0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. În mintea unui campion
Carte

În mintea unui campion

Învățăturile unei vieți petrecute în tenis

Autor(i): Pete Sampras, Peter Bodo
Editura: Publica
Colecţia: Youngster
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 318 (13x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Pete Sampras este, așa cum se poate demonstra, cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, un om a cărui etică a muncii bine consolidată a dus la un număr fără precedent de clasări pe prima poziție timp de 286 de săptămâni consecutive și al cărui talent precoce a făcut posibilă atingerea recordului de paisprezece titluri de Mare Șlem.

Deși uneori prima pagină a fost ținută de rivalii săi mai vocali, Pete a preferat mereu să lase racheta să vorbească pentru el. Până acum.

Prin „În mintea unui campion“, marele jucător de tenis care a arătat de nenumărate ori un disconfort vizibil când oamenii încercau să-i „intre în minte“ se destăinuiește în sfârșit.

O raritate sportivă, Pete a hotărât din primele zile în care a jucat să nu lase nimic să stea în calea iubirii sale pentru tenis. Dar în timp ce hotărârea cu care și-a urmărit unicul scop a dus la dominația în acest sport, succesul n-a venit fără un preț. Presiunea constantă de a concura pe cea mai tare scenă a lumii – sub ochiul vigilent al mașinăriei presei, flămândă de mai mult decât simpla măreție sportivă – și-a cerut tributul.

Așa cum o spune și titlul, această carte reprezintă o privire remarcabilă în interiorul minții unui campion și poate una dintre cele mai bune cărți de memorii din tenis din toate timpurile. Pete surprinde presiunea pe care o simte un jucător odată ajuns în vârf. Ne aduce lângă el pe teren și ne dăm seama clar ce anume l-a făcut pe el extraordinar: avea o determinare supremă, era decis să afle punctele tari și punctele slabe ale adversarilor și și-a asumat obligația de a nu ceda ușor niciun punct.

Rod Laver

Chiar și atunci când joci la cel mai înalt nivel, este greu să-ți dai seama care este sentimentul victoriei – și al încercării de a rămâne în vârf – pentru alt concurent. Cu toții reacționăm diferit la presiune, în lumina puternică a reflectoarelor. Este cumplit de greu să rămâi cu picioarele pe pământ, dar această carte plină de candoare demonstrează că ceea ce i-a permis lui Pete să atingă culmea acestui sport a fost capacitatea rară de a-și doza forța mentală și de a și-o extrage din sânul familiei.

Monica Seles

Pete Sampras, unul dintre eroii mei de când eram un copil, a fost mereu capabil să se ridice la înălțimea momentului și să câștige atât de multe meciuri mari la cele mai importante turnee. Această carte oferă cititorilor o privire în interiorul carierei remarcabile a lui Pete și asupra felului în care a reușit să-și îndeplinească visul de a fi cel mai mare jucător de tenis din lume.

Roger Federer