0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Afaceri
 3. Cărţi: Marketing
 4. Creatorii de hituri
Carte

Creatorii de hituri

Creatorii de hituri. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Ştiinţa popularităţii într-o lume distrată

Autor(i): Derek Thompson
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 432 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În această lucrare de investigaţie originală, Derek Thompson dezvăluie psihologia ascunsă a motivelor pentru care ne plac anumite lucruri şi explică economia pieţelor culturale care ne conturează vieţile fără să ne dăm seama.

Autorul demontează miturile siropoase despre crearea hiturilor care domină cultura pop şi afacerile şi ne arată că succesul nu depinde doar de calitate – unele dintre cele mai populare produse din istorie s-au aflat la un pas de eşec.

De la începuturile artei impresioniste până la viitorul Facebook, de la micii designeri de pe Etsy până la originile Star Wars, Derek Thompson nu lasă nimic necercetat, pentru a ne spune povestea fascinantă a modului în care funcţionează cultura şi a motivelor pentru care unele produse au priză la public.

În „Creatorii de hituri“, Derek Thompson investighează:

 • Legătura secretă dintre atractivitatea programelor postului ESPN şi refrenele memorabile ale cântăreţului The Weeknd;
 • Motivele pentru care Facebook este cel mai important ziar al lumii moderne;
 • Modul în care criticii publicităţii au anticipat ascensiunea lui Donald Trump;
 • Cum un şcolar de clasa a V-a a lansat din întâmplare „Rock Around the Clock“, cel mai mare hit din istoria rock-and-rollului;
 • Motivele pentru care Barack Obama şi autorii discursurilor lui se consideră compozitori;
 • Modul în care Disney a cucerit lumea şi, cu toate acestea,viitorul hiturilor aparţine amatorilor şi indivizilor cu simţ practic;
 • Cum un colecţionar francez a creat canonul impresionist din pură întâmplare;
 • Dovezile care arată că hiturile muzicale nu sunt întotdeauna şi cele mai bune;
 • Motivele pentru care aproape toate blockbusterele de la Hollywood sunt continuări, remake-uri şi adaptări;
 • Modul în care statisticienii au demonstrat că „viralizarea“ este un mit.

Captivantă şi plină de surprize legate de motivele pentru care unele idei prind avânt, iar altele nu se desprind niciodată de la sol. Această carte continuă ceea ce a început cartea „The Tipping Point“.

Originalii

De ceva vreme, Derek Thompson este una dintre cele mai strălucite voci noi ale jurnalismului american şi, prin intermediul acestui volum, devine una dintre cele mai strălucite voci noi din lumea cărţilor de nonficţiune. „Creatorii de hituri“ oferă o perspectivă convingătoare asupra modului în care funcţionează mass-media şi a felului în care se răspândesc ideile.

„Creatorii de hituri“este o lectură fantastică, o combinaţie spumoasă de povestiri fascinante, date ştiinţifice de ultimă oră şi sfaturi de business minunate. Thompson împărtăşeşte mai multe idei interesante per paragraf decât orice alt scriitor din ziua de astăzi. Această carte este o biblie pentru oricine a încercat vreodată să promoveze ceva, de la produse, oameni şi idei până la cărţi, filme şi seriale de televiziune.

O explorare fascinantă a relaţiei dintre vocaţie şi sârguinţă, o analiză a modurilor în care totul – de la imigraţie până la distribuţie – contribuie la modelarea imaginaţiei populare. După ce o vei citi, probabil că nu te vei mai uita cu aceiaşi ochi la filmul sau cântecul preferat. O lectură obligatorie pentru oricine lucrează în industria divertismentului.

Simon Kinberg, producătorul filmului Marţianul, scenarist şi producător pentru filmele din seria X-MEN