0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Sănătate şi frumuseţe
  4. Cum să fii fericit
Carte

Cum să fii fericit

Cum să fii fericit. Editura Amsta Publishing
CumpărDetalii carte

O abordare ştiinţifică pentru a obţine viaţa pe care ţi-o doreşti

Autor(i): Sonja Lyubomirsky
Editura: Amsta Publishing
Colecţia: Motivaţional
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Lucrarea de faţă este un ghid atotcuprinzător, bazat pe o serie de cercetări revoluţionare, despre ceea ce noi, oamenii, numim fericire.

Autoarea, Sonja Lyubomirsky, psiholog specializat în cercetare şi profesor de psihologie la Universitatea din California din SUA, a pus la punct, în urma acestor cercetări, un plan detaliat şi uşor de urmat, menit a ne învăţa cum să atingem mai des fericirea în viaţa noastră de zi cu zi – atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt.

Spre deosebire de celelalte cărţi motivaţionale, toate recomandările autoarei sunt sprijinite de cercetări ştiinţifice.

Primul pas propus îl reprezintă un scurt test pentru stabilirea unui diagnostic, care te va ajuta, în primul rând, să cuantifici şi apoi să înţelegi ceea ce autoarea denumeşte „setul genetic al fericirii“ prin care poate fi determinat însă doar 50% din nivelul de fericire, în timp ce alte zece procente sunt atribuite diverselor situaţii şi circumstanţe de viaţă.

Rămâne un uimitor procent de 40%, nevalorificat corespunzător, al capacităţii noastre de a fi fericiţi – lucru care stă exclusiv în puterea noastră.

Cartea conţine exerciţii pentru practicarea optimismului, destinate momentelor când ne imaginăm cum va fi viitorul, instrucţiuni referitoare la modul în care putem savura mai bine plăcerile vieţii, precum şi explicaţii cuprinzătoare legate de importanţa de a avea o viaţă activă.

Este accentuată permanent ideea că fericirea depinde de noi şi că noi avem puterea de a o controla, fiind demontate şi câteva mituri care complică problemele.