0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Stresul: 8 strategii de gestionare
Carte

Stresul: 8 strategii de gestionare

Stresul: 8 strategii de gestionare. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Elizabeth Anne Scott
Editura: Herald
Colecţia: Psihopractică
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Gestionarea stresului nu ar trebui să fie stresantă. Stresul cronic îşi lasă amprenta asupra stării noastre de bine fizice şi emoţionale; când îi simţim deja efectele, să alcătuim de la zero un plan de gestionare a stresului poate să pară copleşitor.

În acest volum uşor de înţeles şi bazat pe cercetări, Elizabeth Anne Scott apelează la numeroase ramuri ale psihologiei pentru a prezenta cele mai pertinente informaţii despre efectele stresului, precum şi cele mai eficiente tehnici de a-l gestiona.

Folosind această carte, veţi dobândi o mai bună înţelegere a stresului care vă afectează. În plus, veţi avea acces la instrumente care vă vor ajuta să creaţi obiceiuri durabile, ce aduc cu sine rezistenţă pe termen lung la stres şi veţi putea lucra în ritmul dumneavoastră.

Această carte practică demonstrează că mijloacele de atenuare a stării de stres se află la îndemâna fiecăruia şi sunt variate.

Indiferent că alegeţi sportul, meditaţia bazată pe mindfulness, adoptarea unei alimentaţii sănătoase, diversificarea activităţilor care vă fac plăcere sau alte tehnici, cartea „Stresul: 8 strategii de gestionare“ va fi ghidul dumneavoastră fundamental.

Relaţiile care ne fac să ne simţim prost în legătură cu propria persoană pot reprezenta o sursă constantă de stres deoarece duc la ruminaţii negative, la stima de sine scăzută, la noi şi noi conflicte de soluţionat, precum şi la alte ameninţări la adresa fericirii noastre şi a sentimentului valorii personale.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Nu este un secret că funcţionam cel mai bine când suntem sănătoşi şi fericiţi. Şi simţim o nevoie firească de a face lucruri sănătoase deoarece aşa simţim că e corect. Astfel, ne pregătim pentru succes făcând ceea ce ne face să ne simţim bine în mod natural: mâncăm sănătos, dormim când suntem obosiţi, ne întâlnim cu prietenii când ne simţim singuri şi facem activităţi care ne plac, pentru a ne simţi echilibraţi. Suntem programaţi să simţim în mod inerent când ceva provoacă un dezechilibru şi simţim nevoia să îl corectăm

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

De fapt, o parte din ceea ce resimţim drept stresant derivă din ceea ce vedem şi o altă parte depinde de perspectiva noastră asupra lucrurilor. Pentru a gestiona stresul în mod adecvat, trebuie să abordăm aceste două probleme: să schimbăm circumstanţele care pot fi schimbate în mod rezonabil şi să ne ajustăm perspectivă şi reacţiile la provocările care au rămas.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Aşa-zisele „eşecuri“ ne spun cum progresăm; de pildă, putem să ne dăm seama dacă de data asta am ajuns mai departe înainte de a recidiva, ne indică dacă punem în aplicare planuri potrivite sau dacă e nevoie să urmărim scopurile noastre supreme prin alte mijloace.

Aceste recidive pot fi considerate eşecuri numai dacă hotărâm să renunţăm pentru simplul fapt că am călcat pe alături. Iar raţionamentul care stă în spatele renunţării atunci când te confrunţi cu o recidivă se bazează pe faptul că nu realizezi că recidivele fac parte din drumul spre succes.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Cuprinsul cărţii: „Stresul: 8 strategii de gestionare“

 • Mulţumiri
 • Cuvânt-înainte
 • Prefaţă
 • Introducere
 • Strategia 1. Conştientizaţi-vă stresorii
 • Strategia 2. Învăţaţi să vă neutralizaţi reacţia în fata stresului
 • Strategia 3. Aveţi grijă de corpul vostru
 • Strategia 4. Obţineţi starea mintală potrivită
 • Strategia 5. Reduceţi stresorii când este posibil
 • Strategia 6. Cultivaţi relaţii sănătoase
 • Strategia 7. Puneţi în aplicare psihologia pozitivă
 • Strategia 8. Practicaţi obiceiuri durabile de formare a rezilientei
 • Crearea unui plan de acţiune
 • Resurse
 • Referinţe