0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Economie
  4. Preţul inegalităţii
Carte

Preţul inegalităţii

Preţul inegalităţii. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum societatea divizată din ziua de astăzi ne pune în pericol viitorul

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 616 (14x20 cm)
Preţ: 85,73 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Trei sunt motivele de nemulţumire care au răsunat pe tot cuprinsul lumii: că pieţele nu funcţionează aşa cum se presupunea că ar trebui s-o facă, dat fiind că nu erau, în mod evident, nici eficiente, nici stabile; că sistemul politic nu corectase neajunsurile pieţei; şi că sistemele economic şi politic erau fundamental nedrepte.

Chiar dacă această carte îşi concentrează atenţia pe inegalitatea excesivă care marchează Statele Unite şi alte câteva ţări industrializate avansate din prezent, ea va explica şi modul în care se întrepătrund îndeaproape aceste trei teme: inegalitatea este cauza şi consecinţa eşecului înregistrat de sistemul politic şi contribuie la instabilitatea sistemului nostru economic, care, la rândul său, contribuie la creşterea inegalităţii – un cerc vicios în care ne învârtim la nesfârşit.

Joseph Stiglitz este un economist al naibii de bun.

Paul Krugman

Cea mai bună carte despre criza financiară.

John Kay, Financial Times

Stiglitz a reuşit să clarifice într-un mod extrem de inteligent toate problemele care au apărut odată cu Marea Criză din 2008.

Jeff Madrick, New York Review of Books

O ilustrare a modului în care fundamentalismul pieţelor s-a impus în societate.

John Palattela, The Nation

N-are nici un rost să ne prefacem. În ciuda îndelungatei credinţe că americanii se bucură de mai mare mobilitate socială decât omologii lor europeni, America nu mai este ţara tuturor posibilităţilor.

Joseph E. Stiglitz