0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Prosperitate și succes
  4. Deep Work (Munca Profundă)
Carte

Deep Work (Munca Profundă)

Concentrarea ca superputere într-o lume a perturbărilor

Autor(i): Cal Newport
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 304 (20x14 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ipoteza muncii profunde: abilitatea de a îndeplini o muncă profundă devine din ce în ce mai rară și, implicit, din ce în ce mai valoroasă în economia noastră.

Drept urmare, cei foarte puțini care cultivă și, mai apoi, transformă această abilitate în esența vieții lor profesionale, vor prospera.

„Deep Work“ are două țeluri: primul este de a convinge cititorii că ipoteza muncii profunde este adevărată. Cel de‑al doilea, este de a-i învăța pe cititori să profite de această realitate, antrenându‑și mintea și transformându‑și obiceiurile de lucru prin plasarea muncii profunde în centrul vieții lor profesionale.

În loc să susțină că perturbările sunt nocive, Cal Newport celebrează forța opusului acestora în noua sa carte, „Deep Work“, pe care o împarte în două părți.

Mai întâi, demonstrează că, în aproape orice profesie, cultivarea unei etici a muncii profunde va produce beneficii majore. Ulterior, prezintă cititorilor patru reguli prin care pot deprinde abilitatea de a se concentra intens, transformându-și astfel mintea și obiceiurile.

„Deep Work“ este un ghid indispensabil tuturor celor care caută succesul focalizat într-o lume a perturbărilor.

Pe măsură ce automatizarea și externalizarea reconfigurează spațiul de lucru, abilitatea de care avem nevoie este aceea de a îndeplini o muncă profundă. Cartea lui Cal Newport ne învață cum ne putem concentra intens, într-un mediu lipsit de perturbări, lucru care ne ajută să învățăm rapid și să atingem performanța. Gândiți-vă că este un fel de calistenie pentru minte și începeți programul de astăzi.

Cal Newport vorbește despre importanța abilității omului de a se concentra intens și descrie pașii prin care putem deprinde această abilitate pentru a atinge performanța.

Cartea conține o serie de tactici pentru profesioniștii de toate felurile, prin intermediul cărora se pot diferenția de restul jucătorilor din piața aglomerată a talentelor. Deep Work ne arată de ce Cal Newport este unul dintre cei mai provocatori gânditori despre viitorul muncii.

Ben Casnocha, coautor al cărții „Alianța“

„Munca Profundă“ reprezintă abilitatea de a vă concentra fără să vă lăsați distrași de sarcinile care vă solicită intelectul. Vă permite să acumulați rapid informații complexe și să ajungeți la rezultate mai bune, într-un timp mai scurt. Nu în ultimul rând, munca profundă vă face să deveniți mai buni în profesia voastră și vă dă sentimentul de împlinire. Pe scurt, este un fel de superputere în economia din ce în ce mai competitivă a secolului XXI. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor și-au pierdut abilitatea de a aprofunda munca, pentru că își petrec timpul într-un vârtej frenetic de e-mailuri și social media, fără să realizeze că există o cale mai bună de a prospera.

Cal Newport