0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Comportament inadecvat
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Comportament inadecvat

Nașterea economiei comportamentale

Autor(i): Richard H. Thaler
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 568 (14x20 cm)
Preţ: 56,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Richard H. Thaler a studiat de-a lungul întregii cariere ideea radicală conform căreia agenți centrali în economie sunt oameni – indivizi previzibili, supuși greșelii.

„Comportament inadecvat“ este relatarea uimitoare și adesea amuzantă a luptei pe care a adus-o pentru a aduce o disciplină universitară înapoi cu picioarele pe pământ și pentru a ne schimba modul de gândire despre economie, despre noi înșine și despre lume.

Îmbinând descoperirile recente ale psihologiei cu o înțelegere practică a stimulentelor și comportamentelor pieței, Thaler le arată cititorilor cum să ia decizii mai inteligente într-o lume din ce în ce mai încâlcită.

Lămurește cum analiza economică comportamentală deschide noi abordări pentru orice, de la finanțele domestice la împărțirea birourilor profesorilor într-o nouă clădire, de la concursuri televizate până la selecția în NFL și afacerile de tipul Uber.

Întrețesută cu povești amuzante despre luptele aprige duse de Thaler cu stâlpii gândirii economice tradiționale, „Comportament inadecvat“ este o privire unică în adâncul slăbiciunilor omenești. Când economia se întâlnește cu psihologia, implicațiile pentru indivizi, directori de întreprindere și factori politici de decizie sunt în același timp profunde și amuzante.

Geniul creativ care a inventat domeniul economiei comportamentale este de asemenea un povestitor cu har și un om foarte amuzant. Toate aceste însușiri ies la iveală în această minunată carte.

„Comportament inadecvat“ ne spune povestea din spatele celor mai importante descoperiri ale economiei moderne. Dacă aș avea de ales un intelectual contemporan cu care să rămân blocat în lift, l-aș alege pe Richard Thaler.

Richard Thaler s-a aflat în centrul celei mai importante revoluții care a avut loc în economie în ultimii treizeci de ani. În această carte captivantă aduce dovezile pentru economia comportamentală și explică de ce a existat atâta opoziție împotriva ei. Citiți „Comportament inadecvat“. Nu există ghid mai bun pentru această economie nouă și interesantă.

Acest volum vă dă ocazia să urmați evoluția istorică a ideilor behaviorismului economic și, prin aceasta, să vă familiarizați cu acest sistem de gândire într-un mod antrenant, plin de culoare și într-un context personal.

Marian Dinu, Managing Partner DLA Piper Dinu