0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Civilizația islamică în 30 de vieți. Primii 1.000 de ani
Carte

Civilizația islamică în 30 de vieți. Primii 1.000 de ani

Autor(i): Chase F. Robinson
Editura: Polirom
Colecţia: Plural-M
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 280 (14x20 cm)
Preţ: 49,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cine au fost gânditorii religioși, liderii politici, scriitorii și filosofii care au influențat timp de 1.400 de ani evoluția celei de-a doua religii ca mărime din lume?

Ce știm despre viața lor și despre felul cum și-au lăsat amprenta asupra societăților în care au trăit?

„Civilizația islamică în 30 de vieți“ împletește biografiile unor personaje remarcabile într-o narațiune bogată, de la Profetul Mahomed în secolul al VII-lea la Timur-Lenk, cuceritorul lumii, și sultanul otoman Mehmed al II-lea în secolul al XV-lea.

Pornind din Mecca și Peninsula Arabică și ajungând la vest până în Africa de Nord și Peninsula Iberică și la Est până în Asia Centrală și Orientală, Chase F. Robinson reconstituie ascensiunea și decăderea satelor islamice prin intermediul conducătorilor lor politici și militari și discută despre contribuțiile aduse de cărturari la dezvoltarea dreptului, științei și literaturii islamice.

Autorul ne oferă astfel o imagine vie a lumii musulmane premoderne, în care figurile celebre – inclusiv ‘Ali, vărul lui Mahomed, Saladin, eroul anticruciat, și poetul Rumi – alternează cu personalități mai puțin cunoscute, precum Ibn Fadlan, călător neînfricat în perioada Califatului Abbasid, Karima al-Marwaziyya, o bună cunoscătoare din secolul al XI-lea a hadith-ului, și Abu al-Qasim Ramisht, un foarte bogat negustor din secolul al XII-lea.

Robinson realizează un instantaneu fascinant al istoriei islamice cu ajutorul a 30 de scurte biografii.

Choice

O sinteză elegantă a numeroaselor manifestări nuanțate, creative și inovatoare din punct de vedere tehnologic pe care Profetul Mahomed le-a inspirat din oazele sale din Peninsula Arabică a secolului al VII-lea.

The Economist