se cuvine.

„Peak“ oferă sfaturi neprețuite, adeseori contraintuitive despre fixarea unor obiective, recepționarea unui feedback, identificarea modelelor și despre automotivație. Fie că doriți să vă distingeți în profesie, să vă îmbunătățiți performanțele sportive ori să vă ajutați copilul să obțină rezultate școlare deosebite, metodele revoluționare ale lui Ericsson vă vor arăta cum să vă îmbunătățiți aproape orice abilitate importantă pentru voi.

„Peak“ oferă totuși mai mult decât o îndrumare practică. Cartea demistifică reușitele de excepție ale multor performeri remarcabili, de la virtuozi ai muzicii și iluștri savanți până la neurochirurgi, întreprinzători și sportivi profesioniști. Oferă, de asemenea, dovezi convingătoare că școlile noastre abordează educația în modalități greșite. Și ne prezintă o viziune convingătoare și nouă despre potențialul enorm pe care toți îl avem.

Această carte este o narațiune revoluționară, lirică, plină de forță și bazată pe cunoștințe științifice care ne arată efectiv cum să devenim mai buni (mult mai buni) în a face lucrurile importante pentru noi.

Majoritatea cărților „importante“ nu oferă o lectură prea amuzantă. Majoritatea cărților „amuzante“ nu sunt foarte importante. Dar cu „Peak“, Anders Ericsson (cu contribuția majoră a lui Robert Pool) a dat lovitura zilei, reușind o dublă. La urma urmei, care dintre noi nu dorește să învețe cum să fie mai bun în ceea ce face în viață? O remarcabilă distilare a unei remarcabile munci de o viață.

Cercetările lui Ericsson au revoluționat modul în care gândim realizarea umană. El a descoperit că lucrul care ne desparte de cei mai buni dintre noi nu este talentul înnăscut, ci pur și simplu modul potrivit de antrenament și exercițiu. Dacă toți am lua în serios lecțiile din această carte, lumea s-ar putea schimba realmente.

Joshua Foer, autorul cărții „Moonwalking with Einstein“