0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Finanţele şi societatea bună
Carte

Finanţele şi societatea bună

Finanţele şi societatea bună. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autor(i): Robert J. Shiller
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 536 (14x20 cm)
Preţ: 72,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Reputaţia industriei financiare nici că ar putea fi mai proastă azi, în dureroasa perioadă de după criza izbucnită în 2008.

În această carte, Shiller argumentează convingător ideea că finanţele, departe de a fi un parazit pe spatele societăţii, este unul dintre cele mai eficiente instrumente care ne stau la dispoziţie pentru a ne rezolva problemele comune şi a spori bunăstarea generală.

Avem nevoie de mai multă inovaţie financiară, nu de mai puţină, şi finanţele trebuie să joace un rol mai extins în a ajuta societatea să-şi atingă ţelurile.

Provocând publicul şi pe liderii societăţii să regândească finanţele şi rolul acestora în societate, Shiller susţine că finanţele ar trebui să fie definite nu doar în termenii circulaţiei banilor şi în cei ai managementului riscurilor, ci şi ca gestiune responsabilă a valorilor materiale de care dispune societatea.

El explică succint cum pot şi trebuie să procedeze cei ce urmează cariere financiare – de la directorul general şi managerul de investiţii la bancher, asigurător, avocat şi reglementator –, astfel încât să administreze, să protejeze şi să sporească aceste valori.

Iată un festin îmbelşugat de idei şi fapte – de la Adam Smith la neuroştiinţe şi modul de funcţionare al unui cazinou – care-i va convinge pe cititorii inteligenţi şi care văd în lumea ezoterică a finanţelor nu doar un subiect interesant, ci şi unul apt să te încânte.

Robert Wade, London School of Economics and Political Science

Mulţi studenţi la MBA sunt fascinaţi de lumea finanţelor, dar se tem să facă parte din ea, fiindcă o percep ca intrată în declin şi purtând stigmatul comportamentelor imorale. Această carte le va arăta de ce finanţele trebuie să constituie un element vital al soluţiei pe care o caută societatea bună, şi nu al problemei sale. Nicio altă carte n-o poate face cu mai multă autoritate sau credibilitate.

Shlomo Maital, profesor emerit, Technion-Israel Institute of Technology

„Finanţele şi societatea bună“ e un apel provocator la înţelegerea şi apoi reinventarea finanţelor, ca forţă capabilă să dea naştere prosperităţii. Shiller recunoaşte excesele, inegalităţile şi nefericitele stimulente pentru ticăloşie din sistemul financiar actual, dar spune că nu trebuie deloc să fie aşa. O carte importantă pentru cei care-şi doresc schimbarea.

Rosabeth Moss Kanter, profesor universitar la Harvard Business School