0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Prețul inegalității
Carte

Prețul inegalității

Cum societatea divizată din ziua de astăzi ne pune în pericol viitorul

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 616 (14x20 cm)
Preţ: 85,73 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Trei sunt motivele de nemulțumire care au răsunat pe tot cuprinsul lumii: că piețele nu funcționează așa cum se presupunea că ar trebui s-o facă, dat fiind că nu erau, în mod evident, nici eficiente, nici stabile; că sistemul politic nu corectase neajunsurile pieței; și că sistemele economic și politic erau fundamental nedrepte.

Chiar dacă această carte își concentrează atenția pe inegalitatea excesivă care marchează Statele Unite și alte câteva țări industrializate avansate din prezent, ea va explica și modul în care se întrepătrund îndeaproape aceste trei teme: inegalitatea este cauza și consecința eșecului înregistrat de sistemul politic și contribuie la instabilitatea sistemului nostru economic, care, la rândul său, contribuie la creșterea inegalității – un cerc vicios în care ne învârtim la nesfârșit.

Joseph Stiglitz este un economist al naibii de bun.

Paul Krugman

Cea mai bună carte despre criza financiară.

John Kay, Financial Times

Stiglitz a reușit să clarifice într-un mod extrem de inteligent toate problemele care au apărut odată cu Marea Criză din 2008.

Jeff Madrick, New York Review of Books

O ilustrare a modului în care fundamentalismul piețelor s-a impus în societate.

John Palattela, The Nation

N-are nici un rost să ne prefacem. În ciuda îndelungatei credințe că americanii se bucură de mai mare mobilitate socială decât omologii lor europeni, America nu mai este țara tuturor posibilităților.

Joseph E. Stiglitz