0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creativitate
  4. Originalii
Carte

Originalii

Nonconformiștii care fac lumea să progreseze

Autor(i): Dr. Adam Grant,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 408 (20x14 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Folosind studii și istorii surprinzătoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul și divertismentul, Grant explorează în cartea sa, „Originalii“, modul în care poți recunoaște o idee bună și în care poți vorbi deschis fără să fii redus la tăcere.

Autorul analizează metodele prin care se alcătuiește o coaliție, prin care se alege momentul potrivit pentru acțiune și prin care se pot controla frica și îndoiala.

În plus, autorul arată cum se poate ajunge la idei inovatoare și pătrunzătoare prin simpla respingere a conformismului și prin îmbunătățirea statu-quoului.

În acest sens, Adam Grant dă o serie de exemple care, la prima vedere, par greu de crezut:

  • o angajată de la Apple care l-a sfidat pe Steve Jobs deși se afla cu trei trepte ierarhice mai jos decât el;
  • o analistă care a desființat secretomania din cadrul CIA;
  • un miliardar magician al finanțelor, care îi concediază pe angajați dacă nu sunt în stare să-l critice.

După ce am lansat sute de afaceri – de la linii aeriene până la trenuri, de la muzică până la telefonie mobilă și, în prezent, o linie spațială – cele mai mari dintre provocările și succesele mele s-au născut din faptul că i-am convins pe alți oameni să vadă lumea într-un mod diferit. „Originalii“ scoate la iveală cum se poate face acest lucru și vă va ajuta să fiți o sursă de inspirație a creativității și schimbării.

„Originalii“ este o lectură fascinantă și revelatoare, care vă va ajuta nu doar să vă recunoașteți propriile daruri unice, dar și să găsiți puterea de a sfida știința convențională, pentru a le trezi la viață. Folosind studii surprinzătoare și povești fascinante, Adam Grant ne arată cum să susținem ideile noi, cum să spulberăm acele mituri persistente care ne țin pe loc și cum să ne schimbăm nu numai viața, ci și lumea în care trăim.

Arianna Huffington, cofondator și redactor-șef al ziarului The Huffington Post și autoarea cărții „Succesul redefinit“

O lectură obligatorie, de maximă urgență, o lucrare fundamentală care vă va surprinde cu fiecare pagină. Adam Grant ne-a reconfigurat așteptările legate de ceea ce înseamnă să fii creativ și ceea ce este necesar pentru a face o diferență. Dăruiți această carte cuiva la care țineți.

Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare. Avem tot mai multă informație și tot mai puțină cunoaștere. Inovația și creativitatea sunt mai valoroase ca niciodată în aceste timpuri. Cum facem să eliberăm forța creatoare a fiecărui membru din echipă și nu doar a vârfurilor? Cum transformăm ideile noi în acțiuni fezabile și durabile? Cum motivăm această forță pe termen lung? Sunt doar câteva dintre întrebările actuale ale oricărui lider, iar această carte oferă o perspectivă complexă asupra posibilelor răspunsuri. Lectură plăcută!

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România & Moldova