0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Realitatea fiinţei
Carte

Realitatea fiinţei

Realitatea fiinţei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Cea de-a Patra Cale a lui Gurdjieff

Autor(i): Jeanne de Salzmann
Editura: Herald
Colecţia: Serie de autor: G.I. Gurdjieff
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când citim, ce anume ne face receptivi la un mesaj, la mesajul care ar putea fi o urmă a unei alte căutări?

Iar după ce îl primim, cum ne continuăm căutarea în mijlocul uitării şi al confuziei?

Nu de puţine ori, pornirile obişnuite, dorinţele obscure, orbirea şi fricile ne derutează complet sau, şi mai ciudat, se deghizează şi iau înfăţişarea acelei aspiraţii profunde către ceea ce ne depăşeşte.

Iar când întunericul pare că a ascuns totul, chiar atunci când speranţa pare complet pierdută, este posibil, în mod neaşteptat, să fie simţită acea prezenţă care călăuzeşte. O astfel de prezenţă se află în cuvintele doamnei Jeanne de Salzmann; în ceea ce ne spune pot fi regăsite speranţa şi îndrumarea. Este o posibilitate şi nicidecum o garanţie, este o încercare, singura care, în ciuda agitatei noastre deşertăciuni, ne arată adevărata măsură.

***

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949)a privit cunoaşterea realităţii – ceea ce el numea adevărata „cunoaştere a fiinţei“ – ca pe un curent care curge din îndepărtata Antichitate, transmis din epocă în epocă, de la un om la altul, de la o rasă la alta.

El a privit această cunoaştere drept mijlocul indispensabil de a obţine libertatea interioară, eliberarea.

Pentru aceia care caută să înţeleagă sensul vieţii omeneşti în univers, el spunea că scopul căutării este de a străbate şi ajunge la acest curent, de a-l găsi. Atunci rămâne acolo doar „să cunoşti“ pentru „a fi“. Însă pentru a cunoaşte, îi învăţa el pe ceilalţi, este necesar să descoperi „cum să cunoşti“.