0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Psihologie
  3. Anxietatea şi fobia

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Anxietatea şi fobia

Anxietatea şi fobia. Editura All
CumpărDetalii carte

Ghidul practic pentru gestionarea anxietăţii şi a fobiilor

Autor(i): Edmund J. Bourne
Editura: All
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 576 (17x24 cm)
Preţ: 89,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Descoperă cum te poţi adapta unei lumi în permanentă schimbare şi cum poţi face faţă provocărilor vieţii de zi cu zi! Anxietatea şi fobiile, însoţite de lipsa de siguranţă şi stabilitate şi manifestate pe fondul stresului prelungit, pot fi mult atenuate sau vindecate cu ajutorul tehnicilor descrise în acest volum cuprinzător.

Să depăşim graniţele unui subiect tabu!

Anxietatea, depresia sau alte suferinţe care îşi au originea în psihicul uman ne afectează starea de spirit şi ne influenţează activităţile zilnice în cele mai neaşteptate şi dureroase moduri. Dar nu se desfăşoară la vedere, iar prezenţa lor nu poate fi certificată cu ajutorul unui set clasic de analize medicale.

Ca urmare a valului de prejudecăţi sau din cauza confuziei create de anumite simptome, afecţiunile psihice sunt de multe ori trecute sub tăcere. În realitate, panica şi anxietatea au atins proporţii epidemice în ultimii 25 de ani, la nivel global.

Autorul lucrării de faţă menţionează studiile realizate de Institutul Naţional pentru Sănătate Mintală din SUA.

Ştiai că tulburările anxioase reprezintă problema numărul 1 cu care se confruntă femeile din America? În rândul bărbaţilor, acestea sunt depăşite doar de abuzul de alcool şi de droguri. Aproximativ 18% din populaţia Statelor Unite, adică peste 50 de milioane de oameni, au suferit de atacuri de panică, fobii sau alte tulburări de anxietate în ultimul an.

Statisticile sună alarmant, dar oricine se confruntă cu astfel de stări şi devine conştient de vasta lor prevalenţă poate răsufla uşurat. Nu suntem singuri în acest rollercoaster mental şi emoţional.

De unde izvorăşte anxietatea?

Fie că vorbim despre stări răzleţe de frică şi panică sau despre transformarea lor în tulburări anxioase, societatea zilelor noastre le oferă un mediu propice de dezvoltare. Te poţi întreba cum e totuşi posibil să sporească incidenţa acestora în condiţiile în care războiul, foametea, molimele şi crizele economice nu ating intensitatea celor din trecut.

În realitate, specialiştii ne atenţionează că nivelul general de stres atinge acum cele mai înalte cote din întreaga istorie a omenirii. Cu siguranţă, există numeroşi factori care fac ca cineva să sufere atacuri de panică, să aibă fobii sau obsesii, dar stresul acumulat în timp joacă un rol esenţial.

Mediul şi ordinea socială s-au schimbat mai mult în ultimii 30 de ani decât în ultimii 300 de ani. Astăzi există aşteptări tot mai mari în ceea ce priveşte calitatea vieţii din prezent şi viitor, iar nesiguranţa împlinirii creşte direct proporţional cu acestea.

Cum ne poate ajuta ghidul întocmit de Edmund J. Bourne?

Accentul cade pe strategiile de depăşire a problemelor legate de panică, anxietate şi fobii. Autorul descrie abilităţile punctuale de care avem nevoie, oferindu-ne proceduri şi exerciţii pas cu pas pentru a ne ajuta să deprindem aceste abilităţi. El şi-a asumat misiunea de a aduna într-un singur volum toată gama tehnicilor necesare pentru eliminarea problemelor ridicate de anxietate.

Vei descoperi, aşadar, o sumedenie de informaţii despre relaxare, exerciţii, tehnici de gestionare a atacului de panică. Vei afla totul despre expunerea, identificarea şi exprimarea sentimentelor, asertivitate, respect de sine, nutriţie, medicaţie şi meditaţie. Cu cât mai multe strategii de acest fel vei include în propriul tău program de recuperare, cu atât mai eficient şi mai rapid va fi progresul tău.