0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Autoeducare
 4. Stresul: 8 strategii de gestionare
Carte

Stresul: 8 strategii de gestionare

Stresul: 8 strategii de gestionare. Editura Herald
Cumpăr
Autor(i): Elizabeth Anne Scott
Editura: Herald
Colecţia: Psihopractică
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Gestionarea stresului nu ar trebui să fie stresantă. Stresul cronic își lasă amprenta asupra stării noastre de bine fizice și emoționale; când îi simțim deja efectele, să alcătuim de la zero un plan de gestionare a stresului poate să pară copleșitor.

În acest volum ușor de înțeles și bazat pe cercetări, Elizabeth Anne Scott apelează la numeroase ramuri ale psihologiei pentru a prezenta cele mai pertinente informații despre efectele stresului, precum și cele mai eficiente tehnici de a-l gestiona.

Folosind această carte, veți dobândi o mai bună înțelegere a stresului care vă afectează. În plus, veți avea acces la instrumente care vă vor ajuta să creați obiceiuri durabile, ce aduc cu sine rezistență pe termen lung la stres și veți putea lucra în ritmul dumneavoastră.

Această carte practică demonstrează că mijloacele de atenuare a stării de stres se află la îndemâna fiecăruia și sunt variate.

Indiferent că alegeți sportul, meditația bazată pe mindfulness, adoptarea unei alimentații sănătoase, diversificarea activităților care vă fac plăcere sau alte tehnici, cartea „Stresul: 8 strategii de gestionare“ va fi ghidul dumneavoastră fundamental.

Relațiile care ne fac să ne simțim prost în legătură cu propria persoană pot reprezenta o sursă constantă de stres deoarece duc la ruminații negative, la stima de sine scăzută, la noi și noi conflicte de soluționat, precum și la alte amenințări la adresa fericirii noastre și a sentimentului valorii personale.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Nu este un secret că funcționam cel mai bine când suntem sănătoși și fericiți. Și simțim o nevoie firească de a face lucruri sănătoase deoarece așa simțim că e corect. Astfel, ne pregătim pentru succes făcând ceea ce ne face să ne simțim bine în mod natural: mâncăm sănătos, dormim când suntem obosiți, ne întâlnim cu prietenii când ne simțim singuri și facem activități care ne plac, pentru a ne simți echilibrați. Suntem programați să simțim în mod inerent când ceva provoacă un dezechilibru și simțim nevoia să îl corectăm

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

De fapt, o parte din ceea ce resimțim drept stresant derivă din ceea ce vedem și o altă parte depinde de perspectiva noastră asupra lucrurilor. Pentru a gestiona stresul în mod adecvat, trebuie să abordăm aceste două probleme: să schimbăm circumstanțele care pot fi schimbate în mod rezonabil și să ne ajustăm perspectivă și reacțiile la provocările care au rămas.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Așa-zisele „eșecuri“ ne spun cum progresăm; de pildă, putem să ne dăm seama dacă de data asta am ajuns mai departe înainte de a recidiva, ne indică dacă punem în aplicare planuri potrivite sau dacă e nevoie să urmărim scopurile noastre supreme prin alte mijloace.

Aceste recidive pot fi considerate eșecuri numai dacă hotărâm să renunțăm pentru simplul fapt că am călcat pe alături. Iar raționamentul care stă în spatele renunțării atunci când te confrunți cu o recidivă se bazează pe faptul că nu realizezi că recidivele fac parte din drumul spre succes.

Elizabeth Anne Scott, „Stresul: 8 strategii de gestionare“

Cuprinsul cărţii: „Stresul: 8 strategii de gestionare“

 • Mulțumiri
 • Cuvânt-înainte
 • Prefață
 • Introducere
 • Strategia 1. Conștientizați-vă stresorii
 • Strategia 2. Învățați să vă neutralizați reacția în fata stresului
 • Strategia 3. Aveți grijă de corpul vostru
 • Strategia 4. Obțineți starea mintală potrivită
 • Strategia 5. Reduceți stresorii când este posibil
 • Strategia 6. Cultivați relații sănătoase
 • Strategia 7. Puneți în aplicare psihologia pozitivă
 • Strategia 8. Practicați obiceiuri durabile de formare a rezilientei
 • Crearea unui plan de acțiune
 • Resurse
 • Referințe